icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voetgangersveiligheid belangrijker bij botsproeven

Nieuws
|
Voetgangersveiligheid wordt belangrijker bij de autobotsproeven die EuroNCAP, waar de Consumentenbond in participeert, uitvoert. Auto's die vanaf 2012 in aanmerking willen komen voor 5 sterren, zullen minimaal 60% moeten scoren op voetgangersveiligheid. Meer informatie over botsproeven en autotests is te vinden in de Consumentengids Auto die op 28 oktober verschijnt en op de website van de Consumentenbond.

   Gepubliceerd op:27 oktober 2011

Slechts 4 van de 12 auto's uit de meest recente test zouden in de test van 2012 nog steeds 5 sterren halen, namelijk de Ford Ranger, de BMW 1-serie, de Toyota Yaris en de Mercedes-Benz M-klasse. Er blijft nog meer werk aan de winkel voor autofabrikanten, want de stoelen van zes geteste auto's scoren niet meer dan redelijk bij het beschermen tegen een whiplash. De Lancia Voyager laat tijdens de frontale botsing en bescherming van kinderen steken vallen en komt daardoor slechts in aanmerking voor vier sterren.

Autogids

De Consumentenbond publiceert jaarlijks de Consumentengids Auto. In de editie van dit jaar, die eind oktober verschijnt staat praktische informatie over pechhulp, het kopen van een occasion en rijklaarmaakkosten. Daarnaast besteedt de gids extra aandacht aan milieu en zuinigheid. Voor leden is de Consumentengids Auto 2011 gratis. Wel vraagt de Consumentenbond bij verzending (eind oktober 2011) een kleine vrijwillige bijdrage. Niet-leden betalen €8,95. Op=op!