! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Maak de beste keuzes en krijg waar je recht op hebt

Met Volledig & Vertrouwd doe je met gemak de beste aankoop. Ook ben je voordeliger uit en krijg je de juiste hulp bij financiële en juridische vragen. Onbeperkt.

Probeer 7 dagen gratis

Al lid? Bekijk direct alle tests

Het meest complete lidmaatschap

Als lid heb je toegang tot alle testresultaten, financiële en juridische hulp en collectief voordeel
Bespaar 10%
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

  • Toegang tot alle tests

  • Financiële en juridische hulp

  • Bespaar maandelijks geld

Alle voordelen van Volledig & Vertrouwd

We testen als geen ander

Al bijna 70 jaar sta je er niet alleen voor en kun je blind op ons vertrouwen. Onze experts testen samen met een panel van consumenten jaarlijks duizenden producten. Dat doen we in laboratoria. Zo kun je gerust én goed geïnformeerd de beste aankoop doen. Van elektronica tot matrassen en alles ertussenin.

En omdat het kiezen van een product niet altijd makkelijk is, helpen we je op weg met online keuzehulpen en productvergelijkers. Ook weet je met de 'Beste uit de Test' en 'Beste Koop' in één oogopslag waar je aan toe bent.

Stel je financiële en juridische vragen

Hoe zit het met de garantie als een product kapot gaat? En waar moet je op letten als je een hypotheek wilt afsluiten of als je meer rendement uit je spaargeld wilt halen? Deze en nog veel meer financiële en juridische vragen kunnen een hoop stress opleveren als je niet weet hoe je het aan moet pakken. Dan is het fijn als je telefonisch of online een team van experts kunt raadplegen.

We staan voor je klaar. Wanneer en hoe vaak jij maar wilt.

Je bespaart maandelijks geld

We helpen je om aanbieders met elkaar te vergelijken op prijs en voorwaarden. Zo weet je direct of het slim is om nog een jaar bij je energieleverancier te blijven. En of je beter af bent bij een andere zorgverzekeraar.

We hebben meer dan 10 overstap- en bespaardiensten voor je. En elk jaar organiseren we meerdere collectieven.

  • Suzanne (40) uit Grou, lid

    'Tests zijn goed en informatief. Website is informatief en het magazine ook. Ik 'vaar' op de Consumentenbond. Niet dat ik alleen maar 'Beste Koop'-producten koop, maar wel dat jullie me helpen kiezen, helpen met waarop ik moet letten bij diverse producten.'

  • Petra uit Rotterdam, lid

    'Voor mijn verjaardag had ik een uitje geboekt. Door het coronavirus ging dat niet door. Ik kreeg een voucher, maar wilde mijn geld terug. Het bedrijf wilde alleen de datum tot 2 jaar kosteloos verzetten. Via de Consumentenbond Brievenhulp kreeg ik via een paar stappen de juiste voorbeeldbrief. En wat denk je? Ik kreeg zowaar het geld terug! Ik wachtte al 6 maanden, maar dankzij jullie hulp komen ze nu ineens over de brug.'

Irene la Faille

Irene la Faille

Expert Wonen en huishouden

'Met veel plezier zet ik me elke dag in om jou de juiste aankoopbeslissing te laten nemen. Met de consument en de bijbehorende gebruikscontext in het hoofd, test ik producten. Om je zo te laten zien wat je beter wél of níet kunt kiezen. En ik schrijf concrete tips om je op weg te helpen.'

Heb je nog vragen?

Bel 070 - 445 45 45. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur.

Al 70 jaar onafhankelijk en betrouwbaar

Samen met consumenten bepalen we wat we onderzoeken, publiceren en adviseren. Dit doen we zonder invloed van bedrijven of de overheid. In tegenstelling tot andere partijen, ontvangen wij geen beloning voor het testen van een product of dienst. Je krijgt dus altijd eerlijke informatie. Dit onderscheidt ons.