icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste stofzuiger

Stofzuigers testen we bijna elke maand op zuigprestaties, gebruiksgemak, stofuitstoot, geluid, energiegebruik en levensduur. Eind januari voegden we weer nieuwe testresultaten toe aan de vergelijker. Welke modellen krijgen het predicaat Beste uit de Test en Beste Koop?

Irene la Faille
Irene la Faille

Expert Woning & Huishouden


De best geteste stofzuiger

Lees alles over de geteste stofzuigers, kooptips, Beste uit de Test en Beste Koop. Bekijk de testresultaten (alleen voor leden) of koop het losse testrapport stofzuigers (ook voor niet-leden).

Bekijk de testresultaten Bestel het testrapport stofzuigers
 • De beste detail stofzuiger

  Beste uit de Test

  Vanaf € 179,-

  Testoordeel 7,5

  0 reviews

 • De beste detail stofzuiger

  Beste uit de Test

  Vanaf € 179,-

  Testoordeel 7,5

  0 reviews

Welke stofzuiger is geschikt voor je?

Top 3 aandachtspunten uit de stofzuigertest

 1. Prijs: een goede stofzuiger heb je al voor rond de €100.
 2. Tapijt en harde vloeren: een aantal modellen scoren laag op tapijt zuigen. Ook met tegels hebben behoorlijk wat stofzuigers moeite. Gelukkig zijn er ook die beide vloeren uitstekend zuigen.
 3. Stofallergie: niet alle stofzuigers zijn geschikt voor mensen met een stofallergie.

Bekijk de testresultaten en kies de beste stofzuiger.

Tapijt en harde vloeren

Uit de test blijkt dat niet alle stofzuigers goed stof van tapijt of harde vloeren kunnen zuigen. Meer dan de helft van de stofzuigers heeft moeite de grove tegels schoon te zuigen. Gelukkig behalen de meeste stofzuigers een dikke voldoende op het tapijt. Wil je een stofzuiger die elke ondergrond goed zuigt? Bekijk de testresultaten van de stofzuigertest.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

De beste zilver Stofzuigers