icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Pedicure

Vraag: Binnenkort ga ik naar de pedicure. Nu adviseerde een vriendin mij om dan even te stoppen met mijn bloedverdunner. Wat is wijsheid?

Gepubliceerd op:6 februari 2020


Antwoord: Het is zeker niet verstandig om te stoppen met antistollingsmiddelen (in dit geval bloedverdunners) voor een pedicurebehandeling. Antistollingsmiddelen worden voorgeschreven door een arts om complicaties rond de bloedtoevoer te voorkomen. Stop nooit zonder overleg met een arts met voorgeschreven medicijnen.

Bij gebruik van antistollingsmiddelen is het aan te raden een medisch pedicure te bezoeken in plaats van een reguliere pedicure. De medisch pedicure is opgeleid om voeten van personen met allerhande medische achtergronden te behandelen. Geef vooraf door aan welke aandoening(en) je lijdt en welke medicijnen je gebruikt, zodat de pedicure de juiste zorg kan geven.

ProVoet, Brancheorganisatie voor de Pedicure
Gezondgids 1, 2020

Terug naar het overzicht

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 1 2020 1200x1200