Wasdrogers

Zoek wasdrogers

 • Soort wasdroger

 • Capaciteit voor katoen (kg)

 • Prijs

Bezig met laden... 180 wasdrogers gevonden

Ons advies

 1. De beste wasdroger

  De Consumentenbond heeft zo'n 90 wasdrogers uitgebreid getest op hoe gelijkmatig ze drogen, snelheid, gebruiksgemak en energieverbruik. Vrijwel alle wasdrogers drogen prima, maar sommige doen daar wel bijna 2,5 uur over of ze maken de omgeving heel vochtig.

  De beste wasdroger uit de test
 2. Soorten wasdrogers

  De meest verkochte wasdrogers zijn condensdrogers, en dan vooral de zuinige variant met warmtepomp. Afvoerdrogers - drogers die de vochtige lucht via een slang door raam of muur naar buiten afvoeren - worden steeds minder vaak verkocht.
  Onder de categorie afvoerdrogers valt ook de gaswasdroger. Deze verwarmt de lucht met gas en is net zo zuinig als een warmtepompdroger. Deze worden maar weinig verkocht.

  Verschil tussen afvoerdroger, condensdroger, warmtepompdroger en gaswasdroger.
 3. Tips voor het kopen van een wasdroger

  Bedenk eerst wat voor soort wasdroger je wilt. Dan kies je een specifiek model. Let daarbij op de capaciteit en het gebruiksgemak. Kun je de condensbak makkelijk legen, is het filter eenvoudig schoon te maken en begrijp je het bedieningspaneel? Handig én veilig is het als de wasdroger zelf aangeeft wanneer het tijd is voor onderhoud.

  Meer kooptips voor wasdrogers.
 4. Voorkom brand in de wasdroger

  De kans is klein, maar in de wasdroger kan brand onstaan door stofophoping op het verwarmingselement, de motor en de bodem. Het is dus zaak om de boel stofvrij te houden. Maak de filter schoon na elke droogbeurt en de condensor regelmatig.

  Meer over brandveiligheid van de wasdroger.

Achtergrondinformatie over wasdrogers

Meest recente vragen over wasdrogers

Meer vragen en antwoorden

Wasdrogers per merk

Wasdrogers per type