Extra informatie

De beste tablet voor leden

iPad-2

Welke tablet is de beste tablet? De Consumentenbond test tablets van bekende merken, zoals Samsung, Apple, HP en Sony, en van minder bekende merken, zoals Acer, Asus, Archos en Lenovo. De totaalscore van alle geteste modellen leidt tot een duidelijke rangschikking.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van tablets.

Wat is een tablet?

Dossier tabletcomputers tablet hand 102 x 92Wat kun je met een tablet en wat niet? En is een tablet een vervanging van je 'gewone' computer?

Tablet kiezen

Tablet kiezenHoewel tablets pas recent een serieuze plek op de computermarkt hebben, zijn er veel verschillende soorten en maten. Waarin verschillen deze tablets en wat is voor jou van belang?

Tablet of laptop?

De populariteit van tablets blijft toenemen, terwijl laptops steeds meer in de schappen blijven liggen. Wat zijn de voor- en nadelen van tablets ten opzichte van laptops?

Mini-tablets

Sinds de komst van de Google Nexus 7 zijn tablets met een schermgrootte van 7 of 8 inch minstens net zo populair als 10-inch tablets. Waarin verschillen ze van hun grote broers en voor wie zijn ze geschikt?

Goede tabletmerken

Apps downloaden

De kracht van apps, kleine programmaatjes voor de smartphone of de tabletcomputer, is dat zij heel goed aansluiten op individuele interesses. Iemand die van muziek houdt, kan kiezen uit duizenden apps over muziek, of een app installeren om zélf muziek te maken. Je kunt apps downloaden in de appwinkel.

Apps: handige en leuke suggesties

best_koop_app_200pix_96dpiDe redactie heeft dagelijks de nieuwste smartphones in handen en selecteert de leukste en handigste apps (programmaatjes) voor de smartphone. De apps zijn meestal beschikbaar Android en iOS (iPhone), en minder vaak ook voor Windows Phone of BlackBerry. 

iPad, Android-, of Windows-tablet? Besturingssystemen voor je tablet

iOS, Android of Windows? Ze hebben allemaal een andere bediening en eigen voor- en nadelen. In het kort:  iOS is het meest gebruiksvriendelijk, met Android heb je veel instelmogelijkheden en Windows 10 is vooral interessant voor gebruikers die meer willen dan alleen internetten, spellen spelen en films kijken.

Nieuwe iPad

Op maandag 21 maart introduceerde Apple een nieuwe iPad Pro. Er zijn echter ook nog 7 type 'oude' iPads in de winkel te koop, en soms voor een flink lagere prijs dan voor een nieuwe. Welke iPads zijn er te vinden en welke zijn prijstechnisch het meest interessant?

Chinese tablets getest

In Chinese webshops vind je tal van scherpgeprijsde tablets. Dankzij Android kun je ze gewoon in Nederland gebruiken. Wat zijn de plus- en minpunten van Chinese tablets?

Gedateerde Android-tablets

Veel nieuwe Android-tablets draaien op een verouderde versie van Android. Sommige krijgen later alsnog een update maar lang niet allemaal. Welke tablets zijn dat en wat zijn de nadelen van een oudere Android-versie?

Accessoires voor je tablet

Voor elke tablet is een groot scala aan accessoires beschikbaar, voor bescherming, extra functionaliteit en voor onderweg. We beschrijven tablethoezen, aanraakpennen, connectoren, draagbare accu's, autohouders en meer... Zo weet je welke accessoires jouw investering waard zijn.

Accutips voor je tablet

De accu van je tablet gaat niet eeuwig mee. Dat merk je soms al na enkele jaren, als de accuduur geleidelijk steeds korter wordt. Volg deze tips om je accuduur te verbeteren en de levensduur van je accu te verlengen.

Windows 10: veelgestelde vragen

Microsoft heeft Windows 10 eind juli 2015 geïntroduceerd. Het besturingssysteem wordt sindsdien als een gratis upgrade aangeboden aan de huidige gebruikers van Windows 7 en 8 (niet de tablets met Windows RT).

E-mail instellen op tablet: stappenplan

Alle tablets die wij hebben getest, zijn geschikt om mee te kunnen mailen. Ze hebben namelijk allemaal een ingebouwde mail-app. In dit stappenplan laten we zien hoe je snel en eenvoudig een iPad of Android-tablet in kunt stellen om ermee te kunnen mailen.

Synchroniseren van je tablet: stappenplan

Alle tablets die wij hebben getest, kunnen foto's, muziek, films en documenten uitwisselen met een computer (synchroniseren). Hoe stel je dit in op de iPad en Android tablets?

