! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Altijd voordeel en korting

Het Basislidmaatschap is ons startpunt. Van collectief voordeel en ledenkorting, tot hulp om te besparen. En met dit lidmaatschap steun je ons werk.

Ja, dit wil ik

Al lid? Ga direct aan de slag

Bespaar op je vaste lasten

Als lid bespaar je elk jaar een hoop geld
Bespaar 10%

Basislidmaatschap

3,- per maand

Collectief voordeel, ledenkorting en overstaphulp. Met het Basislidmaatschap zit je goed.

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

  • Bespaar maandelijks geld

  • Toegang tot de beste deals

  • Je steunt ons werk

Alle voordelen van het Basislidmaatschap

Overstappen

We helpen je om aanbieders met elkaar te vergelijken op prijs en voorwaarden. Zo weet je direct of het slim is om nog een jaar bij je energieleverancier te blijven. En of je beter af bent bij een andere zorgverzekeraar. Weinig moeite, maar veel voordeel in je portemonnee. We hebben meer dan 10 overstap- en bespaardiensten voor je. Of het nou gaat om je autoverzekering, internet abonnement of woonverzekering. 

Collectief voordeel

Ook kun je meedoen aan onze collectieven voor private lease, e-bikes, energie en cv-ketels. Je ontvangt van ons de beste deals met betrouwbare voorwaarden en een eerlijk maandbedrag. En je hoeft je niet meer te verdiepen in de kleine lettertjes.

Voordeelcoach-app

Deze app zoekt altijd naar de beste aanbiedingen voor verzekeringen en energie. Dus geen gedoe met uitzoeken en prijzen vergelijken. Dit doet de app automatisch voor je. Zo hoef jij alleen nog maar te kiezen. Wel zo makkelijk. Download de Voordeelcoach-app en bespaar.

We komen in actie voor jou

Met steun van leden zetten we ons dagelijks in voor de verbetering en bescherming van jouw rechten. Dat doen we op allerlei terreinen. Van financiën tot zorg, van elektronica tot privacy en van reizen tot voeding. En als jouw rechten worden bedreigd komen we samen in actie.

  • Rien Meijer, Expert Geld & Verzekeringen

    Rien Meijer expert 200x200'Verzekeraars en energieleveranciers houd ik vlijmscherp in de gaten. Al 9 jaar. Zodra ze zakken in prijs kijk ik wat er qua inhoud gebeurt. Daar zit vaak de crux. Zo kan ik met zekerheid delen of de prijs-kwaliteitverhouding het wel echt de moeite waard maakt om over te stappen. Ik lees met liefde de kleine lettertjes, zodat onze leden niet voor (financiële) verrassingen komen te staan.'

  • Jessica (43), Lid

    'Ik ben al jaren lid en ben vaak overgestapt via het Energiecollectief. Erg fijn dat ik jaarlijks veel geld bespaar en daarmee ook de Consumentenbond steun. De Alles-in-1 vergelijker is overigens ook goed. Mijn schoonouders zaten al 40 jaar bij Ziggo en zijn hiermee overgestapt naar een voor hen goedkopere provider. Ook lease ik sinds 2018 een auto. Ideaal, ik betaal maandelijks een vast bedrag. En de Consumentenbond heeft de voorwaarden ook al voor me gecheckt. Ik ben dus volledig ontzorgd.'

Heb je nog vragen?

Bel 070 - 445 45 45. Op werkdagen zijn we bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur.

Al bijna 70 jaar onafhankelijk en betrouwbaar

Samen met consumenten bepalen we wat we onderzoeken, publiceren en adviseren. Dit doen we zonder invloed van bedrijven of de overheid. In tegenstelling tot andere partijen, ontvangen wij geen beloning voor het testen van een product of dienst. Je krijgt dus altijd eerlijke informatie. Dit onderscheidt ons.