Televisies

Zoek televisies

 • Beelddiagonaal

  • Welk formaat past bij mij?
 • Schermtype

 • Prijs

Bezig met laden... 833 televisies gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Belangrijke informatie over televisies

Een televisie kopen betekent keuzes maken. Wil je een lcd-televisie, een lcd-led- of een plasma-televisie? En moet de televisie HD-ready of Full-HD zijn? Alles daarover lees je in dit dossier.

Meer video's
 1. De beste televisie

  De Consumentenbond heeft ruim 150 televisies grondig getest op beeld- en geluidskwaliteit, gebruiksgemak en extra functies. Eén merk komt als absolute winnaar uit de test. Dit merk levert de 5 best geteste televisies, met topscores op beeldkwaliteit.

  De beste tv uit de test
 2. Wat is 4K (ultra-hd)?

  4K (ook wel ultra-hd genoemd) is de nieuwste ontwikkeling in tv-land. Waar full-hd-televisies 1920x1080 beeldpunten hebben, telt een ultra-hd-tv er 3840x2160. Vier keer zo veel! Er zijn al een paar 4K-televisies te koop tegen hoge prijzen, maar er is nog maar weinig beeldmateriaal dat zo gedetailleerd is.

  Meer over 4K (ultra-hd)
 3. Verschil tussen LCD-, LED-, en plasma-televisie

  In veel LCD-televisies zitten tegenwoordig LED-lampen: zogenaamde LCD-LED-televisies. LCD-tv's zijn zuiniger dan plasmatelevisies, waarbij LCD-LED weer zuiniger is dan 'gewone' lcd. Daarnaast reflecteert het scherm vaak minder dan bij plasma-televisies, maar deze hebben weer wel een grotere kijkhoek dan LCD- en LCD-LED-televisies. Plasma-tv's heb je wel pas vanaf 94 cm (37 inch).

  Meer verschillen tussen plasma-, LCD- en LED-televisies
 4. Is een 3D-tv al de aanschaf waard?

  Met een 3D-televisie kun je meer diepte in de beelden zien, net als bij 3D-films in de bioscoop. Nadeel is dat je altijd een 3D-bril op moet. Ook hangt er nog een steviger prijskaartje aan 3D-televisies.

  Meer over 3D-tv
 5. Wat heb je nodig voor superscherpe HD-tv?

  Voor HD-tv heb je een televisie nodig die HD-Ready of Full HD is. Ook je decoder moet geschikt zijn voor HD, tenzij de televisie al een ingebouwde digitale kabeltuner heeft. Een HDMI-kabel heb je nodig om je televisie met de decoder of de Blu-rayspeler te verbinden.

  Alles wat je nodig hebt voor voor HD-tv

Achtergrondinformatie over televisies

Meest recente vragen over televisies

Meer vragen en antwoorden

Tests

Welkom in de cloud

Vind uw weg in de cloud

Welkom in de cloud (e-book)

Vind uw weg in de cloud

Beste Koop-App

Handig voor in de winkel. Snel en eenvoudig inzicht in specificaties, prijsinformatie, testresultaten.