icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Bestanddelen van kaas

Vraag: Zowel bij vegetarisch eten als voor op brood komt geregeld kaas voor als ‘gezonde’ keus. Maar is kaas niet juist erg ongezond? De bestanddelen zijn immers dierlijk vet en zout. 


kaasAntwoord: Kaas is inderdaad niet zonder meer een gezonde keus. Wel is het al te simpel levensmiddelen te scheiden in gezond en ongezond. Wie kaas met mate eet, kan toch gezond eten. Verzadigd vet is een onhandige eigenschap van kaas omdat wij daar vaak al veel van binnenkrijgen. Kaas bevat daarnaast relatief veel zout. Gelukkig hebben kaasmerken als Leerdammer en Maaslander het zoutgehalte weten te verlagen. Verder bevat kaas aardig wat eiwit en zit er vitamine B12 in, wat van belang kan zijn voor mensen die geen vlees eten. Ook is hij rijk aan vitamine A en B2, selenium en mineralen als calcium en fosfor.

Louis van Nieuwland, adviseur Voeding, Consumentenbond
Gezondgids 1, februari 2015

Lees ook:
Welke plak kaas pakt goud?
Gezond broodbeleg

Terug naar het overzicht

 

Smaakt dit naar meer?

Met de Gezondgids krijg je meer grip op je gezondheid. Wij beoordelen de laatste voedingstrends, selecteren het nieuws en geven praktische tips om in beweging te blijven.

Lees de gratis artikelen

Webwinkel Gezondgids 4 2020 1200x1200