Zorgverzekering

Zorgverzekering 2015

Heb je vóór 31 december je zorgverzekering opgezegd?
Sluit voor 1 februari je nieuwe af.

 
Man Vrouw
Ja Nee

 1. Uitleg over de basisverzekering

  Iedereen die minstens 18 jaar is, is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De premie die je daarvoor moet betalen, verandert ieder jaar en ook de inhoud van het pakket kan ieder jaar veranderen. Wil je weten welke zorg verzekerd is binnen het basispakket en op welke manier je je kunt verzekeren?

  Meer over de basisverzekering
 2. Praat mee over je zorgverzekering

  community

  Waar let jij op bij het kiezen van je zorgverzekering? Is je iets opgevallen in de polisvoorwaarden of ben je benieuwd naar de tips van andere consumenten op het gebied van zorgverzekeringen? Praat dan mee op ons forum. Samen weten we meer.

  Praat mee
 3. Eigen risico zorgverzekering

  In 2015 gaat het verplichte eigen risico omhoog van €360 naar €375. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen, voordat je zorgverzekeraar je zorgkosten vergoedt. Dit geldt gelukkig niet voor alle zorg. Een bezoek aan de huisarts gaat bijvoorbeeld niet van je eigen risico af.

  Meer
 4. Is een aanvullende zorgverzekering nodig?

  Mensen die gezond zijn en weinig tot geen zorg nodig hebben, hebben meestal geen aanvullende zorgverzekering nodig. Houd er rekening mee dat een aanvullende zorgverzekering niet alle kosten vergoedt: er zit een maximum aan.

  Meer over de aanvullende zorgverzekering.
 5. Dit verandert er aan de zorgverzekering 2015

  Een deel van de zorg die tot nu toe vergoed werd vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), zit vanaf 2015 in het basispakket van de zorgverzekering. Het basispakket is verder uitgebreid met een reiskostenvergoeding voor orgaandonoren. Maar de vergoeding voor psychische hulp voor kinderen verdwijnt juist uit het basispakket.  

  Lees meer
 6. Beoordeel je zorgverzekeraar

  Heel tevreden of juist ontevreden over je zorgverzekering? Laat dan hier je review achter. Daarmee help je andere consumenten bij het zoeken naar een goede zorgverzekering. Je helpt ook de verzekeraar, want die kan zijn dienstverlening verbeteren.

  De beoordelingsmodule is ontwikkeld door Advieskeuze.nl en wordt volledig ondersteund door de Consumentenbond
   

  Geef je oordeel

Tests

Bewegen & fit blijven

Tips voor een gezonde en actieve levensstijl

Blijf gezond!

Dit boek vertelt hoe u nog heel lang jong en vitaal kunt blijven.