Zorgverzekering

Zorgverzekering

Benieuwd welke zorgverzekering het beste bij jou past?
Vergelijk vanaf half november de polissen en premies voor 2016!
 
Let op: de resultaten die je nu in de vergelijker vindt zijn van 2015.

 
Man Vrouw
Ja Nee

 • Zorgvergelijker 2015 - Demo

  video
 • Zorgverzekeringen, wisselen loont?

  video
 1. Dit verandert er aan de zorgverzekering 2016

  Ieder jaar stelt de overheid opnieuw vast welke zorgbehandelingen vallen binnen het basispakket van je zorgverzekering. Voor 2016 zijn geen behandelingen geschrapt. Wel zijn er weer een aantal nieuwe behandelingen (voorwaardelijk) toegelaten.  

  Lees meer
 2. Uitleg over de basisverzekering

  Iedereen die minstens 18 jaar is, is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De premie die je daarvoor moet betalen, verandert ieder jaar en ook de inhoud van het pakket kan ieder jaar veranderen. Wil je weten welke zorg verzekerd is binnen het basispakket en op welke manier je je kunt verzekeren?

  Meer over de basisverzekering
 3. Veelgestelde vragen over je zorgverzekering

  community

  Iedereen heeft verplicht een zorgverzekering, maar waarvoor ben je dan wel en niet verzekerd? Hoe zit het met je eigen risico en de eigen bijdrage en waar moet je aan denken als je naar het buitenland gaat? Lees het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen over je zorgverzekering.

  Veelgestelde vragen
 4. Eigen risico zorgverzekering

  In 2015 gaat het verplichte eigen risico omhoog van €360 naar €375. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen, voordat je zorgverzekeraar je zorgkosten vergoedt. Dit geldt gelukkig niet voor alle zorg. Een bezoek aan de huisarts gaat bijvoorbeeld niet van je eigen risico af.

  Meer
 5. Is een aanvullende zorgverzekering nodig?

  Mensen die gezond zijn en weinig tot geen zorg nodig hebben, hebben meestal geen aanvullende zorgverzekering nodig. Houd er rekening mee dat een aanvullende zorgverzekering niet alle kosten vergoedt: er zit een maximum aan.

  Meer over de aanvullende zorgverzekering.
 6. Beoordeel je zorgverzekeraar

  Heel tevreden of juist ontevreden over je zorgverzekering? Laat dan hier je review achter. Daarmee help je andere consumenten bij het zoeken naar een goede zorgverzekering. Je helpt ook de verzekeraar, want die kan zijn dienstverlening verbeteren.

  De beoordelingsmodule is ontwikkeld door Advieskeuze.nl en wordt volledig ondersteund door de Consumentenbond
   

  Geef je oordeel

Tests

Greep op de overgang

Alles over de gezondheidskwesties die tijdens de overgang kunnen spelen.

Bewegen & fit blijven

Tips voor een gezonde en actieve levensstijl