Tablets

Zoek tablets

 • Schermdiagonaal

  • Wat is een handig formaat?
 • Besturingssysteem

 • Prijs

Bezig met laden... 121 tablets gevonden

Ons advies

 1. De beste tablet

  beeldscherm iPad AirDe Consumentenbond testte een aantal nieuwe tablets grondig op gebruiksgemak, beeldkwaliteit, veelzijdigheid, prestaties, kwaliteit van de behuizing en de accuduur. De beste tablets zijn van Samsung, maar het kwaliteitsverschil met de iPad is klein. Ook enkele Windows-tablets scoren goed.

  De beste tablet uit de test.
 2. Vervangt een tablet je laptop of gewone pc?

  Dossier tabletcomputers koffie tablet 102 x 92Met een tablet kun je bijna alles wat je met een laptop kunt doen. Het voordeel van tablets: ze zijn handzamer dan laptops, de accu gaat langer mee en je kunt er apps op draaien. Het nadeel van tablets: ze hebben minder opslagcapaciteit, minder schermoppervlak en zijn niet geschikt voor lang en veel tikken.

  Meer voor- en nadelen van tablets.
 3. Tips voor het kopen van een tablet

  Dossier tabletcomputers tablet winkel 102 x 92De eerste keus is het besturingssysteem: de iPads gebruiken Apple's iOS, veel andere tablets werken op Google's Android, weer andere op Windows 8 van Microsoft. Daarna kies je een specifiek model. Let daarbij op de afmetingen, kwaliteit van het scherm, de accuduur en extra's zoals een camera en gps.

  Meer kooptips.
 4. Maak je iPad of Android-tablet sneller

  Door het ophopen van appdata en andere tijdelijke bestanden, wordt je iPad of Android-tablet geleidelijk trager. Dat merk je bijvoorbeeld aan het laden van apps en websites. Met een paar simpele handelingen verhoog je de snelheid waardoor je tablet weer soepel is te bedienen.

  Maak je iPad of Android-tablet sneller
 5. Extra’s voor de tablet

  Een populaire accessoire voor de tablet is de beschermhoes (€20 tot €50). Het spiegelende scherm kun je mat maken met een screenprotector (vanaf €20). Voor zo'n €70 koop je een los toetsenbord bij je tablet, vooral prettig als je veel wilt typen.

  Meer accessoires voor de tablet.

Achtergrondinformatie over tablets

Meest recente vragen over tablets

Meer vragen en antwoorden

Online privacy & veiligheid

Houd hackers buiten de deur

De leukste gratis apps

De leukste gratis apps

Haal meer uit je tablet - Android

Haal meer uit je tablet

Tablets per merk