icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Helpt gemberthee bij reumatische handen?

Vraag: Helpt gemberthee bij reumatische handen? Op internet las ik dat je er wel voorzichtig mee moet zijn als je bloedverdunners gebruikt. Hoeveel gemberthee mag je dan per dag drinken?


Antwoord: Het drinken van gemberthee bij reumatische handen kan niet op grond van onderzoek worden aangeraden. Er zijn wel aanwijzingen dat gemberextract bepaalde klachten bij reumatoïde artritis kan verminderen. Omdat niet goed bekend is of deze aanwijzingen daadwerkelijk kloppen, kunnen wij helaas niet vertellen of dit ook voor gemberthee geldt en hoeveel je hier dan van zou moeten drinken. 

Het klopt dat gember in verband wordt gebracht met het versterken van de werking van bepaalde bloedverdunners. Op deze manier zou gember het risico op bloedingen kunnen verhogen. Dit risico wordt niet beïnvloed door het al dan niet gelijktijdig innemen van gemberthee en een bloedverdunner. Raadpleeg eerst je huisarts of apotheker als je bloedverdunners gebruikt en gemberthee wilt drinken. 

Hanneke Goossens, apotheker bij apotheek Stevenshof in Leiden
Gezondgids 3, juni 2017

Lees ook: 
Dossier over reumatoïde artritis (pdf, alleen voor leden)

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 2 2020