icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Kosten verpleeghuis

Vraag: Mijn vader woont in een verpleeghuis en het zeil op zijn kamer is versleten. Nu willen we graag dat dit wordt vervangen. Wie moet dat regelen en betalen? Het verpleeghuis of mijn vader?


Antwoord: Verpleeghuizen horen te zorgen voor een nette kamer. Als het zeil in een kamer versleten is, kun je het verpleeghuis om vervanging vragen. Bij slijtage hoef je dit niet zelf te bekostigen. Iets anders is het als je (vader) het zeil niet mooi vindt. Dan is vervanging voor eigen rekening en zul je het zelf moeten regelen. Als het verpleeghuis medewerking weigert, kun je dit melden bij de cliëntenraad van het verpleeghuis en hier een melding van maken bij de Zorgautoriteit via nza.nl/organisatie/Contact/Meldpunt/

Liesbeth Barenbrug, redacteur-onderzoeker Zorg Consumentenbond
Gezondgids 6, december 2016

Lees ook: 

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 2 2020