! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zoetjes in de koffie en thee?

Vraag: Heeft het voor mijn gebit en mijn algehele gezondheid zin als ik zoetjes in plaats van suiker in mijn koffie en thee gebruik? Of krijg ik daarmee net zo veel ‘suiker’ binnen?

Gepubliceerd op:4 juni 2020


Antwoord: Zoetstoffen hebben een aantal voordelen ten opzichte van suiker. Zo bevatten ze nauwelijks of geen calorieën. En ze veroorzaken geen tandbederf. Het is dus verstandig om suiker in de koffie te vervangen door zoetstoffen. Voor je gebit is het beter en het is een eenvoudige manier om minder calorieën binnen te krijgen. Dat laatste is vooral handig als je wat wilt afvallen.

Nog beter is het natuurlijk om geen van beide te gebruiken. Dan wen je aan een minder zoete smaak en word je minder snel verleid door zoete tussendoortjes. En dat helpt weer bij het volhouden van een gezond leefpatroon.

Rosa Rolvink, expert Voeding bij de Consumentenbond
Gezondgids 3, 2020

Terug naar het overzicht

Boek 'Hoe zit dat?'

Gezondheid en voeding zijn populaire onderwerpen. Dat merken we aan de hoeveelheid vragen die hierover bij ons binnenkomen. Voor het boek ‘Hoe zit dat?’ selecteerden we 250 heel diverse vragen en de antwoorden van deskundigen.

Hoe zit dat 2021 1200x1200