Spaarlampen ook ledlampen en halogeenlampen

Zoek spaarlampen

 • Lampsoort

  • Soorten lampen
 • Gelijk aan 'wattage'

 • Prijs

Bezig met laden... 137 spaarlampen gevonden

Ons advies

Heb je al een account? Log in

Meer video's
 1. De beste spaarlamp, led- en halogeenlamp

  Nu gloeilampen langzaam maar zeker uit de winkelschappen verdwijnen, wordt de zoektocht naar de allerbeste opvolger steeds prangender. Kun je het beste een spaarlamp kopen, of is een halogeenlamp beter? En hoe zit het met de ledpeertjes? De testresultaten geven antwoord.

  Meer over de testresultaten
 2. Garantie op spaarlampen

  Mooi dat er steeds meer goede ledlampen komen, maar duur zijn ze wel. Wat nou als zo'n lamp het toch na een jaar begeeft? Hoe zit het met de garantie?

  Lees meer over de garantie op spaarlampen
 3. Verlichting: Tientje per vervangen gloeilamp

  Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks circa 3600 kWh aan energie. Dat betekent zo’n €790 aan verbruikskosten, en is goed voor net zo veel CO2-uitstoot als 14.000 kilometer autorijden!

  Zowel voor de portemonnee als het milieu is er dus genoeg reden om het stroomverbruik in huis zo veel mogelijk te beperken. Daarom onze spaarlamptips voor grote besparingen met weinig moeite.

  Naar de spaarlamptips
 4. Gloeilampen verdwijnen: wat zijn de alternatieven?

  Sinds 1 september mogen er geen gloeilampen meer op de markt gebracht worden. De alternatieven zijn spaarlampen, ledlampen of halogeenlampen. Elke lamp heeft z'n voor- en nadelen.

  Bekijk de alternatieven
 5. Milieueffecten van spaarlampen

  Het is bekend dat er een aantal nadelen zitten aan spaarlampen, zoals langzaam opstarten en niet dimbaar zijn. Op milieugebied zijn er ook een aantal nadelen te noemen voor spaarlampen, al zijn deze met een beetje voorzichtigheid goed te omzeilen.

  Bekijk de milieueffecten van spaarlampen

Achtergrondinformatie over spaarlampen

Meest recente vragen over spaarlampen

Meer vragen en antwoorden

Spaarlampen per merk