icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2018

7 juni 2018

Nieuwe privacywet door 2 van de 3 websites overtreden

De nieuwe privacywet wordt door 2 van de 3 websites (69%) overtreden. Tot die conclusie komt de Consumentenbond na onderzoek naar 150 sites. Veel websites plaatsen volgcookies vóórdat bezoekers daarvoor toestemming hebben gegeven of vragen die toestemming niet op de juiste manier.

4 juni 2018

Tweede Autolease-collectief biedt aangescherpte voorwaarden

De voorwaarden van het aanbod van het tweede Autolease-collectief van de Consumentenbond zijn nog klantvriendelijker dan die in het eerste collectief. Zo zijn de opzegmogelijkheden flexibeler en zijn auto’s sneller dan gebruikelijk leverbaar.

4 juni 2018

Doe aangifte tegen malafide incassobureaus

Het regent klachten bij de Consumentenbond over malafide incassobureaus die op agressieve wijze en ten onrechte betaling eisen voor vage diensten. De Consumentenbond roept consumenten op om niet te betalen en aangifte te doen.

30 mei 2018

Teleurstellende uitspraak in rechtszaak tegen Samsung

De Consumentenbond heeft de rechtszaak tegen Samsung over hun updatebeleid voor smartphones verloren. Met de rechtszaak wilde de Consumentenbond afdwingen dat Samsung zijn telefoons tot 2 jaar na aankoop van updates voorziet.

30 mei 2018

Waarschuwing De Nederlandse Adviesbond

De Consumentenbond krijgt klachten over De Nederlandse Adviesbond. Dit bedrijf verkoopt contracten voor energiebedrijven. Volgens klagers bedient het bedrijf zich van misleidende verkooptechnieken. Het zegt een dochteronderneming van de Consumentenbond te zijn, wat niet zo is.

29 mei 2018

Winkels misleiden met niet-leverbare modellen

Verkopers van witgoedartikelen en tv’s blijven consumenten misleiden door online populaire modellen aan te bieden die ze niet kunnen leveren. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

29 mei 2018

Promovendum en National Academic negeren regels

Schadeverzekeraars Promovendum en National Academic laten, in strijd met de wet, hun klanten zelf opdraaien voor de kosten van een second opinion bij schade.

28 mei 2018

Zonnebrandsprays: 1 op de 5 biedt niet beloofde bescherming

Niet alle zonnebrandsprays met factor 30 halen de beloofde bescherming, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Twee van de geteste sprays zijn regelrechte afraders: Lucovitaal blijft steken op factor 19 en Australian Gold biedt zelfs maar factor 15.

25 mei 2018

Opnieuw succes risico-opslag campagne

Goed nieuws voor consumenten met een hypotheek van Nationale Nederlanden: de bank gaat bij alle hypotheken automatisch tussentijds de hypotheekrente verlagen, zodra dat kan. De Consumentenbond strijdt al geruime tijd tegen onrechtvaardige risico-opslagen en is blij met deze aanpassing.

25 mei 2018

Volksbank herstelt teveel berekende boeterente

De Volksbank gaat teveel betaalde boeterente terugbetalen aan klanten die voor 14 juli 2016 hun hypotheek vervroegd hebben afgelost. Dat heeft de bank aan de Consumentenbond en Verenging Eigen Huis laten weten.

22 mei 2018

Twee autostoeltjes falen in botsproef

In de autostoeltjestest van de Consumentenbond faalden twee zitjes jammerlijk bij de botsproef. De stoeltjes Ultimax i-Size van Concord en de Giordani Evolution Isofix krijgen het predicaat Afrader.

15 mei 2018

Nederland schiet tekort in regelgeving kindermarketing

De Reclamecode voor Voedingsmiddelen (RVV) loopt ver achter op het kindermarketingbeleid van voedingsmiddelenfabrikanten en supermarkten. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek van de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding.

9 mei 2018

Hybride warmtepompen onderworpen aan praktijktest

Samen met 6 andere organisaties laat de Consumentenbond 10 warmtepompsystemen testen op het Energy Transition Center EnTranCe in Groningen.

2 mei 2018

Consumentenbond laat 850 foute webwinkels offline halen

Internetcriminelen maken massaal gebruik van oude, vrijgekomen domeinnamen om nepproducten verkopen. De Consumentenbond spoorde 2000 verdachte sites op en liet er 850 offline halen.

26 april 2018

Te kleine stappen in zout- en suikervermindering

Het RIVM constateert dat er nog steeds te veel suiker en zout in voeding zit en adviseert de overheid om stappen te nemen om daadwerkelijk voortgang te boeken op het gebied van productverbetering van voedingsmiddelen.

25 april 2018

Aegon compenseert interne oversluiters toch

Aegon Bank gaat toch klanten compenseren die na 14 juli 2016 een te hoge boeterente betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek binnen de bank. Dat laat Aegon weten in een reactie op het onderzoek van de Consumentenbond.

25 april 2018

Consumentenbond opent meldpunt ‘Te snel kapot’

De Consumentenbond opent een speciaal meldpunt voor apparaten die sneller kapot gingen dan verwacht. Met de meldingen wil de Consumentenbond een langere levensduur en betere repareerbaarheid van apparaten bepleiten.

24 april 2018

Webwinkels hardnekkig in de fout met teruggestuurde artikelen

Webwinkels lappen de regels voor retourzendingen nog steeds massaal aan hun laars. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Maar liefst 44% van de winkels ging in de fout.

24 april 2018

Uitvaartbranche vaak schimmig over kosten

Bijna 90% van de uitvaartverzorgers wil geen vragen beantwoorden van de Consumentenbond over hun tarieven. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 180 uitvaartondernemingen.

23 april 2018

Aegon benadeelt klant met nieuwe hypotheekregels

Aegon Bank legt de regels voor het berekenen van boeterente bij het oversluiten van hypotheken structureel uit in het nadeel van de klant. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in