Extra informatie

Beste digitale televisieprovider

logo_providermonitorVanaf 2009 publiceert de Consumentenbond de ProviderMonitor, een ranglijst op basis van meningen en ervaringen van consumenten over internet-, telefonie- en (sinds mei 2012) ook televisie-aanbieders.

In deze oktober-publicatie kijken we naar het aantal storingen en de omgang van de providers met die storingen over de maand september 2014. In de maand december 2014 publiceren we een totale ranglijst op basis van klanttevredenheid en storingen. Bekijk de laatste update van juni. 

Meer over het hoe en wat van de ProviderMonitor? Bekijk: hoe testen wij providers van digitale tv.

TV-storingen (%)

Grafiek storingen tv Digitale televisie

(Aantal panelleden Dual Play deze meting: CanalDigitaal: 23)

Het aantal tv-storingen is in september vooral groot bij Tele2, maar liefst 31% had problemen bij het televisiekijken. Het gaat dan om storingen als blokjes op de tv, stilstaand beeld en decoders die gereset moesten worden. De panelleden van UPC en KPN Interactieve TV meldden ook veel storingen met respectievelijk 19% en 17%.

CanalDigitaal en ZeelandNet scoren beter met 'slechts' 7% storingen. KPN Digitenne doet het helemaal goed met 5% storingen. In vergelijking met de andere providers is dat een erg goede score.

Service bij storingen

 AanbiederOmgang met storingen  Bereikbaarheid Opgelost
 ZeelandNet 7,4 8,8 5,9 
 KPN 7,0 8,2 5,7
 Caiway 6,8 8,2 5,5
 UPC 6,8 8,2 5,4
 XS4ALL 6,5 7,8 5,3
 Telfort 6,4  6,9 5,8
 Ziggo 6,4 7,3 5,5
 CanalDigitaal 5,3 7,5 3,1
 Tele2 5,3 6,2 4,4

De getallen in de groene vakjes geven een 8 of hoger aan. De rode vakjes een cijfer onder de 5,5.

Omgaan met storingen gaat bij de betrokken providers niet altijd even goed. 'Omgang met storingen' is een totaaloordeel van 'bereikbaarheid' en 'opgelost'. CanalDigitaal en Tele2 scoren een onvoldoende, beiden een 5,3. De klantenservice van beide providers is voldoende bereikbaar, maar de problemen worden duidelijk niet naar behoren opgelost.

De bereikbaarheid is zeer goed bij providers ZeelandNet, KPNCaiway en UPC. Zij scoren allen boven een 8, wat ook resulteert in een relatief goed totaaloordeel over de omgang met storingen. ZeelandNet staat bovenaan. 

Internet en bellen

Benieuwd hoe de providers van internet+bellen (+digitale tv) scoren? Ga dan naar de rapportagepagina met specifiek deze testresultaten van de ProviderMonitor.

Doe mee en win een tablet of laptop 

We roepen digitale tv-gebruikers op zich in te schrijven voor het gebruikerspanel voor de ProviderMonitor. Je kunt dan panellid worden.

De Consumentenbond heeft aan het eind van 'providerjaar 2013' een aantal laptops/tablets verloot onder de deelnemers aan het panel. Zij zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.  

Ook voor 2014 geldt dat we aan het eind van dit jaar weer een aantal laptops en/of tablets onder de deelnemers gaan verloten. Een extra stimulans om ook nog in 2014 mee te doen!

Vergelijken en overstappen 

De resultaten van de ProviderMonitor zijn niet alleen hier te lezen, maar ook verwerkt in de vergelijker die consumenten helpt een passend digitaal tv-abonnement te nemen (eventueel met internet en/of bellen).

Voor deze vergelijker is de Consumentenbond een samenwerking aangegaan met PriceWise. De Consumentenbond zet de prijzen van abonnementen op een rij in samenwerking met PriceWise. PriceWise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen.

Lees ook:

Vergelijk:

Deel bericht via:

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Ik heb een abonnement afgesloten bij upc maar, na 2 dagen en een paar telefoontjes met upc had ik nog steeds geen ontvangst. Upc stuurde een monteur langs en die vertelde mij dat het niet mogelijk was...
channah
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
UPC3 Geschikt voor UPC2
Libro

Heb ook een CI+ module besteld bij UPC. Het is een Samsung van april 2014 die verkocht word als upc geschikt. CI+ module...