De beste vaatwasser: ons advies

vaatwasserEen vaatwasser die een schone vaat levert én een goede prijs heeft? De 'Beste koop' vaatwasser bewijst wel dat het kan. Wij testten inbouwvaatwassers en vrijstaande, waaronder nieuwe van onder andere Miele, Bosch, Siemens, Beko en AEG. De meeste vaatwassers in de test zijn 60 cm breed en kunnen 12 tot en met 16 couverts aan.

Vaatwassers worden aan een strenge test onderworpen, waarbij we de was- en droogprestaties testen, het geluid, de capaciteit, het gebruiksgemak en natuurlijk hoeveel energie en water de vaatwasser verbruikt. Bekijk wat de beste vaatwasser is en waarom de beste vaatwasser zo goed scoort. Ook kun je hier lezen hoe de vaatwassers scoren op de diverse testaspecten.

Beste vaatwasser?

Zowel de prijs als de kwaliteit loopt behoorlijk uiteen. Duurder blijkt niet altijd beter. Maak nu 2 maanden gratis kennis en bekijk welke vaatwasser het beste scoort.

Bekijk de testresultaten

De beste vaatwasser

Top 3 aandachtspunten uit de vaatwassertest:

  1. Prijs: de goedkoopste geteste vaatwasser is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €350.
  2. Energieverbruik: sommige vaatwassers scoren op dit punt onvoldoende.
  3. Vies: niet elke vaatwasser wast de vaat perfect schoon. 

Beste vaatwasser

De vaatwassers verschillen behoorlijk in kwaliteit: de beste vaatwassers uit de test scoren rond de 7 en van de slechtste vaatwassers halen er verschillende een score net boven de 4. Prijs en kwaliteit staan lang niet altijd in verhouding: een model van rond de €350 kan net zo goede prestaties leveren als een model van rond de €1000. Bekijk de testresultaten en bespaar direct geld door de beste vaatwasser te kiezen!  

Ecoprogramma

Er wordt behoorlijk gestunt met claims voor lage waarden van water- en energieverbruik. Wij testten daarom ook de ecoprogramma's van modellen sinds 2012. Zuinigheid gaat helaas niet altijd gepaard met een schone vaat. Bekijk de testresultaten en kies de beste vaatwasser.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
IKEA VALGJÖRD (702.834.87)
Van Maanen
32.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!