Zorgverzekering

Direct besparen op je zorgpremie?

Kijk welke zorgverzekeraar bij je past:

 
Man Vrouw
Ja Nee

Meer video's
 1. Zorgverzekeringen 2014 vergelijken

  Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Met de Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen een voordelige verzekering die aansluit bij je wensen. Let op: Het is alleen in uitzonderlijke gevallen (bijvoorbeeld wanneer je 18 jaar wordt, je uit het buitenland komt en je je verplicht moet verzekeren of wanneer je gaat scheiden) mogelijk om tijdens het lopende jaar een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

  Zorgvergelijker 2014
 2. Vraag het de expert

  Hoe werkt het eigen risico? Is een aanvullende verzekering verstandig? Hoe moet ik overstappen? Vragen over zorgverzekeringen of zorgverzekeraars kun je stellen aan onze experts. Maar je kunt ook de vragen van anderen en antwoorden van onze experts daarop lezen.

  Vraag het de expert
 3. Besparen op je zorgpremie

  Medicijnen

  Met de Zorgvergelijker kun je zorgverzekeringen vergelijken op prijs en kwaliteit. Op je zorgverzekering kun je tot honderden euro's per jaar besparen. En als je overstapt via de Zorgvergelijker van de Consumentenbond krijg je bij veel zorgverzekeringen een extra korting. Hiervoor maakt het niet uit of je wel of niet lid bent van de Consumentenbond.

  Meer over de korting op je zorgverzekering
 4. Eigen risico zorgverzekering

  In 2014 is het verplichte eigen risico omhoog gegaan van €350 naar €360. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen, voordat je zorgverzekeraar je zorgkosten vergoedt. Dit geldt gelukkig niet voor alle zorg. Een bezoek aan de huisarts gaat bijvoorbeeld niet van je eigen risico af.

  Meer
 5. Uitleg over de basisverzekering

  Iedereen die minstens 18 jaar is, is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De premie die je daarvoor moet betalen, verandert ieder jaar en ook de inhoud van het pakket kan ieder jaar veranderen. Wil je weten welke zorg verzekerd is binnen het basispakket en op welke manier je je kunt verzekeren?

  Meer over de basisverzekering
 6. Is een aanvullende zorgverzekering nodig?

  Mensen die gezond zijn en weinig tot geen zorg nodig hebben, hebben meestal geen aanvullende zorgverzekering nodig. Houd er rekening mee dat een aanvullende zorgverzekering niet alle kosten vergoedt: er zit een maximum aan.

  Meer over de aanvullende zorgverzekering.
 7. Beoordeel je zorgverzekeraar

  Beoordeel adviseur

  Heel tevreden of juist ontevreden over je zorgverzekering? Laat dan hier je review achter. Daarmee help je andere consumenten bij het zoeken naar een goede zorgverzekering. Je helpt ook de verzekeraar, want die kan zijn dienstverlening verbeteren.

  De beoordelingsmodule is ontwikkeld door Advieskeuze.nl en wordt volledig ondersteund door de Consumentenbond
   

  Geef je oordeel

Achtergrondinformatie over zorgverzekeringen

Tests

Bewegen & fit blijven

Tips voor een gezonde en actieve levensstijl

Gratis: Nieuwsbrief Geldgids

Blijf up-to-date op het gebied van geldzaken.