! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pedicure

Vraag: Binnenkort ga ik naar de pedicure. Nu adviseerde een vriendin mij om dan even te stoppen met mijn bloedverdunner. Wat is wijsheid?

Gepubliceerd op:6 februari 2020


Antwoord: Het is zeker niet verstandig om te stoppen met antistollingsmiddelen (in dit geval bloedverdunners) voor een pedicurebehandeling. Antistollingsmiddelen worden voorgeschreven door een arts om complicaties rond de bloedtoevoer te voorkomen. Stop nooit zonder overleg met een arts met voorgeschreven medicijnen.

Bij gebruik van antistollingsmiddelen is het aan te raden een medisch pedicure te bezoeken in plaats van een reguliere pedicure. De medisch pedicure is opgeleid om voeten van personen met allerhande medische achtergronden te behandelen. Geef vooraf door aan welke aandoening(en) je lijdt en welke medicijnen je gebruikt, zodat de pedicure de juiste zorg kan geven.

ProVoet, Brancheorganisatie voor de Pedicure
Gezondgids 1, 2020

Terug naar het overzicht

Boek 'Hoe zit dat?'

Gezondheid en voeding zijn populaire onderwerpen. Dat merken we aan de hoeveelheid vragen die hierover bij ons binnenkomen. Voor het boek ‘Hoe zit dat?’ selecteerden we 250 heel diverse vragen en de antwoorden van deskundigen.

Hoe zit dat 2021 1200x1200