Extra informatie

Beste digitale televisieprovider

logo_providermonitorVanaf 2009 publiceert de Consumentenbond de ProviderMonitor, een ranglijst op basis van meningen en ervaringen van consumenten over internet- , telefonie- en (sinds mei 2012) ook televisie-aanbieders.

In de april-publicatie keken we naar het aantal storingen en de omgang van de providers met die storingen over de maand februari 2014. Op basis van die resultaten maakten we een rangschikking. In de maanden juni en december 2014 publiceren we een totale ranglijst op basis van klanttevredenheid en storingen.

De laatste update van de totale ranglijst (december 2013) staat in de vergelijker voor digitale televisie.

Meer over het hoe en wat van de ProviderMonitor? Bekijk: hoe testen wij providers van digitale tv.

Tv-storingen (%)

TV providers storingen grafiek April 2014 

Het aantal tv-storingen is bij een hoop providers gelijk in februari, en dan vooral in negatieve zin. De panelleden van Telfort en Tele2 Interactieve TV melden de meeste storingen met 21%. Het gaat dan om storingen als blokjes op de tv, stilstaand beeld en decoders die ge-reset moesten worden. Klanten van Caiway, XS4ALL,KPN Interactieve TV en UPC hebben ook aardig wat last van storingen, rond de 20%.

CanalDigitaal scoort het best met 6% storingen. Ook ZeelandNet scoort goed, 7% van de ondervraagde pannelleden daar geeft aan tv-problemen te hebben gehad. In vergelijking met de andere providers is dat een erg goede score.

Service bij storingen

 AanbiederOmgang met  storingen Bereikbaarheid Opgelost
 KPN 7,0 7,9 6,2
 Tele2 6,8 7,6 6,0
 XS4ALL 6,8 8,1 5,6
 Telfort 6,7 7,6 5,8
 Ziggo 6,5 7,5 5,4
 UPC 6,4 7,5 5,3
 ZeelandNet 6,3 7,1 5,5
 Caiway 5,4 5,2  5,7
 CanalDigitaal 4,7 5,3 4,1

De omgang met storingen (totaaloordeel van 'bereikbaarheid' en 'opgelost') kan bij de meeste providers beter. Caiway en CanalDigitaal sluiten de lijst af met beiden een onvoldoende. CanalDigitaal scoort in de omgang met storingen erg slecht, een 4,7 (echter slechts weinig panelleden hadden problemen (n=22)). Dit komt vooral omdat de problemen niet goed worden opgelost (4,1). Tevens zijn ze niet goed bereikbaar (5,3).

Alleen provider KPN scoort een 7. De klantenservice van KPN is dan ook erg goed bereikbaar met een 7,9. Problemen worden bovendien van alle providers het beste opgelost (6,2).

Soms duurt het wachten aan de telefoon voor je iemand spreekt erg lang, vooral bij Caiway (5,2 voor bereikbaarheid). XS4ALL krijgt daarentegen ruim een 8,1 van de panelleden. Problemen werden de afgelopen maand echter minder goed opgelost (5,6). Ook bij UPC en Ziggo kan het oplossen van problemen beter. Ze krijgen respectievelijk een 5,3 en een 5,4.   

Internet en bellen

Benieuwd hoe de providers van internet+bellen (+digitale tv) scoren? Ga dan naar de rapportagepagina met specifiek deze testresultaten van de ProviderMonitor.

Doe mee en win een tablet of laptop 

We roepen digitale tv-gebruikers op zich in te schrijven voor het gebruikerspanel voor de ProviderMonitor. Je kunt dan panellid worden.

De Consumentenbond heeft aan het eind van 'providerjaar 2013' een aantal laptops/tablets verloot onder de deelnemers aan het panel. Zij zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.  

Ook voor 2014 geldt dat we aan het eind van dit jaar weer een aantal laptops en/of tablets onder de deelnemers gaan verloten. Een extra stimulans om ook nog in 2014 mee te doen!

Vergelijken en overstappen 

De resultaten van de ProviderMonitor zijn niet alleen hier te lezen, maar ook verwerkt in de vergelijker die consumenten helpt een passend digitaal tv-abonnement te nemen (eventueel met internet en/of bellen).

Voor deze vergelijker is de Consumentenbond een samenwerking aangegaan met PrizeWize. De Consumentenbond zet de prijzen van abonnementen op een rijtje in samenwerking met PrizeWize. PrizeWize werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen.

Lees ook:

Vergelijk:

Deel bericht via:

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Heb van ziggo geen brief ontvangen over de tarief verandering vanaf 1 april. Hoe en waarom niet wist ziggo mij niet te vertellen maar ze sturen de brief nogmaals. Zijn de voorwaarden voor overstappen dan...
heer Chris Overmars
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Erik de Tester

Ik vind de Consumentenbond eigenlijk ook alleen leuk als het gratis is... :) UPC heeft onlangs haar abonnementen met 5 euro...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!