Wasdrogers

Zoek wasdrogers

 • Soort wasdroger

 • Capaciteit voor katoen (kg)

 • Prijs

Bezig met laden... 167 wasdrogers gevonden

Ons advies

 1. De beste wasdroger

  De Consumentenbond heeft ruim 80 wasdrogers uitgebreid getest op hoe gelijkmatig ze drogen, snelheid, gebruiksgemak en energieverbruik. Vrijwel alle wasdrogers drogen prima, maar sommige doen daar wel bijna 2,5 uur over of ze maken de omgeving heel vochtig.

  De beste wasdroger uit de test.
 2. Soorten wasdrogers

  De meest verkochte wasdrogers zijn de condensdroger, afvoerdroger en warmtepompdroger. Daarnaast hebben we in 2013 ook een gaswasdroger getest. Een afvoerdroger voert de vochtige lucht af naar buiten. Een gaswasdroger is een afvoerdroger maar verwarmt de lucht met gas. Condens- en warmtepompdrogers halen het vocht uit de lucht en vangen dit op in een bak. De warmtepompdroger is de zuinige variant van de condensdroger, maar is wel een stuk duurder in aanschaf.

  Verschil tussen afvoerdroger, condensdroger, warmtepompdroger en gaswasdroger.
 3. Tips voor het kopen van een wasdroger

  Bedenk eerst wat voor soort wasdroger je wilt. Dan kies je een specifiek model. Let daarbij op de capaciteit en het gebruiksgemak. Kun je de condensbak makkelijk legen, is het filter eenvoudig schoon te maken en begrijp je het bedieningspaneel? Handig én veilig is het als de wasdroger zelf aangeeft wanneer het tijd is voor onderhoud.

  Meer kooptips voor wasdrogers.
 4. Voorkom brand in de wasdroger

  De kans is klein, maar in de wasdroger kan brand onstaan door stofophoping op het verwarmingselement, de motor en de bodem. Het is dus zaak om de boel stofvrij te houden. Maak de filter schoon na elke droogbeurt en de condensor regelmatig.

  Meer over brandveiligheid van de wasdroger.

Achtergrondinformatie over wasdrogers

Meest recente vragen over wasdrogers

Meer vragen en antwoorden

Water, elektriciteit & gas

Dit handige boek helpt u op weg bij klussen aan water, gas en elektra.

Wasdrogers per merk

Wasdrogers per type