icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Crème in een potje niet hygiënisch

Vraag: De gezichtscrème die ik elke dag gebruik, zit in een potje. Nu heb ik gehoord dat de crème snel verontreinigt als ik met mijn vinger in de pot zit. Als dat waar is, waarom worden we daar dan niet voor gewaarschuwd?


creme in een potjeAntwoord: Bij de ontwikkeling van een crème houdt de fabrikant rekening met het gebruik en de verpakking van het product, en stopt er conserveringsmiddelen en andere hulpstoffen in. Deze beschermen tegen bederf. Bij normaal gebruik, ook met een vinger of een kwastje of spatel, krijgen bacteriën en schimmels dan ook geen kans. Wel is het verstandig de crème met schone handen te gebruiken. En de pot kun je het best gesloten bewaren om verontreiniging tegen te gaan.

Het product is minstens zo lang houdbaar als de verpakking aangeeft. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft in 2009 de houdbaarheid van een aantal producten tijdens gebruik onderzocht en in orde bevonden. De producten bleken ook na de aangegeven houdbaarheidsdatum nog te gebruiken.

Ronald van Welie, directeur Nederlandse Cosmetica Vereniging, Zeist
Gezondgids 5, oktober 2014

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 1 2020 1200x1200