icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2022

11 augustus 2022

Schiphol compenseert reizigers die vlucht misten

Consumenten die hun vlucht hebben gemist door de lange rijen op Schiphol, kunnen hun kosten vergoed krijgen door Schiphol. Dat is het resultaat van gesprekken tussen de luchthaven, de Consumentenbond en Omroep Max.

21 juli 2022

Consumentenbond wil snel nieuw minimum terugleververgoeding

​​​​​​​De Consumentenbond wil dat minister Jetten snel een nieuwe minimumvergoeding vaststelt voor teruggeleverde stroom. Uit nieuw onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel consumenten met zonnepanelen nog steeds een te lage vergoeding krijgen.

15 juli 2022

Transavia gaat klanten opnieuw informeren en compensatie betalen

Transavia gaat reizigers opnieuw informeren over al hun rechten bij geannuleerde vluchten. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de Consumentenbond en de luchtvaartmaatschappij. Klanten die door onvolledige informatie extra kosten hebben gemaakt, krijgen dat vergoed.

14 juli 2022

Mokerslag voor autofabrikanten: meer sjoemelsoftware illegaal

Het is verboden dat software in dieselauto's systemen uitschakelt die de uitlaatgassen reinigen bij normale temperaturen. Zo oordeelde het Europees Hof in 3 zaken tegen meerdere autofabrikanten, waaronder Volkswagen.

6 juli 2022

Goedkoop op straat parkeren het duurst in Haarlem

De goedkoopste optie voor een hele zaterdag op straat parkeren in hartje centrum is het duurst in Haarlem. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De goedkoopste garage in het centrum is het duurst in Amsterdam.

5 juli 2022

Consumentenbond wil nationale vergelijker zorgverzekeringen

De Consumentenbond wil dat er in 2023 een nieuwe, onafhankelijke nationale vergelijkingssite voor zorgverzekeringen komt. Op die site kunnen consumenten uitgebreide informatie vinden, die verder gaat dan alleen de prijs van de polis. De Consumentenbond roept alle zorgverzekeraars op om deel te nemen en vraagt VWS om de regie te nemen.

1 juli 2022

Energieleveranciers verrekenen lager btw-tarief niet automatisch in voorschot

Ondanks de oproep van de Consumentenbond verlagen de grootste energieleveranciers het btw-tarief niet automatisch. De Consumentenbond wil dat minister Adriaansens (Economische Zaken) de bedrijven aanspreekt op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

29 juni 2022

Consumenten willen duidelijkheid over provisie

De Consumentenbond is niet te spreken over het voornemen van minister Kaag om tussenpersonen gemiddelde provisies te laten communiceren aan hun klanten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die een schadeverzekering afsluiten, precies willen weten hoeveel provisie hun tussenpersoon hiervoor ontvangt.

24 juni 2022

Transavia schendt passagiersrechten bij annulering van vluchten

Transavia biedt passagiers bij annulering niet de keus tussen geld terug of een andere vlucht naar keuze. Daarmee overtreedt het bedrijf de Europese regels. De Consumentenbond heeft hierover vragen gesteld aan Transavia en Barin, de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen.

23 juni 2022

Wéér onveilige traphekjes: 5 afraders

Er zijn nog steeds onveilige traphekjes te koop, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Vijf traphekjes kwamen niet door de test en krijgen het predicaat Afrader. De resultaten zijn gedeeld met toezichthouder NVWA.

21 juni 2022

Consumentenbond teleurgesteld over sluiten onderzoek naar TikTok

De Consumentenbond is teleurgesteld over het besluit van de Europese Commissie en het netwerk van nationale toezichthouders, de CPC, om het onderzoek naar TikTok te stoppen, terwijl veel problemen nog niet zijn opgelost.

20 juni 2022

Viaplay belooft klanten te compenseren

Viaplay gaat klanten die daar recht op hebben compenseren voor de problemen met de streamingdienst. Dat heeft het bedrijf aan de Consumentenbond toegezegd.

17 juni 2022

Consumentenbond onderzoekt massaclaim tegen Schiphol

De luchthaven schrapt in de zomer honderden vluchten per dag. Schiphol moet de schade compenseren, vindt de Consumentenbond.

15 juni 2022

Aantal energieleveranciers verrekent lager btw-tarief toch in maandbedrag

Een aantal energieleveranciers verrekent de tijdelijke btw-verlaging op energie tóch in de maandelijkse termijnbedragen van hun klanten. Onder andere Budget Thuis, GreenChoice, NLE en Vandebron.

14 juni 2022

Oud-directeur Dick Westendorp overleden

De Consumentenbond heeft met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van oud-directeur Dick Westendorp.

14 juni 2022

Luchtvaartmaatschappijen wijzen passagiers onterecht de deur bij annuleringen

KLM, Transavia, Air France, British Airways, easyJet, Delta Airlines, Lufthansa en Vueling sturen hun klanten met een geannuleerde vlucht van het kastje naar de muur. Terwijl ze zelf verantwoordelijk zijn voor de terugbetaling van het ticketgeld.

13 juni 2022

RDW vergemakkelijkt kentekeninzage op aandringen Consumentenbond

De RDW heeft het makkelijker gemaakt om de voertuiggeschiedenis tot 9 jaar terug op te vragen. Consumenten die online hun voertuighistorie in wilden zien, moesten hier tot voor kort voor betalen.

10 juni 2022

Oproep aan Europarlementariërs: stem tegen greenwashing

De Consumentenbond roept Europarlementariërs op om tegen de Complementary Delegated Act (CDA) te stemmen. In deze CDA worden fossiel gas en nucleaire energie als duurzaam beschouwd. En dat is misleidend en stimuleert greenwashing, vindt de Consumentenbond.

9 juni 2022

Consumentenbond blij met boete voor DGB Energie

De Consumentenbond is blij met de €400.000 boete voor energieleverancier DGB Energie. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legde die op wegens misleidende telefonische verkoop.

7 juni 2022

Klachtenkompas viert tienjarig jubileum

Klachtenkompas bestaat 10 jaar. Consumenten plaatsten ruim 450.000 klachten op dit online platform. Daarvan werd de helft naar tevredenheid opgelost.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in