icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Stappenteller onbruikbaar

Vraag: Drie jaar geleden heb ik een stappenteller gekocht met een online programma van Philips. Nu stopt Philips met het online programma, waardoor ik de stappenteller niet meer kan gebruiken. Hier ben ik het niet mee eens. Wat zijn mijn rechten?


Antwoord: Wat je rechten zijn, hangt af van welke verwachtingen er zijn gewekt bij de koop van de stappenteller. Als het op het moment van aankoop duidelijk was dat de stappenteller alleen in combinatie met het online programma kan worden gebruikt, en dat Philips het programma tussentijds zou kunnen stoppen, kun je weinig eisen. Als dit niet duidelijk was, is te verwachten dat de stappenteller ook zonder het online programma is te gebruiken. Dan hoort de verkoper een passende oplossing te bieden als blijkt dat de stappenteller niet meer is te gebruiken.

Charles Onbag, projectmedewerker Recht Consumentenbond
Gezondgids 6, december 2016

Lees ook: 
Stappentellers
Eerste indruk: Goedkope stappentellers
Activity trackers
Rechten bij aankoop

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 2 2020