! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Past avocado in een caloriearm dieet?

Vraag: Ik wil op een gezonde manier afvallen. Laatst hoorde ik dat ik als 26-jarige vrouw met een kantoorbaan dan niet meer dan 1500 kcal per dag moet eten. Een avocado bevat circa 250 kcal. Kan ik die avocado dan beter laten staan?


avocadoAntwoord: Het Voedingscentrum geeft aan dat vrouwen van 19 tot 30 jaar met een weinig actieve leefstijl zo’n 2100 kcal per dag binnen mogen krijgen. Voor een energiebeperkt dieet geldt een inname van minimaal 1500 kcal.

De avocado bevat veel calorieën in vergelijking met andere vruchten, maar heeft ook veel gezonde voedingsstoffen zoals vezels, vitamine A en E, kalium en magnesium. Bovendien vult het de maag goed en lang, waardoor je minder snel trek krijgt. Het eten van een avocado op brood in plaats van zoet beleg is een goed voorbeeld van een gezondere keuze in je eetpatroon. Eet dus lekker die avocado, maar wees je ervan bewust dat je er redelijk wat kcal mee binnenkrijgt.

Linda de Gouw, projectmedewerker Voeding, Consumentenbond
Gezondgids 6, december 2016

Lees ook:
Tips en advies over diëten

Terug naar het overzicht

 

Boek 'Hoe zit dat?'

Gezondheid en voeding zijn populaire onderwerpen. Dat merken we aan de hoeveelheid vragen die hierover bij ons binnenkomen. Voor het boek ‘Hoe zit dat?’ selecteerden we 250 heel diverse vragen en de antwoorden van deskundigen.

Hoe zit dat 2021 1200x1200