De beste matras: ons advies

kindje slapenWelke matras gaat het langst mee en welke matras ventileert het beste? Wij testten meer dan 40 matrassen van o.a. Ikea, Auping, Eastborn, Beter Bed, M-Line, Norma en Leen Bakker.

Verder constateerden wij dat de verschillen in prijs groot zijn maar de kwaliteit weinig uiteen loopt! Duurder blijkt niet altijd beter. Ons advies: bespaar een hoop geld en gedoe en bekijk eerst de test!

Let op! Er is volgens twee testmethoden getest (2010 & 2014). Alleen matrassen die getest zijn volgens de 2014 methode kunnen 'Beste koop' of 'Beste uit de test' worden.

Heb je al een account? Log in

De beste matrassen?

Duurder blijkt lang niet altijd beter... Zo is de Beste Koop maar €100! Voorkom een miskoop en bekijk direct de matrassentest. Maak nu 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond.

Maak gratis kennis

Matrassen: wat en hoe?

Top 3 aandachtspunten uit de matrassentest

  1. Lichaamsondersteuning: een aantal matrassen scoren een onvoldoende op dit onderdeel.
  2. Hardheid: ook de werkelijke hardheid van een matras is getest!
  3. Tijk afneembaar: Bij niet alle matrassen is de tijk afneembaar ...

Log in of maak nu gratis kennis en bekijk direct de matrassentest.

Beste matras

Uit deze test blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding soms behoorlijk zoek is... Een matras van €200 haalt een hogere score dan een matras van €1600. Gelukkig zijn er ook matrassen die zeer goed scoren: de Beste koop is een matras die nog geen €200 kost! Er is één Beste uit de test en één Beste koop. Log in of maak nu gratis kennis en bespaar direct door het beste matras aan te schaffen.  

Let op! Er is volgens twee testmethoden getest (2010 & 2014). Alleen matrassen die getest zijn volgens de 2014 methode kunnen 'Beste koop' of 'Beste uit de test' worden.

Grondig getest

Om het beste matras te ontdekken, hebben wij alle matrassen grondig getest. We testten hoe goed de matrassen mensen met een verschillende lengte en gewicht ondersteunen als ze op hun rug en op hun zij liggen. Ook rolden we een wals van 140 kilo 30.000 keer over de matrassen! Dit staat gelijk aan zo'n 8 tot 10 jaar slapen op een matras. 

Log in of maak nu gratis kennis en bekijk de resultaten van de grondige matrassentest.

Onafhankelijke testresultaten

Wij testen daadwerkelijk producten zodat je zeker weet of een product in orde is. Bij ons krijg je écht betrouwbaar advies over producten en diensten. Om onafhankelijk onderzoek te kunnen blijven doen, hebben we leden nodig .. Nog geen lid? Maak gratis kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang tot alle testresultaten.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik heb een hoekslaapbank gekocht, en overweeg hier een topmatras bij te kopen. De recensent trok meerwaarde van dit type matras in twijfel. Denken jullie dat een topmatras wél van waarde is als extra laag...
Willem
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
Auping Maestro Visco
W.H.A. Post
60.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!