Hoe print ik vanaf mijn tablet?

Je wilt af en toe een printje maken vanaf je tablet. Met deze informatie kun je gelijk aan de slag.

Hoe maak ik een back-up van mijn tablet?

Harde schijfEen back-up zorgt ervoor dat bij een storing of een ander probleem je al je gegevens nog hebt. Bepalend voor het maken van een back-up van je tablet is het besturingssysteem. Klik hieronder op je eigen besturingssysteem om te zien hoe je een back-up maakt van je tablet.

Verhoog de snelheid van je iPad of Android-tablet

Is je iPad of Android-tablet traag geworden? Lees hier hoe je hem weer sneller maakt!

Films, series en tv kijken op je tablet

man met tablet Films, series en tv kijken op je tablet. Hoe doe je dat? En wat is er allemaal mogelijk?

Films en series op je iPad zetten en afspelen: stappenplan

Om zelfs films en series op je iPad te zetten heb je het programma iTunes nodig, maar er zijn ondersteunende apps waarmee je veel meer kan. Wat is de beste methode om van je iPad een bioscoop te maken?

Films en series op je Android-tablet zetten en afspelen: stappenplan

Krant en tijdschrift op tablet

Dossier tabletcomputers vrouw tablet park 102 x 92Op een tablets zijn digitale versies van kranten en tijdschriften goedkoper dan de papieren varianten. Hoe werkt de 'digitale kiosk' en is het fijn lezen?

Internet via wifi-hotspots

dossier mobiele telefoons mobiel 4 102 x 92Op maar liefst 1,5 miljoen locaties in Nederland kun je met je smartphone of tablet inloggen op een gratis wifinetwerk. Al die gratis wifipunten zijn handig, maar er kleven ook risico's aan. Vooral over de veiligheid van publieke wifinetwerken krijgt de Consumentenbond veel vragen. Hieronder de 9 meestgestelde.

Lees-apps voor tablets en smartphones

Met een e-reader kun je prettig romans lezen. Maar smartphones en tablets bieden eigenlijk veel meer leesmogelijkheden, door de vele lees-apps. Met een smartphone of tablet geniet je van luisterboeken, lees je boeken uit diverse online boekhandels, krijg je tips over leuke boeken, lees je strips en nog veel meer.

Tablets en kleine kinderen

Tablets groeien in populariteit onder kinderen. Er zijn al vele apps speciaal gemaakt voor peuters en kleuters. Welke tablets en apps zijn geschikt voor welke leeftijden?

Apps: aankopen beveiligen

dossier mobiele telefoons mobiel 9 102 x 92Met in-app aankopen kun je makkelijk extra functies kopen in spelletjes- of andere soortige apps. Maar het gaat hierbij om echt geld! Iets wat nog wel eens fout kan gaan bij (kleine) kinderen. Achteraf vinden ouders een bedrag van soms tientallen euro's op hun rekening. Hoe beveilig je deze aankopen? En hoe krijg je je geld terug?

Android: virusscanners

Virusscanners AndroidEen virusscanner op je Android-smartphone is niet per se noodzakelijk, maar zorgt wel voor een extra beveiligingslaag. Voor Apple iOS en Windows zijn er geen virusscanners. Lees meer over viruscanners voor je Android-smartphone.

Smartphone verkopen of afdanken

dossier mobiele telefoons mobiel 10 102 x 92Je hebt een nieuwe mobiel of tablet gekocht. Wat doe je met de oude als hij nog werkt? En wat doe je met apparaten die kapot gegaan zijn? In de schuur laten liggen of in de vuilnisbak gooien zijn niet bepaald de beste keuzes. Lees hieronder wat wel slim is.

Tablet enquête: de uitkomsten

De Consumentenbond voerde in november 2013 een enquête uit onder 2996 consumenten. We vroegen de respondenten naar bezit en gebruik, maar ook naar tevredenheid en naar belangrijke aspecten van een tablet. Wat zijn de uitkomsten?

11 bespaartips voor de koop en het gebruik van je tablet

Door de grote prijsverschillen tussen tablets kun je behoorlijk besparen op de aankoop. Goedkope tablets zijn vaak prima voor wie nog geen tabletervaring heeft. Lees onze bespaartips voor zowel de aankoop als het gebruik van een tablet.

Reparatie

Als je tablet stuk gaat dan kun je hem laten repareren, maar dat is lang niet altijd de beste optie, helemaal als het defect buiten de garantie valt. Soms is de aanschaf van een nieuwe tablet goedkoper.

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Video's bij Haal meer uit je tablet

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Apple iPad Pro (32GB + wifi)
A. Veraart
100.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!