E-readers

Zoek e-readers

 • Type scherm

 • Aanraakscherm

 • Prijs

Bezig met laden... 29 e-readers gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Meer video's
 1. De beste e-reader

  De Consumentenbond testte 20 e-readers op schermkwaliteit, gebruiksgemak, leeservaring, bladerfunctie en de bibliotheekfunctie. Een van de best geteste e-readers heb je al voor zo'n €120. Opvallend veel modellen scoren een flinke onvoldoende. Een e-reader met een score van 2,5 raden we echt af.

  De beste e-reader uit de test.
 2. E-reader of tablet

  Wil je echt alleen boeken lezen, dan raden we een e-reader aan. Een e-reader is goedkoper en leest een stuk prettiger dan een tablet, zoals een iPad. Maar met een tablet kun je veel meer, denk aan internetten, foto's en filmpjes bekijken of documenten bewerken.

  Kiezen tussen e-reader of tablet
 3. E-books lezen op een tablet

  E-books lezen gaat het fijnst op een echte e-reader. Een e-reader heeft een e-ink-scherm dat heel rustig is voor de ogen. Ook op een goede tablet kun je prima e-books lezen, zolang je de schermhelderheid maar goed instelt. Kijk met welke apps je e-books op je tablet kunt lezen.

  E-reader apps voor tablets
 4. Hoe koop je e-books?

  Als je een e-book koopt bij een online-boekhandel, kun je na betaling een bestandje downloaden en op je e-reader zetten. De lastige kopieerbeveiliging (DRM) is sinds 2013 verleden tijd. Je kunt gekochte boeken nu gemakkelijk van de computer naar de e-reader slepen. Of je koopt je boeken direct vanaf de e-reader.

  E-books kopen: hoe werkt dat?
 5. E-reader kapot, wat nu?

  Heb je een e-reader die het niet meer doet door kapotte knoppen of een vastgelopen scherm? Vaak kun je hem binnen en buiten de garantieperiode nog laten repareren. Kijk wat je in welke situatie het beste kunt doen.

  Kapotte e-reader: repareren of niet?

Achtergrondinformatie over e-readers

Meest recente vragen over e-readers

Meer vragen en antwoorden

Tests

Haal meer uit je tablet - Android

Haal meer uit je tablet

Haal meer uit je tablet - iPad

Haal meer uit je tablet

Beste Koop-App

Handig voor in de winkel. Snel en eenvoudig inzicht in specificaties, prijsinformatie, testresultaten.