Extra informatie

De beste tablet voor leden

iPad-2

Welke tablet is de beste tablet? De totaalscore van alle geteste modellen leidt tot een duidelijke rangschikking.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van tablets.

Wat is een tablet?

tablets_watisWat kun je met een tablet en wat niet? En is een tabletcomputer een vervanging van je 'gewone' computer?

Tablet kiezen

Samsung_Tab_in_HandHoewel tablets pas recent een serieuze plek op de computermarkt hebben, zijn er al veel verschillende soorten en maten.

Waarin verschillen deze tabletcomputers en wat is voor jou van belang?

Tablet of laptop?

De populariteit van tablets blijft toenemen, terwijl laptops steeds meer in de schappen blijven liggen. Wat zijn de voor- en nadelen van tablets ten opzichte van laptops?

Mini-tablets

Sinds de komst van de Google Nexus 7 zijn tablets met een schermgrootte van 7 of 8 inch minstens net zo populair als 10-inch tablets. Waarin verschillen ze van hun grote broers en voor wie zijn ze geschikt?

Apps downloaden

De kracht van apps, kleine programmaatjes voor de smartphone of de tabletcomputer, is dat zij heel goed aansluiten op individuele interesses. Iemand die van muziek houdt, kan kiezen uit duizenden apps over muziek, of een app installeren om zélf muziek te maken. Je kunt apps downloaden in de appwinkel.

iPad, Android-, of Windows-tablet? Besturingssystemen voor je tablet

iOS, Android of Windows? Ze hebben allemaal een andere bediening en eigen voor- en nadelen. In het kort:  iOS is het meest gebruiksvriendelijk, met Android heb je veel instelmogelijkheden en Windows 8.1 is vooral interessant voor gebruikers die meer willen dan alleen internetten, spellen spelen en films kijken.

Accessoires voor je tablet

Voor elke tablet is een groot scala aan accessoires beschikbaar, voor bescherming, extra functionaliteit en voor onderweg. We beschrijven tablethoezen, aanraakpennen, connectoren, draagbare accu's, autohouders en meer... Zo weet je welke accessoires jouw investering waard zijn.

Accutips voor je tablet

De accu van je tablet gaat niet eeuwig mee. Dat merk je soms al na enkele jaren, als de accuduur geleidelijk steeds korter wordt. Volg deze tips om je accuduur te verbeteren en de levensduur van je accu te verlengen.

E-mail instellen op tablet: stappenplan

Alle tablets die wij hebben getest, zijn geschikt om mee te kunnen mailen. Ze hebben namelijk allemaal een ingebouwde mail-app. In dit stappenplan laten we zien hoe je snel en eenvoudig een iPad of Android-tablet in kunt stellen om ermee te kunnen mailen.

Synchroniseren van je tablet: stappenplan

Alle tablets die wij hebben getest, kunnen foto's, muziek, films en documenten uitwisselen met een computer (synchroniseren). Hoe stel je dit in op de iPad en Android tablets?

Hoe print ik vanaf mijn tablet?

Je wilt af en toe een printje maken vanaf je tablet. Met deze informatie kun je gelijk aan de slag.

Verhoog de snelheid van je iPad of Android-tablet

Is je iPad of Android-tablet traag geworden? Lees hier hoe je hem weer sneller maakt!

Hoe maak ik een back-up van mijn tablet?

Harde schijfEen back-up zorgt ervoor dat bij een storing of een ander probleem je al je gegevens nog hebt. Bepalend voor het maken van een back-up van je tablet is het besturingssysteem. Klik hieronder op je eigen besturingssysteem om te zien hoe je een back-up maakt van je tablet.

Krant en tijdschrift op tablet

tablet-lezen-introafb_kleinOp een tablets zijn digitale versies van kranten en tijdschriften goedkoper dan de papieren varianten. Hoe werkt de 'digitale kiosk' en is het fijn lezen?

Wifi-hotspots

Op maar liefst 1,5 miljoen locaties in Nederland kun je met je smartphone of tablet inloggen op een gratis wifinetwerk. Al die gratis wifipunten zijn handig, maar er kleven ook risico's aan. Vooral over de veiligheid van publieke wifinetwerken krijgt de Consumentenbond veel vragen. Hieronder de 9 meestgestelde.

Lees-apps voor tablets en smartphones

Met een e-reader kun je prettig romans lezen. Maar smartphones en tablets bieden eigenlijk veel meer leesmogelijkheden, door de vele lees-apps. Met een smartphone of tablet geniet je van luisterboeken, lees je boeken uit diverse online boekhandels, krijg je tips over leuke boeken, lees je strips en nog veel meer.

Tablets en kleine kinderen

Tablets groeien in populariteit onder kinderen. Er zijn al vele apps speciaal gemaakt voor peuters en kleuters. Welke tablets en apps zijn geschikt voor welke leeftijden?

Blokkeer' in-app'-aankopen

Met in-app aankopen kun je makkelijk extra functies kopen in spelletjes- of andere soortige apps. Maar het gaat hierbij om echt geld! Iets wat nog wel eens fout kan gaan bij (kleine) kinderen. Achteraf vinden ouders een bedrag van soms tientallen euro's op hun rekening. Hoe blokkeer je deze aankopen? En hoe krijg je je geld terug?

Virussen op je smartphone of tablet

_Mobiele-virusscanners_def2Virussen op je smartphone: moet je er bang voor zijn? We leggen uit wat de gevaren zijn, en we testten virusscanners voor Android.

Mobiel/tablet verkopen of afdanken

Je hebt een nieuwe mobiel of tablet gekocht. Wat doe je met de oude als hij nog werkt? En wat doe je met apparaten die kapot gegaan zijn? In de schuur laten liggen of in de vuilnisbak gooien zijn niet bepaald de beste keuzes. Lees hieronder wat wel slim is.

Tablet enquête: de uitkomsten

De Consumentenbond voerde in november 2013 een enquête uit onder 2996 consumenten. We vroegen de respondenten naar bezit en gebruik, maar ook naar tevredenheid en naar belangrijke aspecten van een tablet. Wat zijn de uitkomsten?

11 bespaartips voor de koop en het gebruik van je tablet

Door de grote prijsverschillen tussen tablets kun je behoorlijk besparen op de aankoop. Goedkope tablets zijn vaak prima voor wie nog geen tabletervaring heeft. Lees onze bespaartips voor zowel de aankoop als het gebruik van een tablet.

Reparatie

Als je tablet stuk gaat dan kun je hem laten repareren, maar dat is lang niet altijd de beste optie, helemaal als het defect buiten de garantie valt. Soms is de aanschaf van een nieuwe tablet goedkoper.

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Video's bij Haal meer uit je tablet

Video's: computers en e-readers

In deze video-afspeellijst vind je diverse video's van tablets, e-readers en aanverwante zaken. We hebben video's met kooptips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar meer video's over tablets.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Is het mogelijk met een android tablet samen te werken met apple apparaten (Iphone, Imac)?
heer J. Waterval
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Acer Iconia Tab 10 A3-A20FHD (16GB)
T. Staal
86.6666666666667 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!