icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste tablet

Ongeveer elke 2 maanden testen we de nieuwste tablets op gebruiksgemak, beeldkwaliteit, snelheid, accu, veelzijdigheid en bruikbaarheid in de praktijk. Bekijk de testresultaten van bijna alle goed verkrijgbare kleine en grote tablets. De laatste update van de vergelijker is van 21 december 2017.

Elvin Dujardin
Elvin Dujardin

Expert Elektronica


 • De beste tablets kleiner dan 8 inch

  Hoewel kleine tablets steeds minder populair worden, zijn ze voor veel gebruikers nog altijd een prima keuze. Het compacte formaat van 8,4 inch en kleiner maakt een kleine tablet vooral een handige reisgenoot. We hebben in totaal 14 kleine tablets getest. De meest recente update is van 21 december 2017. De Beste uit de Test heeft in bijna elk opzicht een grote voorsprong op de rest, waaronder de Beste Koop, maar die kost dan ook de helft minder.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Vanaf € 328,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Vanaf € 435,94


  Beste Koop

  Testoordeel 7,2 Vanaf € 159,-


 • De beste tablets groter dan 8 inch

  Grote tablets zijn minder geschikt voor onderweg maar des te meer voor in huis. Het schermformaat van meestal 9 of 10 inch maakt ze comfortabeler in het gebruik dan een kleine tablet. Je kunt meer weergeven op het scherm, dat zich daarnaast beter leent voor het typen van tekst. 

  We hebben in totaal 52 grote tablets getest met een scherm groter dan 8,4 inch getest. Op 21 december 2017 werkten we de vergelijker weer bij. Er zijn 2 verschillende tablets Beste uit de Test, de Beste Koop valt vooral op door zijn goede werksnelheid.

  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Vanaf € 669,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Richtprijs € 670,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Vanaf € 567,58


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Vanaf € 584,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Vanaf € 620,-


  Beste uit de Test

  Testoordeel 8,4 Richtprijs € 750,-


  Beste Koop

  Testoordeel 7,7 Vanaf € 219,-


Onafhankelijke testresultaten van ruim 80 tablets

Gemiddeld elke 2 maanden testen we de nieuwste tablets op gebruiksgemak, beeldkwaliteit, snelheid, accu, veelzijdigheid en bruikbaarheid in de praktijk. 2 tablets komen als Beste uit de Test en 2 tablets zijn Beste Koop. Weten welke tablets het beste scoren? Bekijk de testresultaten.

Top 3 aandachtspunten uit de tablettest:

 1. Prijs: duurder is meestal beter, maar ook voor €200 zijn er al prima tablets te vinden.
 2. Besturingssysteem: Android- en Windowstablets concurreren stevig met de iPads.
 3. Kleintjes: ongeveer eenderde van de geteste tablets heeft een scherm van 7 of 8 inch.

Bekijk de testresultaten en vergelijk verschillende tablets met elkaar. Zo zie je eenvoudig welke tablet het beste scoort. Dat bespaart je een hoop geld en gedoe.

iPad, Android-, of Windowstablet?

De iPad van Apple is niet langer alleenheerser. Ook andere tablets halen een hoog testoordeel en sommige doen het zelfs beter: 3 Androidtablets en 1 Windowstablet scoren boven de 8,0.

Android- en Windowstablets concurreren op kwaliteit, maar ook op prijs: de 3 goedkoopste tablets met de score 7,5 of hoger draaien allemaal op Android.

Kies jij een Android-, Windowstablet of een iPad met iOS? Ieder besturingssysteem heeft zijn eigen kwaliteit en specialiteit. Weet zeker dat je de beste tablet koopt met onze vergelijker. Bekijk de testresultaten en kies de beste tablet.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden. Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen.

De beste tablets