icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Past avocado in een caloriearm dieet?

Vraag: Ik wil op een gezonde manier afvallen. Laatst hoorde ik dat ik als 26-jarige vrouw met een kantoorbaan dan niet meer dan 1500 kcal per dag moet eten. Een avocado bevat circa 250 kcal. Kan ik die avocado dan beter laten staan?


avocadoAntwoord: Het Voedingscentrum geeft aan dat vrouwen van 19 tot 30 jaar met een weinig actieve leefstijl zo’n 2100 kcal per dag binnen mogen krijgen. Voor een energiebeperkt dieet geldt een inname van minimaal 1500 kcal.

De avocado bevat veel calorieën in vergelijking met andere vruchten, maar heeft ook veel gezonde voedingsstoffen zoals vezels, vitamine A en E, kalium en magnesium. Bovendien vult het de maag goed en lang, waardoor je minder snel trek krijgt. Het eten van een avocado op brood in plaats van zoet beleg is een goed voorbeeld van een gezondere keuze in je eetpatroon. Eet dus lekker die avocado, maar wees je ervan bewust dat je er redelijk wat kcal mee binnenkrijgt.

Linda de Gouw, projectmedewerker Voeding, Consumentenbond
Gezondgids 6, december 2016

Lees ook:
Tips en advies over diëten

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 1 2020 1200x1200