icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is de Consumentenbond Kiosk-app?

Met de Consumentenbond Kiosk-app kun je de Consumentengids en de andere gidsen en boeken van de Consumentenbond lezen op je tablet, smartphone, of op je pc via de de online reader. Heb je een abonnement op een tijdschrift van de Consumentenbond? Dan zijn die uitgaven ook gratis digitaal voor jou beschikbaar.

Bijgewerkt op:1 maart 2018


Browserversie Kiosk-app niet beschikbaar

Helaas is de leverancier van onze Kiosk-app onverwacht failliet gegaan. Hierdoor werkt de browserversie niet meer. Voor nu kun je alleen gebruikmaken van de app op mobiel en/of tablet.

Onduidelijkheid 

Het is nog onduidelijk of het bedrijf een doorstart kan maken. Daardoor weten we nog niet of de browserversie weer online zal gaan en wat er met de Kiosk-app gaat gebeuren. We zijn momenteel hard aan het werk om zo snel mogelijk met een alternatief te komen.

Vragen

Kun je tijdschriften niet op mobiel of tablet lezen? Neem dan contact op met onze service-afdeling via het contactformulier of per telefoon: 070 - 445 45 45. Zij zullen zorgen dat je de digitale tijdschriften alsnog krijgt.

Onze excuses voor het ongemak. Zodra wij een oplossing hebben, zullen we hierover berichten.

Wat vind je in de Consumentenbond Kiosk-app?

In de Kiosk vind je alle uitgaven van de Consumentenbond:

 • de Consumentengids
 • de Digitaalgids
 • de Geldgids
 • de Reisgids
 • de Gezondgids
 • alle E-books
 • Minigidsen

In de Consumentenbond Kiosk bestaat ook de mogelijkheid om losse artikelen te kopen. Handig als je alleen die wasmachinetest wilt lezen, maar niet meteen het hele blad wilt kopen.
Heb je een abonnement op een gids van de Consumentenbond? Dan zijn digitale versies van onze tijdschriften waarop je een (papieren) abonnement hebt gratis beschikbaar.

Via de App Store (iOS) en de Google Play Store (Android) kun je de Consumentenbond Kiosk-app gratis downloaden mits je minimaal Android 4.0 of iOS 7 hebt. Er is (nog) geen Windows-versie. Wel kun je via onze reader in je browser de volledige Kiosk gebruiken.

Let op: tijdschriften zijn alleen gratis als je een gidsabonnement hebt. Ze zijn niet gratis als je Consumentenbond Basis hebt. Consumentenbond Basis geeft alleen volledige toegang tot de website van de Consumentenbond

Kun je ook een digitaal gidsabonnement nemen, zodat je de gids alleen nog maar op mijn tablet of smartphone krijgt?

Ja, het is mogelijk om onze gidsen alleen digitaal in de Consumentenbond Kiosk te ontvangen. Ga voor de mogelijkheden naar www.consumentenbond.nl/webwinkel.

Waaraan moet mijn tablet of smartphone voldoen om gebruik te maken van de kiosk-app?

De Consumentenbond Kiosk-app werkt op:

 • iPad of iPhones met iOS 7 of hoger.
 • Alle Android-telefoons met Android-versie 4.0 of hoger.
 • Via onze reader in je browser of Windows tablet.

Hoe kun je een gratis minigids downloaden?

 • Heb je een Consumentenbond inlogaccount voor abonnees, log daar dan eerst mee in binnen de app.
 • Heb je wel een gidsabonnement maar nog geen inlogaccount, maak dan eerst een inlogaccount aan via onze website. Vervolgens kun je inloggen in de app.
 • Heb je geen gidsabonnement, registreer je dan om een Kiosk-account aan te maken.

Nadat je in de app bent ingelogd, kun je in de winkel publicaties downloaden. Kies in het menu voor winkel, en dan rechtsboven de categorie minigidsen. Kies de minigids die je wilt downloaden en tik op gratis. De minigids verschijnt nu in het startscherm onder 'Mijn leestafel', en als hij is gedownload is de omslag niet meer transparant.

Waarom staan niet alle minigidsen in de kiosk?

De nieuwste minigidsen verstrekken we alleen telefonisch. De Consumentenbond gebruikt de minigidsen om in persoonlijk contact te komen met zowel leden als niet-leden. In een telefoongesprek kunnen we de bellers ook meteen meer vertellen over het werk dat wij doen. Hiermee hopen wij dat mensen ons daarin willen ondersteunen door kennis te maken met de Consumentenbond. Mensen die al bekend zijn met de Consumentenbond, wijzen wij op de voordelen van een aanvullend abonnement op één van de andere gidsen van de Consumentenbond.

Verder krijgen wij met deze telefoontjes ook een goed beeld van wat er leeft bij consumenten en of bellers nog met bepaalde kwesties zitten waar wij bij kunnen helpen. Met bestellingen via internet zouden wij deze mogelijkheden allemaal missen. Als een minigids sterk verouderd is, halen we hem uit de Consumentenbond Kiosk.

Wat kun je kopen in onze Kiosk?

Onder de knop Kiosk vind je een complete winkel met de tijdschriften, boeken en losse artikelen van de Consumentenbond. Die kun je met je iTunes- of Google-Play-account afrekenen. Van sommige boeken en tijdschriften zijn er ook proefexemplaren die je gratis kunt downloaden.

Heb je al een abonnement op een tijdschrift, dan verschijnt dat tijdschrift automatisch op je startpagina. Daarvoor hoef je dus niet eerst naar de winkel in de Consumentenbond Kiosk.

 • Een los nummer van de Consumentengids kost €5,99
 • Een los nummer van de Digitaalgids, Reisgids, Gezondgids of Geldgids kost €4,99

Kun je ook losse artikelen kopen?

Ja. Niet elk artikel is beschikbaar, maar we stellen regelmatig een artikel gratis beschikbaar via de Kiosk.  

Heb je een vraag, klacht of suggestie?

Stuur een mail aan cbkiosk@consumentenbond.nl. We streven ernaar je vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Artikelen binnen Vergelijkers en apps

Alle artikelen