icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste elektrische fiets

Benieuwd naar de beste elektrische fiets? Wij testten in 2017 38 fietsen van onder meer Gazelle, Batavus en Sparta. Beste uit de Test zijn 2 fietsen. Ze scoren een 8,5 en de goedkoopste van de kost nog geen €2300. De Beste Koop krijgt een 7,7 en kost ongeveer €1350.

Gerard Kroon
Gerard Kroon

Expert Voeding & Gezondheid


De best geteste elektrische fiets

Lees alles over de geteste elektrische fietsen, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport elektrische fietsen (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport elektrische fietsen
 • De beste detail elektrisch fiets

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 2.275,-

  Testoordeel 8,5

  16 reviews

 • De beste detail elektrisch fiets

  Beste uit de Test

  Richtprijs € 3.400,-

  Testoordeel 8,5

  9 reviews

De beste elektrische fietsen

Top 3 aandachtspunten uit de test

 1. Accu: losgekoppeld of vast, wat is beter?
 2. Elektrische ondersteuning: fietsen met uitsluitend een bewegingssensor scoren minder
 3. Prijs: de duurdere, geteste fietsen scoren hoog, maar de goedkoopste fiets die wij testten scoort een 7,2!

Voorkom een miskoop!

Een elektrische fiets is een dure aanschaf. Het loont de moeite om goed onze testresultaten te bekijken en zo een miskoop te voorkomen. De testresultaten en prijzen verschillen enorm. Wij testten elektrische fietsen van 13 merken. De elektrische ondersteuning blijkt niet altijd snel te werken. Tip: bekijk de voor- en nadelen per model en ontdek welke elektrische fiets het beste bij jouw wensen aansluit. Weten welke elektrische fietsen het beste scoren? Bekijk de testresultaten.

Beste elektrische fiets

De elektrische fiets biedt nét dat beetje extra bij tegenwind of die heuvel die je op moet trappen. Maar doet de elektrische fiets wel echt goed zijn werk als je hem nodig hebt? Een aantal elektrische fietsen blinkt uit in de test. Eén fiets krijgt het predicaat Beste uit de Test en één het predicaat Beste Koop. De testresultaten zijn opvallend: de prijzen lopen erg uiteen en de Beste koop hoeft helemaal niet duur te zijn. Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste elektrische fiets aan te schaffen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Elektrische fiets.