Televisies

Zoek televisies

 • Beelddiagonaalgroep

  • Welk formaat past bij mij?
 • HD of Ultra HD (4K)

 • Prijs

Bezig met laden... 397 televisies gevonden

Ons advies

 1. De beste televisie

  De Consumentenbond test doorlopend lcd-, lcd-led- en plasma-televisies van grote merken als LG, Panasonic, Philips, Samsung en Sony. We hebben ongeveer 150 tv's getest op onder meer beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, gebruiksgemak en energiegebruik. Elke maand komen er testresultaten van nieuwe tv's bij.

  De beste tv uit de test
 2. Smart-tv's: een risico voor je privacy

  Smart TV

  Alle televisiefabrikanten volgen via de internetverbinding wat jij met je smart-tv doet en wat je interesses zijn. Welke gegevens ze verwerken en wat ze er mee willen (kunnen) doen, beschrijven de fabrikanten in verhullend juridisch jargon en langdradige teksten. Alleen Sony communiceert beknopt en duidelijk: 'wij volgen je kijkgedrag'.

  Lees meer over de privacyvoorwaarden per televisie-merk
 3. Wat is 4K (ultra-hd)?

  Woonkamer 4K TV

  4K (ook wel ultra-hd genoemd) is de nieuwste ontwikkeling in tv-land. Waar full-hd-televisies 1920x1080 beeldpunten hebben, telt een ultra-hd-tv er 3840x2160. Vier keer zo veel! Er zijn al een paar 4K-televisies te koop tegen hoge prijzen, maar er is nog maar weinig beeldmateriaal dat zo gedetailleerd is.

  Meer over 4K (ultra-hd)
 4. Verschil tussen LCD-, LED-, en plasma-televisie

  In veel LCD-televisies zitten tegenwoordig LED-lampen: zogenaamde LCD-LED-televisies. LCD-tv's zijn zuiniger dan plasmatelevisies, waarbij LCD-LED weer zuiniger is dan 'gewone' lcd. Daarnaast reflecteert het scherm vaak minder dan bij plasma-televisies, maar deze hebben weer wel een grotere kijkhoek dan LCD- en LCD-LED-televisies. Plasma-tv's heb je wel pas vanaf 94 cm (37 inch).

  Meer verschillen tussen plasma-, LCD- en LED-televisies
 5. Is een 3D-tv al de aanschaf waard?

  3D bril

  Met een 3D-televisie kun je meer diepte in de beelden zien, net als bij 3D-films in de bioscoop. Nadeel is dat je altijd een 3D-bril op moet. Ook hangt er nog een steviger prijskaartje aan 3D-televisies.

  Meer over 3D-tv
 6. Wat heb je nodig voor superscherpe HD-tv?

  Voor HD-tv heb je een televisie nodig die HD-Ready of Full HD is. Ook je decoder moet geschikt zijn voor HD, tenzij de televisie al een ingebouwde digitale kabeltuner heeft. Een HDMI-kabel heb je nodig om je televisie met de decoder of de Blu-rayspeler te verbinden.

  Alles wat je nodig hebt voor voor HD-tv

Achtergrondinformatie over televisies

Meest recente vragen over televisies

Meer vragen en antwoorden

Online privacy & veiligheid

Houd hackers buiten de deur

De leukste gratis apps

De leukste gratis apps

Haal meer uit je tablet - Android

Haal meer uit je tablet