Extra informatie

Energieverbruik koelkasten

koelkasten vergelijkenHoe hou je het verbruik van je koelkast laag? Behalve dat je de zuinigste koelkast kunt kopen, zijn er ook manieren waarop je zelf energie kunt besparen. Tips voor een laag energieverbruik van je koelkast:

Grootte koelkast

Koop een koelkast die bij je past. Een koelkast die te groot voor je is, slurpt onnodig veel energie. Vertel in de winkel, als je een koelkast gaat kopen, hoe groot je gezin is en hoe vaak je boodschappen doet. Zo koop je een koelkast die qua energiegebruik bij je past. Bekijk meer kooptips voor koelkasten.

Ruimte koelkast

Zorg dat er genoeg ruimte om de koelkast zit, zodat deze goed kan ventileren. Kijk in de handleiding wat de fabrikant aanraadt. Als een koelkast goed kan ventileren is dat goed voor het energiegebruik van de koelkast.

Geen warme drankjes

Zet geen warme drankjes of warm eten in de koelkast. Dan gaat het verbruik van de koelkast omhoog. Laat het eerst buiten de koelkast even afkoelen. Bekijk hier hoe je het beste eten in de koelkast kunt bewaren.

Deur koelkast

Als de deur vaak en lang open gaat, is het verbruik van de koelkast groot. Doe de deur alleen open als dit nodig is en leg eten en drinken zo weg dat je het snel kun pakken en niet onnodig lang hoeft te zoeken.

Binnentemperatuur koelkast

De ideale temperatuur van het koeldeel is 3ºC-4ºC. Bij een lagere temperatuur gaat het energieverbruik van de koelkast omhoog. Je kunt de temperatuur opmeten door een thermometer in een glas water in de koelkast te zetten. Bekijk meer over koelkasttemperaturen.

Bekijk ook wat de zuinigste koelvrieskasten zijn, en hoeveel energie ze verbruiken.

Log in of word lid: als lid kun je koelkasten vergelijken op testresultaat en direct zien welke koelkast een laag energieverbruik heeft en als zuinigste koelkast uit de test komt.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
J.N. Dekker

Het moet toch kunnen dat twee grote nederlands bedrijven tot een standaard komen; ik ben heel blij met mijn Philips tap,...

Kun jij helpen?
We zoeken een koelkast die niet gaat fluiten zoals onze huidige Zanussi (ZBB28465SA). We mogen het apparaat omruilen (hoera voor de service van Keukenloods) maar lezen graag ervaringen over Siemens of...
heer L. van der Hoeven,
Stel een vraag
Laatste review
Bosch KGV36UL30
LG
56.0 procent