icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

2017

Vandaag

Meeste en beste supermarktaanbiedingen bij Albert Heijn

Supermarkt Albert Heijn heeft de meeste aanbiedingen per week en biedt de hoogste korting. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Vandaag

Aziatische auto’s meest betrouwbaar

​​​​​​​Consumenten met Aziatische auto’s staan het minst met pech langs de weg. Dat blijkt uit onze enquête. Suzuki blijkt het meest betrouwbare automerk. De Peugeot 5008 kampt met de meeste storingen.

17 oktober 2017

Veiligheidslekken in gps-horloges kinderen

Volgens de Noorse Consumentenbond is een aantal gps-horloges voor kinderen zeer slecht beveiligd. Vreemden kunnen de controle overnemen en kinderen volgen en afluisteren.

16 oktober 2017

Huisbaasje geeft grip op energie-uitgaven

Energiedienst Huisbaasje van de Consumentenbond helpt consumenten om grip te krijgen op hun energierekening. Het meet het stroomverbruik en geeft via een app persoonlijke tips om energie te besparen.

12 oktober 2017

Heibel over Duits matrasschuim

De Duitse matrasindustrie is opgeschrikt door een bericht over te hoge concentraties van een schadelijke stof in schuim dat onder andere in matrassen wordt verwerkt.

6 oktober 2017

Toeristenpassen Europese steden leveren niet altijd voordeel op

Europese stadspassen die toegang geven tot bezienswaardigheden en openbaar vervoer zijn niet altijd gunstig voor consumenten.

6 oktober 2017

Supplementen bevatten niet altijd beloofde hoeveelheid jodium

Supplementen op basis van kelp bevatten niet altijd de hoeveelheid jodium die fabrikanten claimen en overtreden daarmee de wet.

5 oktober 2017

Fit For Free betaalt kosten ledenpas alsnog terug

Fitnessketen Fit For Free gaat zich aansluiten bij de Stichting Geschillencommissie en compenseert alsnog hun (oud-)klanten voor kosten die zij betaald hebben voor hun ledenpas nadat zij hun abonnement al hadden opgezegd.

3 oktober 2017

Zwarte lijst voor gevaarlijke traphekjes

Traphekjes die in tests van de Consumentenbond falen, maar niet officieel zijn teruggeroepen, komen voortaan op de zwarte lijst van de Consumentenbond. Consumenten kunnen daarmee nagaan of zij een gevaarlijk hekje in huis hebben.

2 oktober 2017

Klok helpt zorgverzekeraars herinneren aan deadline

De polis-jungle-klok van de Consumentenbond telt vanaf vandaag af tot 13 november (2018). Op dat moment moeten namelijk de premies en polissen van zorgverzekeraars voor 2018 bekend zijn.

2 oktober 2017

Nieuwe tv-serie KoopKracht van start

Regionale omroep NH produceert samen met de Consumentenbond een nieuwe serie KoopKracht. In de eerste aflevering staat de privacy van consumenten centraal.

28 september 2017

Meld klachten over Yarden natura-uitvaartpolis

Er komen veel vragen en klachten over de Yarden natura-uitvaartverzekering binnen bij de Consumentenbond. De Consumentenbond roept gedupeerden op om te klagen via KlachtenKompas.nl.

26 september 2017

Gevaarlijke stoffen in lippenbalsems

In veel lippenbalsems komen gevaarlijke stoffen voor, zo blijkt uit tests van de Duitse en Belgische consumentenbond.

26 september 2017

Consumenten willen einde aan onzin op voedselverpakkingen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 90% van de consumenten vindt dat er iets moet worden gedaan aan misleidende informatie op etiketten.

26 september 2017

Honderden euro’s prijsverschil voor zelfde ziekenhuisbehandelingen

Er zitten nog steeds enorme prijsverschillen tussen ziekenhuizen voor dezelfde behandelingen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Veel tarieven zijn niet openbaar, waardoor de grote prijsverschillen niet zichtbaar zijn voor consumenten.

21 september 2017

Ford geeft geen informatie over update navigatiekaarten

Ford verkoopt nieuwe auto’s met het SYNC3 ingebouwde navigatiesysteem waarvan de kaarten flink verouderd zijn. Dit blijkt uit klachten op de community van de Consumentenbond.

18 september 2017

Ziekenhuistarieven: NZa moet zorgen voor transparantie

Het transparant maken van alle tarieven in de ziekenhuiszorg komt niet snel genoeg van de grond. De Consumentenbond vindt dat de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) in actie moet komen.

18 september 2017

Ryanair pleegt contractbreuk

Door vluchten van reizigers kort voor vertrek te schrappen, pleegt Ryanair contractbreuk. De Consumentenbond vindt dat de vliegmaatschappij aansprakelijk is voor de schade die consumenten daarvan ondervinden.

14 september 2017

Hardleerse gezondheidssites blijven privacy schenden

Veel gezondheidswebsites plaatsen nog steeds commerciële cookies zonder toestemming van de bezoekers. Dit blijkt uit een herhaalonderzoek van de Consumentenbond naar websites die informatie bieden over ziektes en verslavingen.

5 september 2017

Eindelijk (beetje) eerlijkere autotests

Nieuwe tests om verbruik en uitstoot van auto’s te testen in Europa geven consumenten eindelijk een eerlijker beeld van de prestaties van auto’s èn bieden fabrikanten minder ruimte om te sjoemelen. De Consumentenbond is hier blij mee.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in