De beste vaatwasser: ons advies

vaatwasserEen vaatwasser die een schone vaat levert én een goede prijs heeft? De beste vaatwasser uit onze test bewijst dat het kan! Wij testten inbouw-vaatwassers en vrijstaande, waaronder nieuwe van onder andere AEG, Siemens, Bosch, Whirlpool en Ikea. De meeste vaatwassers in de test zijn 60 cm breed en kunnen 12 tot en met 16 couverts aan.

Vaatwassers worden aan een strenge test onderworpen, waarbij we de was- en droogprestaties testen, het geluid, de capaciteit, het gebruiksgemak en natuurlijk hoeveel energie en water de vaatwasser verbruikt. Bekijk wat de beste vaatwasser is en waarom de beste vaatwasser zo goed scoort. Ook kun je hier lezen hoe de vaatwassers scoren op de diverse testaspecten.

Heb je al een account? Log in

Beste vaatwasser?

Zowel de prijs als de kwaliteit loopt behoorlijk uiteen. Duurder blijkt niet altijd beter. Maak nu 2 maanden gratis kennis en bekijk welke vaatwasser het beste scoort.

Maak gratis kennis

De beste vaatwasser

Top 3 aandachtspunten uit de vaatwasser-test:

  1. Prijs: de goedkoopste geteste vaatwasser is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €280.
  2. Energieverbruik: sommige vaatwassers scoren op dit punt onvoldoende.
  3. Vies: niet elke vaatwasser wast de vaat perfect schoon. 

Log in of maak 60 dagen gratis kennis, bespaar direct en kies voor de beste vaatwasser!

Beste vaatwasser

De vaatwassers verschillen behoorlijk in kwaliteit: de beste vaatwassers uit de test scoren rond de 7 en van de slechtste vaatwassers halen er verschillende een score net boven de 4. Prijs en kwaliteit staan lang niet altijd in verhouding: een model van rond de €250 kan net zo goede prestaties leveren als een model van rond de €1000. Log in, of maak 60 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bespaar direct geld door de beste vaatwasser te kiezen!  

Ecoprogramma

Er wordt behoorlijk gestunt met claims voor lage waarden van water- en energieverbruik. Wij testten daarom ook de ecoprogramma's van modellen sinds 2012. Zuinigheid gaat helaas niet altijd gepaard met een schone vaat. Bekijk daarom eerst de test en kies de beste vaatwasser.

Onafhankelijke tests

Waarom is het verstandig om testresultaten van de Consumentenbond te gebruiken, in plaats van de resultaten op vergelijkingssites?

  1. De Consumentenbond test jaarlijks tientallen vaatwassers op diverse aspecten. We gaan dus niet af op reviews van gebruikers. Nieuwe testresultaten worden minstens 8 keer per jaar op de website gepubliceerd.
  2. In tegenstelling tot veel vergelijkingssites zijn wij onafhankelijk en testen we de producten zelf. We kunnen onafhankelijk onderzoek blijven doen door de contributies van onze leden.

Nog geen lid? Krijg 60 dagen gratis toegang en bekijk direct álle testresultaten!

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik heb een siemens vaatwasser, gekocht in April 2012, en sinds gisteren krijg ik een E-09 melding. Op internet zie ik dat dit regelmatig voorkomt. Problemen met de printplaat of hittepomp. Moet de winkelier...
Peter van Seijen
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
Bosch SMS88TI03E
Roel
84.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!