! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Stappenteller

Vraag: Onlangs heb ik met de Fitbit Versa 2 van mijn vrouw aan mijn ene pols en mijn eigen Samsung Galaxy Watch Active aan de andere pols gewandeld. Na 45 minuten telde de ene stappenteller 653 stappen meer dan de andere. Hoe kan dat?

Gepubliceerd op:8 oktober 2020


Antwoord: Het verschil zit hem in de persoonlijke instellingen. Fitbit bepaalt de paslengte automatisch op basis van lengte en geslacht, maar het is ook mogelijk om een aangepaste waarde in te voeren. De Fitbit is waarschijnlijk op een kleinere paslengte ingesteld en komt daardoor op een ander aantal stappen uit dan de Samsung.

In onze tests van wearables vergelijken we de getelde stappen met die van steeds dezelfde losse stappenteller. Vervolgens beoordelen we het verschil tussen het testexemplaar en het referentiemodel: hoe groter het verschil, hoe lager de score. In onze test scoort de betreffende Samsung hierop een 8,6 en de Fitbit een 7,0. 

Stefan Vrijdag, expert Digitale middelen bij de Consumentenbond
Gezondgids 5, 2020

Terug naar het overzicht

Smaakt dit naar meer?

Met de Gezondgids krijg je meer grip op je gezondheid. Wij beoordelen de laatste voedingstrends, selecteren het nieuws en geven praktische tips om in beweging te blijven.

Lees de gratis artikelen

Gezondgids 2 2021 1200x1200