icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
De beste zorgverzekering, die wil jij toch ook? |

Vergelijk en stap over

zorgicoon-45x45px

Beste matras

Wij testen doorlopend allerlei soorten matrassen van €100 tot meer dan €1700. We kijken goed naar onder andere de lichaamsondersteuning, ventilatie en levensduur.

Uit de test blijkt keer op keer dat een goede matras helemaal niet duur hoeft te zijn. De Beste uit de Test kost maar €450 en de Beste Koop zelfs maar €100. De Beste Koop kun je 90 dagen en de Beste uit de Test zelfs 100 dagen thuis uitproberen. 

De nieuwste testresultaten zijn van september 2017.

Noelle van der Weel
Noelle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


De best geteste matras

Lees alles over de geteste matrassen, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport matrassen (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Matrassen
 • Beste uit de Test

  Richtprijs € 450,-

  Testoordeel 7,7

  15 reviews

 • Beste Koop

  Richtprijs € 100,-

  Testoordeel 7,1

  19 reviews

Wat zijn de beste matrassen?

Top 3 aandachtspunten uit de matrassentest

 1. Lichaamsondersteuning: een aantal matrassen blijkt het lichaam niet genoeg steun te geven. Vooral voor zware, lange personen kunnen deze matrassen problemen opleveren. 

 2. Ventilatie: fabrikanten bedenken van alles waardoor hun matrassen uitstekend zouden ventileren. Maar uit onze test blijkt dat maar heel weinig matrassen dat echt goed doen.

 3. Levensduur: sommige matrassen hebben fors te lijden onder onze zware levensduurtest en geven daarna veel minder ondersteuning.

Welk matras kun je het beste kiezen? Bekijk de testresultaten.

Beste matras

Uit onze test blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding soms behoorlijk zoek is. Diverse matrassen van minder dan €200 halen een hogere score dan matrassen van dik boven de €1500. Gelukkig hoeft goed niet altijd duur te zijn: de Beste Koop kost maar €100.

Beste Koop en Beste uit de Test

De Beste uit de Test is de matras die kwalitatief het beste is. De Beste Koop is de matras die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Of deze matrassen ook voldoen aan je persoonlijke wensen voor hardheid en dergelijke, kunnen wij natuurlijk niet beoordelen. Ga daarom altijd proefliggen in een winkel. Probeer matrassen van verschillende merken en hardheden en bespreek slaapproblemen met een onafhankelijke verkoper.

Grondig getest

Alle matrassen worden grondig getest. We kijken hoe goed de matrassen mensen met een verschillende lengte en gewicht ondersteunen als ze op hun rug en zij liggen. Ook rolden we een wals van 140 kilo 30.000 keer over de matrassen. Dit staat gelijk aan zo'n 8 tot 10 jaar slapen op een matras. Bekijk de testresultaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten