icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Kies zelf het ideale pakket|

Vergelijk internet, bellen en tv.

TriplePlay

De beste televisie

In de televisietest hebben we ruim 170 televisies getest in 4 verschillende beeldmaatgroepen. We testen onder andere de beeld- en geluidskwaliteit, het gebruiksgemak en energiegebruik. De laatste testresultaten zijn van eind januari 2017.

Bekijk de testresultaten

Arjen Oving

Expert Elektronica

 
DeBeste_categorie_televisie_32-37inch

We testen doorlopend televisies van van 32 inch (81 cm). Daarbij letten we onder andere op beeld- en geluidskwaliteit. Er komen steeds minder tv’s van dit formaat op de markt. Wij hebben 22 geteste modellen in onze productvergelijker staan, waarbij de laatste resultaten van eind januari 2017 zijn. Er zijn 2 televisies van hetzelfde merk Beste uit de Test, dit zijn de enige tv's met een testoordeel hoger dan een 7, namelijk een 7,2.

Beste uit de Test

Testoordeel7,2Vanaf€ 395,-


Beste uit de Test

Testoordeel7,2Vanaf€ 479,-


DeBeste_categorie_televisie_39-43inch

De meeste tv’s die verkocht worden, zijn tussen de 40 inch (102 cm) en 43 inch (109 cm). We testen deze televisies doorlopend op onder andere beeld- en geluidskwaliteit. De laatste resultaten zijn van eind januari 2017 met oordelen voor meer dan 40 verkrijgbare televisies. De Beste uit de Test en de Beste Koop in deze beeldmaat zijn van hetzelfde merk.

Beste uit de Test

Testoordeel7,8Vanaf€ 1.199,-


Beste Koop

Testoordeel7,2Vanaf€ 549,-


DeBeste_categorie_televisie_46-50inch

We testen doorlopend televisies van 46 tot 50 inch (117 tot 127 cm). Daarbij letten we onder andere op beeld- en geluidskwaliteit. Wij hebben er meer dan 40 getest en in onze productvergelijker staan, waarbij de laatste resultaten van eind januari 2017 zijn. In de beeldcategorie zijn de Beste uit de Test en de Beste Koop van hetzelfde merk.

Beste uit de Test

Testoordeel8,0Vanaf€ 1.405,-


Beste Koop

Testoordeel7,6Vanaf€ 555,-


DeBeste_categorie_televisie_55inch

We testen televisies doorlopend op onder andere beeld- en geluidskwaliteit. Er zijn steeds meer grote tv’s te koop: wij testen meer dan 40 televisies van 55 inch (140 cm) en groter. De laatste resultaten zijn van eind januari 2017. Daarbij zijn 2 televisies van hetzelfde merk Beste uit de Test met het hoogste testoordeel van alle geteste tv’s.

Beste uit de Test

Testoordeel8,0Vanaf€ 1.999,-


Beste uit de Test

Testoordeel8,0Vanaf€ 2.099,-


Beste Koop

Testoordeel7,7Vanaf€ 839,-


De beste televisies

Onze uitgebreide televisietest

In onze uitgebreide televisietest beoordelen we tientallen aspecten van televisies. Daar kun jij je voordeel mee doen! Wij testen namelijk op aspecten die je niet even test in een winkelsituatie.Daarbij houden we ook rekening met de prijs van de toestellen.

Per productcategorie (op basis van schermgrootte) kiezen we elke maand een Beste uit de Test en een Beste Koop. Bekijk de testresultaten en kies de beste!

Hoe wij televisies testen

Samen met zusterorganisaties uit heel Europa testen we van mei t/m december doorlopend televisies. We testen tv’s van 32 t/m 55 inch (81 t/m 140 cm) van onder andere LG, Panasonic, Philips, Samsung en Sony. We beoordelen ze onder meer op:

  • beeld- en geluidskwaliteit
  • gebruiksgemak
  • energiegebruik

Opvallende testresultaten

Tussen de ruim 150 actuele door ons uitvoerig geteste televisies zitten behoorlijke verschillen. Dat geldt niet alleen voor de prijzen, maar ook voor de prestaties. De duurste televisies komen regelmatig ook als beste uit onze tests. Je ziet dat heel goed als je een aantal televisies naast elkaar zet in onze televisievergelijker. Op zoek naar de beste televisie? Bekijk de testresultaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen, betalen wij van de contributie van onze leden. Maak gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk de volledige testresultaten.

Bekijk de testresultaten