icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

Het beste matras voor jou, door ons getest

Welk matras biedt de beste ondersteuning voor je lichaam, heeft een lange levensduur, en laat goed vocht door? Door zelf alle matrassen grondig te testen, hebben wij de beste matrassen voor je uitgezocht. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben matrassen voor je getest

Laatste update van de test: 11 maart 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elke matras uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke matrassen goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Wij hebben allerlei soorten matrassen voor je getest. We testen onder meer hoe goed ze verschillende slaaphoudingen en lichaamstypen ondersteunen, hoe comfortabel ze zijn, hoe duurzaam ze zijn én hoe lang ze meegaan. Lees meer over hoe wij matrassen testen.

 • Highlight ondersteuning 200x200

  1. Goede ondersteuning

  Je beoordeelt zelf of een matras lekker ligt. Wij testen of hij ook goed ligt. Wat is een goed matras? Dat verschilt: een matras voor rugslapers ondersteunt zij- of buikslapers niet altijd even goed. In onze vergelijker kies je makkelijk het matras dat jouw ligpositie het best ondersteunt.

 • Highlight drukverdeling 200x200

  2. Comfort

  Een matras dat goed ondersteunt, ligt niet altijd lekker. Daarom beoordelen we ook het comfort van een matras. Daarbij meten we onder meer hoe de druk op het lichaam is verdeeld als je op een matras ligt. We zien hier flinke verschillen, met hoge scores maar ook flinke onvoldoendes.

 • Highlight_levensduur_200x200

  3. Levensduur & duurzaamheid

  Een goed matras ondersteunt goed, ligt lekker én gaat lang mee. In onze levensduurtest simuleren we jarenlang gebruik. Na de test beoordelen we of het matras nog steeds even goed is als er voor. De meeste matrassen doorstaan deze test goed, maar er zijn uitzonderingen. Naast levensduur beoordelen we ook anderes duurzaamheidsaspecten zoals materiaalgebruik en recyclebaarheid.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen matrassen op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar het best geteste matras? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van matrassen en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes, wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden