icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Bespaar nu tot €330,- op je energiecontract.|

Doe mee met ons Energiecollectief.

Energiecollectief icon

Nieuws


2017

close up gavel rechter
2 uur geleden

Oproep tot maatregelen voor betere geschillenbeslechting

De Commissie voor Consumentenaangelegenheden (CCA) van de Sociaal Economische Raad, waar de Consumentenbond deel van uitmaakt, pleit nogmaals voor maatregelen voor een snelle, eenvoudige en laagdrempelige geschillenbeslechting voor consumenten. Dat staat in een briefadvies aan de ministers van Veiligheid en Justitie en van Economische Zaken.

Digidwang-ongewenst
22 juni 2017

Pas op met All Great Dealz

De Consumentenbond ziet veel klachten over All Great Dealz, een bedrijf dat telefonisch kortingsvouchers voor vliegreizen en hotelovernachtingen verkoopt. Het bedrijf is volgens gedupeerden niet duidelijk over de annuleringsmogelijkheden en beweert retourzendingen niet of beschadigd te hebben ontvangen.

zorgpolis schijnkeuze
21 juni 2017

Zorgverzekeringkaart nu ook voor aanvullende verzekeringen

Zorgverzekeraars komen dit najaar met een 'zorgverzekeringskaart' bij elke aanvullende zorgverzekeringspolis. Er bestond al een zorgverzekeringskaart voor de basiszorgverzekering. De Consumentenbond vindt dit een goede stap.

Energiecollectief-voortaan-100-wind--en-zonnestroom
16 juni 2017

Consumentenbond bij Energiespreekuur Telegraaf

​​​​​​​Dinsdag 20 juni houden De Telegraaf en DFT Geld het jaarlijkse gratis Energiespreekuur. De Consumentenbond doet hier voor het eerst aan mee. Consumenten kunnen uiteenlopende vragen over energie per e-mail voorleggen aan de experts van de Consumentenbond, Vereniging Eigen huis en Gaslicht.com.

16 juni 2017

Deal VW – Europese Commissie sigaar uit eigen doos

De Consumentenbond heeft geen goed woord over voor de uitkomst van overleg tussen de Europese Commissie en Volkswagen om eigenaren van ‘sjoemeldiesels’ 2 jaar extra garantie te geven.

14 juni 2017

Eindelijk einde aan roamingkosten binnen EU

Vanaf 15 juni 2017 betalen consumenten geen extra kosten meer voor het gebruik van hun mobiele telefoon in een ander EU-land. De Consumentenbond heeft zich hier jarenlang voor ingezet, samen met andere Europese consumentenorganisaties, verenigd in de BEUC.

12 juni 2017

Consumentenbond zoekt leden Raad van Toezicht

De Consumentenbond zoekt 2 leden voor de raad van toezicht. De raad heeft als belangrijkste taak het uitoefenen van toezicht op het beleid van de directie, op de uitvoering door het bureau en op het goed functioneren van de organisatie.

12 juni 2017

(Sinaas)appelsap en energiedrank bijzonder slecht voor gebit

Zuren in frisfrank en vruchtensap zijn de grootste veroorzakers van tanderosie. Vooral energiedrank, appelsap en sinaasappelsap zijn erg schadelijk voor het gebit. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

7 juni 2017

Diagnose via internet blijkt niet eenvoudig

Uit een praktijkproef van de Consumentenbond blijkt dat het niet eenvoudig is om de juiste medische diagnose te stellen op basis van informatie op het internet. Eén op de vijf deelnemers komt met hun zoekopdracht op een verkeerde aandoening uit.

2 juni 2017

Bedenktermijn bij aankoop keuken struikelblok

Per 1 juli 2017 beëindigt de Consumentenbond de Algemene Voorwaarden met de woon- en keukenbranche Inretail die gezamenlijk zijn opgesteld. De partijen hebben geen oplossing kunnen vinden voor problemen veroorzaakt door verkoopdruk door keukenverkopers.

2 juni 2017

Runkeeper nog steeds vaag over delen gegevens

Runkeeper beschrijft in zijn nieuwe privacyvoorwaarden in detail welke gegevens van gebruikers het verzamelt en waarvoor, maar is erg vaag over naar welke bedrijven die informatie gaat. De Consumentenbond heeft ASICS, het bedrijf achter Runkeeper, hierop aangesproken.

1 juni 2017

Tele2 geeft meer inzicht in kredietbeoordeling nieuwe klanten

Op aandringen van de Consumentenbond verbetert Tele2 de beoordeling van nieuwe klanten. Een deel van de aanvragers van een abonnement wordt afgewezen omdat ze niet ‘kredietwaardig’ genoeg zijn.

31 mei 2017

Verbeterde consumenten-voorwaarden makelaardij

Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en makelaarsorganisatie VastgoedPRO introduceren verbeterde algemene consumentenvoorwaarden voor makelaarsdiensten. De nieuwe voorwaarden gaan op 1 juni 2017 in.

31 mei 2017

Grote prijsverschillen in softwarepakketten

Door prijzen te vergelijken kunnen consumenten tientallen euro’s per jaar besparen op antivirus- en kantoorpakketten. Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Gespecialiseerde software-websites zijn vaak het goedkoopst.

31 mei 2017

Aandeelhouders aangesproken op woekerpolisaffaire

Om aandacht te vragen voor het lot van woekerpolisgedupeerden, bezoekt de Consumentenbond op 31 mei en 1 juni de aandeelhoudersvergaderingen van verzekeraars ASR en Nationale-Nederlanden. ‘We vragen aandeelhouders om hun directies de opdracht te geven deze klanten eindelijk recht te doen’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

30 mei 2017

Prepaid creditcard vaak duur en klantonvriendelijk

Aan veel prepaid creditcards zitten zoveel kosten verbonden dat ze een wel erg duur alternatief zijn voor een gewone creditcard. Dat kaarthouders vaak ook (flink) moeten betalen als ze de kaart níet gebruiken, vindt de Consumentenbond ronduit klantonvriendelijk.

30 mei 2017

Heineken en Budels winnaars in smaaktest alcoholvrij bier

Heineken 0.0 en Budels malt 0.0% (biologisch) scoren het best in een smaaktest alcoholvrij bier van de Consumentenbond. Bavaria 0.0% original en Warsteiner alkoholfrei eindigen onderaan.

26 mei 2017

Postcode Loterij past site aan na kritiek over opzeggen

​​​​​​​De Postcode Loterij heeft haar website aangepast, nadat de Consumentenbond kritische vragen stelde over de opzegmogelijkheden bij de loterij. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat online opzeggen een weg vol hindernissen is. Aan telefonisch opzeggen valt nog veel te verbeteren.

24 mei 2017

Flinke afraders in test zonnebrandmiddelen

Drie zonnebrandcrèmes falen faliekant in de test van de Consumentenbond. De SPF 30 crèmes van Clinique, Clarins en Europrofit (Kruidvat) bieden veel minder bescherming tegen UVB stralen dan zij op de verpakking beloven. De Consumentenbond raadt het gebruik van Clinique en Europrofit (Kruidvat) af.

16 mei 2017

Android toestellen hopeloos achter met veiligheidsupdates

Ruim een kwart van de Android smartphones heeft een oude veiligheidsupdate van oktober 2016 of nog ouder. Bijna één derde van deze smartphones geeft geen enkele informatie over veiligheidsupdates. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


|


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in