Espressomachines

Zoek espressomachines

 • Soort

 • Soort portiesysteem

 • Prijs

Bezig met laden... 245 espressomachines gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Meer video's
 1. De beste espressomachine

  smaaktestWij hebben meer dan 150 espressomachines getest op kwaliteit van de espresso, temperatuur, melk opschuimen, snelheid, energieverbruik en gebruiksgemak. Prijzen van volautomatische of handmatige espressomachines kunnen oplopen tot meer dan €2000, maar voor minder dan €100 koop je al een goed scorende espressomachine die werkt met capsules. Een prima volautomaat heb je al voor zo'n €300. 

  De beste espressomachine uit de test
 2. Handmatig, volautomaat of gesloten portiesysteem

  Delonghi halfautomaatHandmatige apparaten vul je met gemalen koffie of E.S.E pads. Volautomaten vul je met koffiebonen en gesloten portiesystemen (zoals Nespresso en Dolce Gusto) werken met capsules. Gesloten portiesystemen zijn klein, gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken, maar qua smaak ben je gebonden aan de variëteit in capsules.

  Meer over soorten espresso-apparaten.
 3. Tips voor het kopen van een espressomachine

  Nespresso Lattissima proJe eerste keus is tussen een handmatig espressomachine, een volautomaat of een portiemachine. Dan kijk je naar de extra's: een melkopschuimer, mogelijkheid om heet water te tappen of kopjes te verwarmen, een waterfilter tegen kalkaanslag, en een timer zodat de koffie 's ochtends klaar staat.

  Meer tips voor het kopen van een espressomachine.
 4. De prijs van een kopje espresso

  koffie drinkenDe volautomaten zijn het duurst in aanschaf, maar je zet er wel de voordeligste koffie mee: €0,03 per kopje. Bij gesloten portiesystemen geldt het omgekeerde: de espressomachine is relatief goedkoop, maar de koffie duur, €0,29 tot €0,45 per kopje. Het loont echter om eens te kijken naar alternatieve capsules die kunnen wel 10 cent goedkoper zijn.

  Prijs kopje espresso per espressomachine.
 5. Meer dan espresso

  cappuccinoMet je espressomachine kun je meer dan alleen espresso maken. Bijvoorbeeld cappuccino, caffé Americano, caffé macchiato, caffé lungo, caffé latte, latte macchiato en doppio. 

  Overzicht van soorten koffie.
 6. Espressomachine ontkalken en schoonmaken, hoe moet dat?

  vullen waterreservoirHet is voor de levensduur van een espressomachine van groot belang dat je hem regelmatig schoonmaakt en ontkalkt. Veel espressomachines gaan kapot doordat kalkafzetting voor problemen zorgt.

  Lees meer over het schoonmaken en ontkalken

Achtergrondinformatie over espressomachines

Meest recente vragen over espressomachines

Meer vragen en antwoorden

Beste Koop-App

Handig voor in de winkel. Snel en eenvoudig inzicht in specificaties, prijsinformatie, testresultaten.

Espressomachines per merk