Friteuses

Zoek friteuses

 • Systeem

 • Maximale portie

 • Prijs

Bezig met laden... 149 friteuses gevonden

Ons advies

 1. De beste friteuse

  De Consumentenbond testte de friteuses grondig op hoe veilig en gezond ze frituren, gebruiksgemak, opwarm- en baktijd. Maar liefst 3 friteuses krijgen het hoogste testoordeel.

  De beste friteuse uit de test.
 2. Tips voor het kopen van een friteuse

  Bij friteuses met een 'koude zone' komen er minder verbrande restjes in de olie, zodat de olie langer vers blijft. Handig is het als je het mandje in de friteuse van buitenaf kunt bedienen en als veel onderdelen in de vaatwasser kunnen. Waar je minder aan hebt: een 'koude wand' en een kijkvenster.

  Meer tips voor het kopen van een friteuse.
 3. Gezond frituren

  Frituren in olie of vloeibaar frituurvet is gezonder dan in vast vet. Frituur bij een temperatuur tussen de 150 en 180 °C Vervang frituurvet in elk geval na 5 tot 7 keer gebruik. Vul gebruikt frituurvet niet aan met nieuw vet, maar ververs het in z'n geheel.

  Meer over frituurvet en gezond frituren.
 4. Frituren zonder olie of vet

  Er zijn systemen waarmee je friet en snacks klaarmaakt met hetelucht in plaats van met vet. De Philips Airfryer en Tefal Actifry zijn de bekendste 'multicookers' waarin je frites en andere etenwaren zonder toegevoegd vet kunt 'frituren'. Maar er komen ook andere apparaten, zoals de Delonghi Multifry. 

  Frituren zonder olie of vet.
 5. Frituurpan schoonmaken

  Alle friteuses zijn lastig schoon te maken. Alleen bij de Philips-apparaten en de Tefal Pro Fry Oléoclean uit de test is dat wat makkelijker. Maak een friteuse niet schoon met soda, en gebruik geen schuursponsje bij anti-aanbaklagen, blinkend metaal of glanzend kunststof.

  Meer over een frituurpan schoonmaken.

Achtergrondinformatie over friteuses

Meest recente vragen over friteuses

Meer vragen en antwoorden

Tests

Het Keuzedieet Kookboek + Het Keuzedieet

Afvallen? Een eitje met deze boeken!

Friteuses per merk