Elektrische fietsen

Zoek elektrische fietsen

 • Merk

 • Plaats motor

 • Prijs

Bezig met laden... 38 elektrische fietsen gevonden

Ons advies

 • Kooptips bakfietsen

  video
 • Kooptips: motorkeuze

  video
 1. De beste elektrische fiets

  Van de 25 fietsen die we in 2016 testten, komt 1 als Beste uit de Test. Eentje is Beste Koop. Bekijk wat de bestscorende elektrische fietsen zijn.

  De beste elektrische fiets.
 2. Waar let je op bij de accu

  Een accu met hoge capaciteit op een elektrische fiets biedt een groter bereik, maar is meestal fors duurder. Voor het opladen is het daarnaast handig als je de accu los kunt koppelen. Voor meer stabiliteit kies je voor een elektrische fiets waar de accu laag aan de fiets is gemonteerd. Meestal zit hij echter relatief hoog onder de bagagedrager gemonteerd.

  Waar let je nog meer op bij de accu.
 3. Naafversnelling of derailleurversnelling

  Een elektrische fiets kan verschillende soorten versnellingen hebben. Ons gebruikerspanel heeft een lichte voorkeur voor naafversnellingen. Hiermee kun je ook bij stilstand schakelen, handig in het dagelijks gebruik. Maar, een derailleursysteem schakelt sneller en geeft minder weerstand.

  Meer over versnellingen.
 4. Krachtsensor of bewegingssensor

  Het nadeel van alleen een bewegingssensor is dat het even duurt voordat de motor van de elektrische fiets gaat draaien. Zeker helling-rijden vanuit stilstand vraagt dus even veel eigen kracht. Een krachtsensor kent dit nadeel niet.

  Meer over het verschil tussen bewegingssensor en krachtsensor.
 5. Bakfietsen met elektrische ondersteuning

  Je ziet ze steeds meer: ouders die met een bakfiets de kinderen naar school brengen. Op zo'n zware fiets is elektrische ondersteuning toch wel erg fijn. Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?  

  Meer over bakfietsen.
 6. Speed pedelecs (45 km/h)

  Bij een normale e-bike houdt de elektrische ondersteuning op bij 25 km/h. Een zogenoemde 'speed pedelec' ondersteunt tot liefst 45 km/h! Voor de wet is een speed pedelec nu nog een snorfiets met alle voor- en nadelen die daaraan vast zitten. Maar blijft dat ook zo? 

  Meer over speed pedelecs.

Achtergrondinformatie over elektrische fietsen

Meest recente vragen over elektrische fietsen

Meer vragen en antwoorden

Elektrische fietsen per merk