De beste matras: ons advies

kindje slapenWelke matras gaat het langst mee en welke matras ventileert het beste? Wij testten meer dan 40 matrassen van o.a. Ikea, Auping, Eastborn, Beter Bed, M-Line, Norma en Leen Bakker.

Verder constateerden wij dat de verschillen in prijs groot zijn, maar dat de kwaliteit weinig uiteen loopt! Duurder blijkt niet altijd beter. Ons advies: bespaar een hoop geld en gedoe en bekijk eerst de test!

Let op! Er is volgens 2 testmethoden getest (2010 & 2014). Alleen matrassen die getest zijn volgens de 2014 methode kunnen 'Beste koop' of 'Beste uit de test' worden.

En: koop een matras nooit zonder proefliggen. De Consumentenbond test de kwaliteit van de matras, maar of hij lekker ligt kun je alleen zelf bepalen.

De beste matrassen?

Duurder blijkt lang niet altijd beter... Zo is de Beste Koop maar €100! Voorkom een miskoop en bekijk direct de matrassentest. Maak nu 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond.

Bekijk de testresultaten

Matrassen: wat en hoe?

Top 3 aandachtspunten uit de matrassentest

  1. Lichaamsondersteuning: een aantal matrassen blijken het lichaam niet genoeg steun te geven. Vooral bij zijligging is dit een probleem. 
  2. Hardheid: fabrikanten verkopen hun matras allemaal als 'hard', maar ís hij dat ook? Uit onze test blijkt dat heel veel 'harde' matrassen eigenlijk heel zacht zijn.
  3. Levensduur: veel matrassen hebben fors te lijden onder onze Levensduurtest, en geven daarna veel minder ondersteuning. 

Log in of maak nu gratis kennis en bekijk direct de matrassentest.

Beste matras

Uit deze test blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding soms behoorlijk zoek is... Een matras van €200 haalt een hogere score dan een matras van €1600. Gelukkig zijn er ook matrassen die zeer goed scoren: de Beste koop is een matras die nog geen €200 kost! Er is één Beste uit de test en één Beste koop. Log in of maak nu gratis kennis en bespaar direct door het beste matras aan te schaffen. Maar: ga nog wel even proefliggen in de winkel, om te voelen of hij niet te hard of te zacht voor je smaak is.   

Let op! Er is volgens 2 testmethoden getest (2010 & 2014). Alleen matrassen die getest zijn volgens de 2014 methode kunnen 'Beste koop' of 'Beste uit de test' worden.

Beste koop en Beste uit de test

De Beste uit de test en Beste koop zijn de matrassen die kwalitatief het beste zijn, respectievelijk de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Of deze matrassen ook het beste voldoen aan je persoonlijke voorkeuren voor hardheid en dergelijke, kunnen wij natuurlijk niet testen. Daarom raden we iedereen aan om uitgebreid te proefliggen in de winkel en lichamelijke en vooral medische problemen te bespreken met de - liefst niet merkgebonden - verkoper.    

Grondig getest

Om het beste matras te ontdekken, hebben wij alle matrassen grondig getest. We testten hoe goed de matrassen mensen met een verschillende lengte en gewicht ondersteunen als ze op hun rug en op hun zij liggen. Ook rolden we een wals van 140 kilo 30.000 keer over de matrassen! Dit staat gelijk aan zo'n 8 tot 10 jaar slapen op een matras. 

Log in of maak nu gratis kennis en bekijk de resultaten van de grondige matrassentest.

Onafhankelijke testresultaten

Wij testen daadwerkelijk producten zodat je zeker weet of een product in orde is. Bij ons krijg je écht betrouwbaar advies over producten en diensten. Om onafhankelijk onderzoek te kunnen blijven doen, hebben we leden nodig .. Nog geen lid? Maak gratis kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang tot alle testresultaten.

Doe mee

Kun jij helpen?
Het zou heel erg handig zijn als kon worden geselecteerd op lengte, bijv. 220 cm
heer A.M. Nijdam,
Stel een vraag
Laatste review
Medicomfort Traagschuim matras
rooy
53.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!