Routers

Zoek routers

 • Router / modemrouter

 • WiFi-banden

 • Prijs

Bezig met laden... 245 routers gevonden

Ons advies

 1. De beste router

  Routers

  De Consumentenbond test doorlopend routers. In onze vergelijker vind je meer dan 80 geteste en goed verkrijgbare routers. Vergelijk routers op snelheid, streamen, zuinigheid, gebruiksgemak, beveiliging, veelzijdigheid, installatie en beheer.

  De beste router
 2. Hoe goed is de modemrouter van jouw provider?

  Veel internetproviders leveren tegenwoordig een modemrouter (een modem met ingebouwde router). Wij gaan er zoveel mogelijk testen! Ze staan straks allemaal in de productvergelijker zodat je ze kunt vergelijken met de routers die los verkrijgbaar zijn in de winkel. Staat jouw model erbij, schrijf dan zelf een review!

  Meer over modemrouter vervangen
 3. Beveilig je wifi: 8 beveiligingstips

  Elke router kan veiliger worden ingesteld. Voorkom kwaadwillende gebruikers op je wifi-verbinding met deze 8 beveiligingstips.

  Beveilig je wifi
 4. Stappenplan: Wachtwoord draadloos

  Beeldscherm login.

  Veel draadloze netwerken zijn niet goed beveiligd. Hoort jouw eigen thuisnetwerk daarbij? Controleer je draadloze netwerk en gebruik ons stappenplan om je netwerk goed op slot te zetten.

  Check draadloos netwerk
 5. Sneller internetten

  Globe wereldbol meter.

  Routers met de N-standaard werken ruim 5x sneller dan die met de oude G-standaard. De AC-standaard is de opvolger van de N-standaard. Hoewel de AC-standaard nog niet helemaal is goedgekeurd, liggen er volop routers met AC-ondersteuning in de schappen.

  Alle soorten draadloze routers
 6. Wanneer ben je toe aan een nieuwe router?

  Vergrootglas met vraagteken.

  Is je router al jaren oud? Vaak is het dan gunstig om de router te vervangen voor een nieuwe. In vergelijking met een jaren oude router biedt een nieuwe router betere beveiligingsopties, een groter (draadloos) bereik en een hogere snelheid.

  Kooptips voor draadloze router

Achtergrondinformatie over routers

Meest recente vragen over routers

Meer vragen en antwoorden

Online privacy & veiligheid

Houd hackers buiten de deur

Routers per merk

Routers per type