! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wisselwerking afslankpillen en medicijnen

Vraag: Ik las dat Nuvoryn-afslankpillen uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Kan ik ze dan gewoon bij mijn medicijnen innemen?


Antwoord: De website van de fabrikant van Nuvoryn geeft aan dat het een afslankmiddel is met negen plantaardige ingrediënten: groene thee, Guaraná, acaibessen, resveratrol, Hoodia, Siberische ginseng, damiana, granaatappel en extracten van de matéplant. Weet dat ook middelen op plantaardige basis bijwerkingen kunnen hebben én invloed kunnen hebben op de werking van geneesmiddelen. Daarnaast ontbreekt onderzoek naar de werkzaamheid van de combinatie van deze negen ingrediënten, en is het onduidelijk in welke hoeveelheden ze aanwezig zijn per capsule. Terwijl Nuvoryn erg prijzig is.

Wij raden om al deze redenen het gebruik van Nuvoryn af. Tot nu toe is er geen medicijn dat helpt om blijvend af te vallen. Afvallen vraagt om een aanpassing van je leefstijl, bestaande uit een combinatie van gezonde voeding, bewegen en eventueel gedragstherapie.

Adrianne Faber, apotheker-onderzoeker bij SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy
Gezondgids 4, augustus 2014

Lees ook:
Tips en advies over diëten

Terug naar het overzicht

 

Smaakt dit naar meer?

Met de Gezondgids krijg je meer grip op je gezondheid. Wij beoordelen de laatste voedingstrends, selecteren het nieuws en geven praktische tips om in beweging te blijven.

Lees de gratis artikelen

Gezondgids 2 2021 1200x1200