icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veelgestelde vragen borstimplantaten Dow Corning

Vrouwen over de hele wereld kregen gezondheidsproblemen door siliconen borstimplantaten van het Amerikaanse Dow Corning. Rechtszaken volgden en ook een collectieve schikking in 1998. Wij krijgen nog veel  vragen over deze kwestie. Lees de antwoorden op de meestgestelde vragen.

   Gepubliceerd op:31 oktober 2022

Borstimplantaten

Dow Corning betaalde een bedrag aan schadevergoeding om te verdelen over vrouwen met een borstimplantaat van dat bedrijf. Om het geld goed te kunnen verdelen is in Amerika de Settlement Facility Dow Corning Trust (SFDCT) opgericht. Het SFDCT beoordeelt verzoeken om schadevergoeding en beheert het geld. 

Ook in Nederland hebben vrouwen in het verleden borstimplantaten van Dow Corning gekregen. Sinds 1994 treedt de Consumentenbond namens een groot deel van deze vrouwen op als tussenpersoon. De Consumentenbond heeft toen honderden verzoeken om schadevergoeding ingediend bij het SFDCT. Voor de vrouwen waarvan die verzoeken zijn goedgekeurd, zorgt de Consumentenbond voor de communicatie met het SFDCT. En voor de uitbetalingen van de schadevergoedingsbedragen. 

De Consumentenbond krijgt regelmatig vragen binnen over Dow Corning. Daarom hebben wij hieronder antwoord gegeven op een aantal veegestelde vragen.