Elektrische fietsen

Zoek elektrische fietsen

 • Merk

 • Plaats motor

 • Prijs

Bezig met laden... 126 elektrische fietsen gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Belangrijke informatie over elektrische fietsen

Wat is de beste elektrische fiets? Het antwoord op die vraag wordt hier gegeven net als informatie over de werking van een elektrische fiets en uitleg over de verschillende soorten.

Meer video's
 1. De beste elektrische fiets

  De Consumentenbond heeft 14 elektrische fietsen grondig getest op elektrische ondersteuning, rijcomfort en bereik. De kwaliteit is stijgende, daarom is een goede e-bike (de beste koop van dit jaar) al vanaf €1750 te vinden. Maar het zorgenkindje blijft de accu.

  De beste elektrische fiets.
 2. Naafversnelling of derailleurversnelling

  Een elektrische fiets kan verschillende soorten versnellingen hebben. Ons gebruikerspanel heeft een lichte voorkeur voor naafversnellingen. Hiermee kun je ook bij stilstand schakelen, handig in het dagelijks gebruik. Maar, een derailleursysteem schakelt sneller en geeft minder weerstand.

  Meer over versnellingen.
 3. Krachtsensor of bewegingssensor

  Het nadeel van alleen een bewegingssensor is dat het even duurt voordat de motor van de elektrische fiets gaat draaien. Zeker helling-rijden vanuit stilstand vraagt dus even veel eigen kracht. Een krachtsensor kent dit nadeel niet.

  Meer over het verschil tussen bewegingssensor en krachtsensor.
 4. Waar let je op bij de accu

  Een accu met hoge capaciteit op een elektrische fiets biedt een groter bereik, maar is meestal fors duurder. Voor het opladen is het daarnaast handig als je de accu los kunt koppelen. Voor meer stabiliteit kies je voor een elektrische fiets waar de accu laag aan de fiets is gemonteerd. Meestal zit hij echter relatief hoog onder de bagagedrager gemonteerd.

  Waar let je nog meer op bij de accu.
 5. Test fietsnavigatiesystemen

  Voor goede fietsnavigatie ben je al snel zo'n €400 kwijt. Dat terwijl je met een mobiele telefoon met de juiste apps net zo veel en soms zelfs meer kunt, zo blijkt uit ons onderzoek.

  Is een fietsnavigatiesysteem de moeite waard?
 6. Fietsdragers

  Niet elke fietsdrager kan het gewicht van 2 elektrische fietsen dragen. De Consumentenbond testte 8 fietsdragers voor op de trekhaak van de auto die hier stevig genoeg voor zijn. De geteste fietsdragers zijn onder andere van Thule, Uebler, Spinder en het ANWB-merk Travel & Co.

  Bekijk de testresulaten van Fietsdragers

Achtergrondinformatie over elektrische fietsen

Meest recente vragen over elektrische fietsen

Meer vragen en antwoorden

Tests

Beste Koop-App

Handig voor in de winkel. Snel en eenvoudig inzicht in specificaties, prijsinformatie, testresultaten.