icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste e-reader

We testen doorlopend verschillende e-readers op schermkwaliteit, gebruiksgemak, leeservaring, bladerfunctie, boekenkastfunctie, ondersteuning van bestandsformaten en de verschillende mogelijkheden. De prijzen variëren van €60 tot €230. Er zijn twee e-readers beste uit de test.

Stefan Vrijdag
Stefan Vrijdag

Expert Elektronica


De best geteste e-reader

Lees alles over de geteste e-readers, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport e-readers (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport E-readers
 • Beste_detail_ereader

  Beste uit de Test

  Vanaf € 179,-

  Testoordeel 8,2

  3 reviews

 • Beste_detail_ereader

  Beste uit de Test

  Vanaf € 229,-

  Testoordeel 8,2

  1 review

De best geteste e-readers

Top 3 aandachtspunten uit de e-readertest

 1. Prijs: de Beste Koop is meer dan €100 goedkoper dan de Beste uit de Test, maar de testresultaten liggen behoorlijk dicht bij elkaar. 
 2. Schermkwaliteit: de schermkwaliteit van de geteste e-readers verschilt sterk. Scherpe schermen met een hoog contrast en goede verlichting of grauwe schermen waarop de inhoud van de vorige pagina nog te zien is. De oordelen lopen uiteen van 4,4 tot 8,9!
 3. Gebruiksgemak: meer dan de helft van de geteste e-readers werkt als een zonnetje, maar sommige zijn eigenlijk niet geschikt om een boek op te lezen.

Vergelijk de e-readers en kies de beste! Bekijk de testresultaten.

Kies eenvoudig de beste e-reader

De testresultaten van de e-readers lopen behoorlijk uiteen: de Beste uit de Test scoort een 8,2 en de slechtste e-reader scoort een 4,0. Gelukkig blijkt uit deze test dat een goede e-reader niet duur hoeft te zijn. Voor zo'n €120 koop je een e-reader met het predicaat Beste Koop. 

Het vergelijken van e-readers loont! Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste e-reader aan te schaffen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Bekijk de testresultaten