! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste elektrische fiets voor jou, door ons getest

Welke elektrische fiets geeft je krachtige en tegelijk soepele ondersteuning? En hoe ver kun je fietsen op een acculading? Wij testen honderden e-bikes op hoe goed ze presteren. Zo kunnen we je adviseren welke het beste zijn en welke e-bikes bij jou passen.

Wij hebben 0 elektrische fietsen voor je getest

Laatste update van de test: 13 augustus 2021
 • JuisteAankoop

  Professionele test

  Onze onderzoekers testen elke elektrische fiets uitgebreid volgens een vast testprogramma. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke elektrische fietsen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

Bij elektrische fietsen testen we het aandrijfsysteem (ook wel 'aandrijflijn' genoemd). Dit is de combinatie van motor, accu en display. We kijken naar hoe prettig en soepel de elektrische ondersteuning werkt, hoeveel kracht hij biedt en hoe ver je komt op een acculading. Maar we kijken ook naar storende motorgeluiden en de uitrusting van de fiets. Lees meer over hoe wij elektrische fietsen testen.

 • Elektrische fiets highlight 1 - accuverschil

  1. Grote accuverschillen

  Hoe ver kun je fietsen op een acculading? De waarde die de fabrikant opgeeft zegt niet alles, blijkt uit onze test. Niet alleen de batterijcapaciteit speelt mee, maar ook hoe efficiënt de motor is. We testen de fietsen in 9 verschillende scenario's, die verschillen in ondersteuningsstand en zwaarte van het parcours.

 • Elektrische fiets highlight 2 - prettige ondersteuning

  2. Prettige ondersteuning

  Met een rollenbank meten we hoeveel ondersteuning de motor biedt in verschillende situaties. En experts beoordelen hoe fijn en soepel de ondersteuning werkt. Bijvoorbeeld bij het wegrijden, heuvelop en op maximale snelheid (25 km/h). 

 • Elektrische fiets highlight 3 - dagelijks gebruik

  3. Dagelijks gebruik

  Bij een e-bike komt meer kijken dan bij een 'gewone' fiets. Bijvoorbeeld: kun je de accu (makkelijk) loskoppelen? Is het display goed afleesbaar? Maakt de motor lawaai? Wij testen dit ook, zodat je aan de hand van onze fietstest - samen met je voorkeuren -  een prettige elektrische fiets kunt kiezen.

Nieuwsgierig naar de verschillen op deze en nog veel meer punten? En wil je weten wat de beste e-bike van 2021 is? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van elektrische fietsen en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste elektrische fiets is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Volledig & Vertrouwd

9,- per maand

Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.