icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2020

30 juli 2020

Consumentenbond verliest woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden hoeft consumenten niet te compenseren voor de te hoge kosten die de verzekeraar bij ruim een half miljoen consumenten in rekening bracht. Dat oordeelde de rechtbank woensdag 29 juli in een rechtszaak die de Consumentenbond had aangespannen.

27 juli 2020

Transavia neemt zorgen Consumentenbond niet weg

Transavia is er niet in geslaagd de zorgen van de Consumentenbond weg te nemen over de problemen rondom geannuleerde vluchten. Die conclusie trekt de Consumentenbond na een gesprek met de luchtvaartmaatschappij.

7 juli 2020

Consumentenbond: ‘Facebook moet gebruikers compenseren’

Facebook moet zijn gebruikers in Nederland compensatie betalen voor het schenden van hun privacy. Dat vinden de Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS). De Consumentenbond roept consumenten op zich aan te sluiten bij de actie.

3 juli 2020

Consumenten willen minder suiker en zout in voedingsmiddelen

Consumenten willen dat fabrikanten minder suiker en zout aan producten toevoegen. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

2 juli 2020

Consumentenbond wil einde leeftijdsdiscriminatie autoverzekering

Er moet een einde komen aan de leeftijdstoeslagen die autoverzekeraars rekenen voor jonge en oudere bestuurders. Dit schrijft de Consumentenbond in een brief aan het Verbond van Verzekeraars.

1 juli 2020

Tweedekansproducten nog niet erg populair, voordeel valt tegen

Teruggestuurde producten die opnieuw worden verkocht, zijn nog niet erg populair onder consumenten. Bovendien vallen de kortingen tegen.

30 juni 2020

BankGiro Loterij biedt meeste kans op miljoenenprijs

Deelnemers aan de BankGiro Loterij hebben de meeste kans om een prijs van €1 miljoen of meer in de wacht te slepen. Dat becijferde de Consumentenbond, die de winstkansen bij de belangrijkste Nederlandse loterijen op een rijtje zette.

30 juni 2020

Rechtbank: Achmea verrijkte zich ongerechtvaardigd

Achmea heeft zich schuldig gemaakt aan onrechtmatige verrijking. Dat stelt de rechtbank Gelderland in een collectieve procedure die door de Consumentenbond en de Vereniging Woekerpolis.nl was aangespannen. Achmea waarschuwde klanten met een woekerpolis onvoldoende voor het 'hefboom- en inteereffect'. De hierdoor geleden schade moet Achmea compenseren.

29 juni 2020

Veel suiker en zout in kant-en-klare satésaus

In de meeste kant-en-klare satésauzen zit veel suiker. Dat constateert de Consumentenbond die 17 verschillende producten vergeleek. 10 van de sauzen krijgen een onvoldoende voor suiker, 4 bevatten te veel zout.

24 juni 2020

Online platforms moeten veiligheid waarborgen bij aanbod van buiten de EU

Online platforms moeten waarborgen dat de producten die zij (via partners) aan Europese consumenten verkopen voldoen aan de hier geldende eisen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Dat adviseert de SER Commissie voor Consumentenaangelegenheden.

23 juni 2020

Minister moet garantie geven: geen negatieve spaarrente

De Consumentenbond wil dat minister Hoekstra van Financiën garandeert dat consumenten met een spaartegoed tot €100.000 geen negatieve spaarrente gaan betalen. De Consumentenbond maakt zich grote zorgen over de maatregelen die banken daarvoor treffen.

19 juni 2020

Minder hormoonverstorende stoffen in zonnebrand

Zonnebrandmiddelen bevatten steeds steeds minder hormoonverstorende stoffen en allergenen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Consumentenbond. Wel bevatten veel producten ingrediënten die slecht zijn voor het milieu.

18 juni 2020

Consumentenbond: campingbedje Mona levensgevaarlijk

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het campingbedje Mona van Baninni zeer onveilig is. De Consumentenbond raadt het gebruik af en vindt het product zelfs zo gevaarlijk dat het uit de handel genomen zou moeten worden.

18 juni 2020

Verhuurbemiddelaars misleiden met onjuist aanbod

Verschillende internetplatforms waar huurhuizen op worden aangeboden, misleiden consumenten met onjuiste en onvolledige informatie. Het huuraanbod is geschraapt van andere sites en er staan geregeld woningen op die niet beschikbaar zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond die zijn bevindingen deelde met de ACM. 

17 juni 2020

Bondsraadsverkiezingen 2020

De Bondsraadverkiezingen komen er weer aan. Meld je aan en doe mee met de Bondsraad!

12 juni 2020

Gemiddeld €900 besparen met Zekergroen Energiecollectief

Consumenten die kiezen voor het Zekergroen Energiecollectief van de Consumentenbond en Natuur & Milieu besparen in 3 jaar gemiddeld totaal zo’n €900. Dat blijkt uit het aanbod dat Greenchoice, Pure Energie en Vandebron deden voor dit collectief. 

12 juni 2020

KLM en Transavia betalen tóch met terugwerkende kracht geld terug

De Consumentenbond is blij dat alle passagiers van KLM en Transavia bij een geannuleerde vlucht hun geld terugkrijgen. Dat geldt ook voor reizigers met een vlucht die voor 14 mei werd gecanceld. Deze groep kreeg eerst alleen een voucher. De Consumentenbond houdt wel een vinger aan de pols bij de uitvoering.

12 juni 2020

Onveilige Chinese beveiligingscamera’s zijn net onkruid

Onveilige beveiligingscamera’s uit China blijven de Nederlandse markt overspoelen. Ook als webwinkels ze van hun site verwijderen. Verkopers bieden vergelijkbare camera’s binnen de kortste keren gewoon opnieuw aan onder een andere merknaam.

11 juni 2020

Consumentenbond wil gesprek met Transavia

De Consumentenbond wil met Transavia in gesprek over de manier waarop het bedrijf omgaat met passagiersrechten bij geannuleerde vluchten. De Consumentenbond heeft de directie per brief uitgenodigd vanwege de vele klachten.

10 juni 2020

Manifest tegen nieuwe Warmtewet 2.0

Op 10 juni 2020 bood een brede coalitie van maatschappelijke organisaties, waaronder de Consumentenbond, de Tweede Kamer een manifest aan. Hierin pleiten zij voor aanpassing van het wetsvoorstel Warmtewet 2.0.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in