icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Bloeddrukverlager

Vraag: Sinds geruime tijd slik ik medicijnen die mijn bloeddruk moeten verlagen. Kom ik hier ooit nog vanaf?

Gepubliceerd op:4 oktober 2019


Antwoord: Medicijnen tegen een hoge bloeddruk kunnen helpen het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Het blijft daarnaast belangrijk gezond te eten, geen of weinig alcohol te drinken, niet te roken en voldoende te bewegen. Medicijnen tegen een hoge bloeddruk blijf je meestal je leven lang slikken. Soms is het voor iemand ouder dan 70 jaar niet meer nodig deze medicijnen te gebruiken, omdat de voordelen dan niet meer opwegen tegen de nadelen.

Ben je ouder dan 70 en heb je veel last van ouderdomsklachten of bijwerkingen van de medicijnen, dan kun je met je (huis)arts bespreken of je kunt minderen of stoppen. Maar als je al een hart- en/of vaatziekte hebt, dan is het - ook wanneer je de 70 al bent gepasseerd - meestal wel nodig om de medicijnen te blijven slikken.

Annemieke Schaafstra, huisarts en redacteur bij Thuisarts.nl
Gezondgids 5, 2019

Terug naar het overzicht

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 6 2019 1200x1200