icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Beste matras

Wij testen doorlopend matrassen met allerlei vullingen. We kijken goed naar de lichaamsondersteuning, ventilatie en levensduur. De prijs van een matras kan flink oplopen. Maar wat blijkt? Een goede matras hoeft helemaal niet duur te zijn. De Beste uit de Test kost maar €450, en kun je maar liefst 100 dagen thuis uitproberen. De Beste Koop heb je al voor €100. De nieuwste testresultaten zijn van mei 2017.

Noelle van der Weel
Noelle van der Weel

Expert Woning & Huishouden


De beste matras voor jou

Lekker slapen op een nieuw matras? Log in of maak gratis kennis en zie in de testresultaten welke als Beste uit de Test komt.

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport Matrassen
 • Beste uit de Test

  Richtprijs € 450,-

  Testoordeel 7,7

  12 reviews

 • Beste Koop

  Richtprijs € 100,-

  Testoordeel 7,1

  14 reviews

Wat zijn de beste matrassen?

Top 3 aandachtspunten uit de matrassentest

 1. Lichaamsondersteuning: een aantal matrassen blijkt het lichaam niet genoeg steun te geven. Vooral voor zware, lange personen kunnen deze matrassen problemen opleveren. 

 2. Ventilatie: fabrikanten bedenken van alles waardoor hun matrassen uitstekend zouden ventileren. Maar uit onze test blijkt dat maar heel weinig matrassen dat echt goed doen.

 3. Levensduur: sommige matrassen hebben fors te lijden onder onze zware levensduurtest en geven daarna veel minder ondersteuning.

Welk matras kun je het beste kiezen? Bekijk de testresultaten.

Beste matras

Uit onze test blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding soms behoorlijk zoek is. Diverse matrassen van minder dan €200 halen een hogere score dan matrassen van dik boven de €1500. Gelukkig hoeft goed niet altijd duur te zijn: de Beste Koop kost maar €100.

Beste Koop en Beste uit de Test

De Beste uit de Test is de matras die kwalitatief het beste is. De Beste Koop is de matras die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Of deze matrassen ook voldoen aan je persoonlijke wensen voor hardheid en dergelijke, kunnen wij natuurlijk niet beoordelen. Ga daarom altijd proefliggen in een winkel. Probeer matrassen van verschillende merken en hardheden en bespreek slaapproblemen met een onafhankelijke verkoper.

Grondig getest

Alle matrassen worden grondig getest. We kijken hoe goed de matrassen mensen met een verschillende lengte en gewicht ondersteunen als ze op hun rug en zij liggen. Ook rolden we een wals van 140 kilo 30.000 keer over de matrassen. Dit staat gelijk aan zo'n 8 tot 10 jaar slapen op een matras. Bekijk de testresultaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

Bekijk de testresultaten