Extra informatie

Beste digitale televisieprovider

logo_providermonitorVanaf 2009 publiceert de Consumentenbond de ProviderMonitor, een ranglijst op basis van meningen en ervaringen van consumenten over internet- , telefonie- en (sinds mei 2012) ook televisie-aanbieders.

In deze juli-publicatie kijken we naar het aantal storingen en de omgang van de providers met die storingen over de maand mei 2014. In de maanden juni en december 2014 publiceren we een totale ranglijst op basis van klanttevredenheid en storingen. Bekijk de laatste update

Meer over het hoe en wat van de ProviderMonitor? Bekijk: hoe testen wij providers van digitale tv.

TV-storingen (%)

Grafiek storingen tv Digitale televisie

Het aantal tv-storingen is bij een hoop providers fors in mei. De panelleden van Caiway melden de meeste storingen met 25%. Het gaat dan om storingen als blokjes op de tv, stilstaand beeld en decoders die ge-reset moesten worden. Klanten van XS4ALL hebben er ook veel last van gehad, 20%.

CanalDigitaal en KPN Digitenne scoren beter met 'slechts' 10% storingen. ZeelandNet doet het helemaal goed met 7% storingen. In vergelijking met de andere providers is dat een erg goede score.

Service bij storingen

 Aanbieder Omgang met  storingen  Bereikbaarheid Opgelost
 Tele2 7,2 8,6 5,8 
 XS4ALL 7,2 8,7 5,7
 KPN 7,1 8,3 6,0
 UPC 6,9 8,4 5,4
 Ziggo 6,6 7,7 5,5
 Telfort  6,5  7,2 5,8
 ZeelandNet 6,5 6,7 6,2
 CanalDigitaal 5,7 6,8 4,6
 Caiway 5,2 5,4 5,1

De getallen in de groene vakjes geven een 8 of hoger aan of relatief weinig storingen. De rode vakjes een cijfer onder de 6 of relatief veel storingen.

Omgaan met storingen gaat bij de betrokken providers niet altijd even goed. 'Omgang met storingen' is een totaaloordeel van 'bereikbaarheid' en 'opgelost'. Caiway scoort als enige provider een onvoldoende, een 5,2. Problemen worden niet naar behoren opgelost en de bereikbaarheid van de klantenservice laat ook te wensen over.

De bereikbaarheid is wel zeer goed bij prviders Tele2, XS4ALL, KPN en UPC. Zij scoren allen boven een 8 wat ook resulteert in een goed totaal oordeel voor de omgang met storingen. Tele2 staat bovenaan samen met XS4ALL.

Caiway is niet de enige waarbij problemen niet altijd goed worden opgelost. Bijna alle providers scoren niet erg hoog op dit aspect (laatste kolom). UPC en CanalDigitaal scoren eveneens een onvoldoende. ZeelandNet scoort het best in het oplossen van problemen: een 6,2.

Internet en bellen

Benieuwd hoe de providers van internet+bellen (+digitale tv) scoren? Ga dan naar de rapportagepagina met specifiek deze testresultaten van de ProviderMonitor.

Doe mee en win een tablet of laptop 

We roepen digitale tv-gebruikers op zich in te schrijven voor het gebruikerspanel voor de ProviderMonitor. Je kunt dan panellid worden.

De Consumentenbond heeft aan het eind van 'providerjaar 2013' een aantal laptops/tablets verloot onder de deelnemers aan het panel. Zij zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.  

Ook voor 2014 geldt dat we aan het eind van dit jaar weer een aantal laptops en/of tablets onder de deelnemers gaan verloten. Een extra stimulans om ook nog in 2014 mee te doen!

Vergelijken en overstappen 

De resultaten van de ProviderMonitor zijn niet alleen hier te lezen, maar ook verwerkt in de vergelijker die consumenten helpt een passend digitaal tv-abonnement te nemen (eventueel met internet en/of bellen).

Voor deze vergelijker is de Consumentenbond een samenwerking aangegaan met PrizeWize. De Consumentenbond zet de prijzen van abonnementen op een rijtje in samenwerking met PrizeWize. PrizeWize werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen.

Lees ook:

Vergelijk:

Deel bericht via:

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
heb dus 1 tv waar ik gister de kabel heb uit getroken omdat de mute knop op me tv het ook niet meer deed het gluid was uit en toen deed ik hem weeraan en het enigste wat ik krijg is blauw beeld en de enigste...
quincy
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Jemoederaandepoeder

In reactie op Erik de Tester. Dit klopt niet helemaal, UPC heeft zijn prijzen verhoogd met 5 euro omdat standard nu bij elk...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!