Stofzuigers

Zoek stofzuigers

 • Soort stofzuiger

  • Welke soorten?
 • Met zak of zakloos?

 • Prijs

Bezig met laden... 477 stofzuigers gevonden

Duurder blijkt niet altijd beter

 1. De beste stofzuiger

  Beste stofzuigerDe Consumentenbond heeft stofzuigers grondig getest op zuigprestaties, gebruiksgemak, stofuitstoot en levensduur. Stof van harde vloeren opzuigen kunnen ze allemaal, maar goed zuigen van tapijt kunnen maar een paar stofzuigers.

  De beste stofzuiger uit de test.
 2. Stofzak of stofbak

  Met een stofzuiger met stofbak hoef je nooit meer stofzuigerzakken te kopen. Maar, zakloze stofzuigers zijn wel minder goed in het opzuigen van huisdierhaar en op tapijt. Het schoonmaken van de filters en het legen van de stofbak is ook niet echt hygiënisch.

  Meer over soorten stofzuigers.
 3. Tips voor het kopen van een stofzuiger

  Voor lange mensen zijn er stofzuigers met een lange telescopische buis en een hogere griphoogte. Ben je niet sterk of moet je de stofzuiger veel trap op en af sjouwen, kies dan een lichtgewicht. Let ook op het mondstuk: als dat niet deugt, doet ook het motorvermogen er niet toe.

  Meer tips voor het kopen van een stofzuiger.
 4. Welke stofzuigerzakken

  StofzuigerzakFabrikanten zijn vaak streng: je moet stofzuigerzakken en filters van hetzelfde merk als de stofzuiger gebruiken, anders vervalt de garantie. Uit tests blijkt dat universele zakken van B-merken ook vaak onhandig in gebruik zijn en lang niet altijd goedkoper.

  Meer over stofzuigerzakken
 5. Hoe handig zijn robotstofzuigers?

  Een robot die zelf stofzuigt, dat klinkt ideaal. Maar, robotstofzuigers komen niet in de lastige hoekjes, de zuigkracht is minder sterk, het opladen duurt lang en ze zijn behoorlijk duur.

  Meer over robotstofzuigers
 6. Gebruiksgemak van een stofzuiger

  GebruiksgemakWat vinden consumenten belangrijk aan het gebruik van een stofzuiger? Ruim 2600 consumenten deden mee aan onze stofzuigerenquête.

  Meer over het gebruiksgemak van een stofzuiger

Achtergrondinformatie over stofzuigers

Meest recente vragen over stofzuigers

Meer vragen en antwoorden

Stofzuigers per merk