Espresso-apparaten

Zoek espresso-apparaten

 • Bonen/capsule/gemalen koffie

  • Bonen, capsules of gemalen koffie
 • Soort portiesysteem

 • Prijs

Bezig met laden... 307 espresso-apparaten gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Belangrijke informatie over espresso-apparaten

De prijs van een kopje espresso loopt nogal uiteen. Koffiesoorten en -specialiteiten zijn daarbij van belang naast het soort machines. Lees alles over espresso-apparaten.

Meer video's
 1. Het beste espresso-apparaat

  3_content_espresso-apparaten-101x92pxDe Consumentenbond heeft meer dan 100 espresso-apparaten getest op kwaliteit van de koffie, temperatuur, melk opschuimen, snelheid en gebruiksgemak. Prijzen lopen op tot meer dan €2000, maar voor minder dan €100 koop je al een goed scorend espressoapparaat dat werkt met capsules en een prima volautomaat heb je al voor €300.

  Het beste espresso-apparaat uit de test.
 2. Handmatig, volautomaat of gesloten portiesysteem

  Handmatige apparaten vul je met gemalen koffie of E.S.E pads. Volautomaten vul je met koffiebonen en gesloten portiesystemen (zoals Nespresso en Dolce Gusto) werken met capsules. Gesloten portiesystemen zijn klein, gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken, maar qua smaak ben je gebonden aan de variëteit in capsules.

  Meer over soorten espresso-apparaten.
 3. Tips voor het kopen van een espresso-apparaat

  Je eerste keus is tussen een handmatig espresso-apparaat, een volautomaat of een portie-apparaat. Dan kijk je naar de extra's: een melkopschuimer, mogelijkheid om heet water te tappen of kopjes te verwarmen, een waterfilter tegen kalkaanslag, en een timer zodat de koffie 's ochtends klaar staat.

  Meer tips voor het kopen van een espresso-apparaat.
 4. De prijs van een kopje espresso

  De volautomaten zijn het duurst in aanschaf, maar je zet er wel de voordeligste koffie mee: €0,03 per kopje. Bij gesloten portiesystemen geldt het omgekeerde: het espresso-appraat is relatief goedkoop, maar de koffie duur, €0,29 tot €0,45 per kopje.

  Prijs kopje espresso per espresso-apparaat.
 5. Soorten koffie

  cappuccinoMet je espresso-apparaat kun je meer dan alleen espresso maken. Bijvoorbeeld cappuccino, caffé Americano, caffé macchiato, caffé lungo, caffé latte, latte macchiato en doppio. 

  Overzicht van soorten koffie.

Achtergrondinformatie over espresso-apparaten

Meest recente vragen over espresso-apparaten

Meer vragen en antwoorden

Tests

Beste Koop-App

Handig voor in de winkel. Snel en eenvoudig inzicht in specificaties, prijsinformatie, testresultaten.

Espresso-apparaten per merk