icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Collectieve verzekering bij wisseling werkgever

Vraag: Ik maak via mijn werkgever gebruik van een collectieve zorgverzekering. Kan ik die verzekering behouden als ik van werkgever wissel? Zo nee, kan ik dan halverwege het jaar overstappen?


Antwoord: Als je weggaat bij je werkgever, vervalt meestal de collectiviteitskorting. In een enkel geval, bijvoorbeeld bij pensioen, kan de collectieve zorgverzekering worden behouden. Wie naar een werkgever met een eigen collectieve verzekering gaat, kan tussentijds overstappen. Let wel op: dit moet je regelen binnen 30 dagen na de eerste werkdag bij de nieuwe werkgever.

In andere gevallen, bijvoorbeeld bij het beginnen van een eigen bedrijf of het nog niet hebben van nieuw werk, kun je niet overstappen. De collectieve polis wordt dan omgezet naar een individuele polis en de korting vervalt. Mogelijk heeft de verzekeraar nog wel afspraken met een vereniging of organisatie waarbij je bent aangesloten. Dan is op die manier gebruik te maken van korting op de zorgverzekering.

Sandra Mul, redacteur-onderzoeker Zorg Consumentenbond
Gezondgids 1, februari 2017

Lees ook:
Is een collectieve verzekering altijd goedkoper?

Terug naar het overzicht

 

Gezondgids

Wil je bewust en gezond leven? Laat de Gezondgids je daarbij helpen, met tests van voedsel en medicijnen. Maar ook met praktische tips waar je elke dag iets mee kunt. Daarnaast geven we adviezen over hoe je klachten en gebreken voorkomt en je conditie op peil houdt en krijg je actueel gezondheidsnieuws.

Meer informatie over de Gezondgids

Gezondgids 1 2020 1200x1200