icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste televisie

In de televisietest hebben we ruim 170 televisies getest in 5 verschillende beeldmaatgroepen. We testen onder andere de beeld- en geluidskwaliteit, het gebruiksgemak en energiegebruik. Begin december hebben we weer een paar nieuwe televisies getest en aan onze vergelijker toegevoegd.

Arjen Oving
Arjen Oving

Expert Elektronica

 
DeBeste_categorie_televisie_32-37inch

We testen doorlopend televisies van 32 inch (81 cm), maar er komen steeds minder tv’s van dit formaat op de markt. Op dit moment hebben wij minder dan 20 geteste tv's met een beeldmaat van 32 inch in onze vergelijker staan. Mede daardoor zijn er geen predicaatmodellen.

Testoordeel 6,2 Richtprijs € 450,-


Testoordeel 5,9 Vanaf € 285,-


Testoordeel 5,7 Vanaf € 296,-


Testoordeel 5,7 Vanaf € 799,-


DeBeste_categorie_televisie_39-43inch

De meeste tv’s die verkocht worden, zijn tussen de 40 inch (102 cm) en 43 inch (109 cm). Op dit moment hebben we testresultaten voor bijna 40 verkrijgbare tv's in deze beeldmaatgroep. Twee 43-inch modellen hebben een predicaat.

Beste uit de Test

Testoordeel 7,1 Vanaf € 579,-


Beste Koop

Testoordeel 6,7 Vanaf € 419,-


DeBeste_categorie_televisie_46-50inch

We testen ook televisies met een beeldscherm van 46 tot 50 inch (117 tot 127 cm). Deze groep tv's is erg populair en er worden jaarlijks steeds meer van verkocht. Op dit moment hebben wij meer dan 50 geteste tv's uit deze categorie in onze vergelijker staan. De Beste uit de Test en de Beste Koop zijn van hetzelfde merk.

Beste uit de Test

Testoordeel 7,8 Vanaf € 1.499,-


Beste Koop

Testoordeel 7,1 Vanaf € 595,-


DeBeste_categorie_televisie_55inch

Er zijn steeds meer grote tv’s te koop en een tv van 55 inch (140 cm) of zelfs 58 inch (147 cm) is tegenwoordig niet bijzonder meer. In deze categorie met hele grote tv's hebben we meer dan 60 televisies getest. 

Beste uit de Test

Testoordeel 8,0 Vanaf € 1.739,-


Beste Koop

Testoordeel 7,5 Vanaf € 699,-


debeste_category_televisie_60-65inch

Er worden steeds grotere televisies verkocht in Nederland, met name tv's van 65 inch (165 cm). We testen daarom ook steeds meer van deze zeer grote tv's. Op dit moment hebben we er zo'n 15 getest die goed verkrijgbaar zijn. Dat zijn er nog niet genoeg om ook predicaten te geven, zoals Beste uit de Test en Beste Koop.

Testoordeel 7,9 Vanaf € 2.269,-


Testoordeel 7,6 Vanaf € 2.099,-


Testoordeel 7,5 Vanaf € 1.699,-


De beste televisies

Onze uitgebreide televisietest

In onze uitgebreide televisietest beoordelen we tientallen aspecten van televisies. Daar kun jij je voordeel mee doen! Wij testen namelijk op aspecten die je niet even test in een winkelsituatie.Daarbij houden we ook rekening met de prijs van de toestellen.

Per productcategorie (op basis van schermgrootte) kiezen we elke maand een Beste uit de Test en een Beste Koop. Bekijk de testresultaten en kies de beste!

Hoe wij televisies testen

Samen met zusterorganisaties uit heel Europa testen we van mei t/m december doorlopend televisies. We testen tv’s van 32 t/m 55 inch (81 t/m 140 cm) van onder andere LG, Panasonic, Philips, Samsung en Sony. We beoordelen ze onder meer op:

  • beeld- en geluidskwaliteit
  • gebruiksgemak
  • energiegebruik

Opvallende testresultaten

Tussen de ruim 150 actuele door ons uitvoerig geteste televisies zitten behoorlijke verschillen. Dat geldt niet alleen voor de prijzen, maar ook voor de prestaties. De duurste televisies komen regelmatig ook als beste uit onze tests. Je ziet dat heel goed als je een aantal televisies naast elkaar zet in onze televisievergelijker. Op zoek naar de beste televisie? Bekijk de testresultaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Maak gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk de volledige testresultaten.

Bekijk de testresultaten