icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Kies zelf het ideale pakket|

Vergelijk internet, bellen en tv.

TriplePlay

Nieuws


2017

voedingswaarde nieuws
25 april 2017

Oproep aan informateur voor aanpak bewerkte voedingsmiddelen

In een brief aan informateur Schippers vragen Consumentenbond, Diabetes Fonds, Hartstichting, Nederlandse Hypertensie Vereniging en de Nierstichting aandacht voor een belangrijke oorzaak van verschillende chronische ziekten gerelateerd aan voeding: te veel zout, verzadigd vet en suiker in bewerkte voedingsmiddelen.

besparen op aankoop fiets
25 april 2017

Eenvoudig tot €700 besparen op aankoop fiets

Consumenten die een fiets kopen kunnen €50 tot €700 goedkoper uit zij als zij online goed prijzen vergelijken, blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de populairste merken besparen consumenten gemiddeld €350.

Tips Sluwe Slotenmakers
25 april 2017

Pas op voor malafide slotenmakers

Consumenten die voor een dichte deur staan terwijl de sleutel binnen ligt of kwijt is, zijn geregeld de dupe van slotenmakers die torenhoge bedragen vragen om de deur te openen. De Consumentenbond waarschuwt voor malafide slotenmakers.

20170424 Leidraad overhandiging (002)
25 april 2017

Eerlijk en eenduidig beleid risico-opslag hypotheken nodig

Ondanks aangescherpte regelgeving is er volgens de Consumentenbond nog te veel verschil in de wijze waarop risico-opslag uitgevoerd wordt. De Consumentenbond heeft daarom een leidraad voor de banken opgesteld die op 24 april 2017 is uitgereikt aan Eelco Dubbeling, directeur Nederlandse Vereniging van Banken.

14 april 2017

Probleemkastjes van Nonstopplayer en Connexplay niet meer geleverd

De verkoop van mediaspelers voor streaming video door Nonstopplayer.nl en Connexplay.com lijkt te zijn gestopt. De Consumentenbond ontving in korte tijd honderden klachten van consumenten die de spelers hadden gekocht en betaald (à €90) maar niet geleverd kregen.

14 april 2017

Waarschuwing: nepmail over Consumentenbond en ABN AMRO

Diverse consumenten hebben een phishingmail ontvangen die zogenaamd uit naam van ABN AMRO verstuurd is. Ook de Consumentenbond wordt in de nepmail genoemd.

14 april 2017

Nuon neemt maatregelen tegen onterecht hoge waarborgsommen

Energieleverancier Nuon komt met oplossingen voor de onterecht hoge waarborgsommen die ze soms rekenen. De Consumentenbond sprak Nuon en andere energieleveranciers aan na klachten hierover op het meldpunt ‘De dupe van je data’.

7 april 2017

Malafide kortingsdiensten gebruiken goede naam webwinkels

Bij de Consumentenbond komen klachten binnen van consumenten die, na aankoop bij een gerenommeerde webwinkel, een aanbod krijgen voor korting op hun volgende aankoop. Het blijkt echter te gaan om een duur abonnement van een ander bedrijf.

6 april 2017

Stevigere aanpak op zout, verzadigd vet en suiker nodig

Er is een intensievere aanpak nodig om voedingsmiddelen qua zout, verzadigd vet en suiker gezonder te maken. Dat vinden Hartstichting, Nierstichting, Diabetes Fonds, Nederlandse Hypertensievereniging en Consumentenbond op basis van de nieuwe monitoringrapporten van het RIVM en de NVWA.

6 april 2017

BelastingTelefoon grijpt in na onderzoek Consumentenbond

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de Tweede Kamer op 5 april geïnformeerd dat fouten die de Belastingtelefoon maakt, niet ten koste gaan van de burger die aangifte doet.

5 april 2017

EP wil met wetsvoorstel volgende Dieselgate voorkomen

Het Europees Parlement (EP) heeft voor een set belangrijke maatregelen gestemd om een herhaling van het dieselschandaal in Europa te voorkomen.

3 april 2017

‘Europees Parlement kan einde maken aan zelfgenoegzaamheid auto-industrie’

Europese Parlementsleden kunnen op 4 april echt gaan voor consumentenbescherming en fundamentele problemen in de auto-industrie aanpakken. De Consumentenbond heeft aan de Nederlandse Europarlementariërs een stemadvies gestuurd.

31 maart 2017

Nieuwe algemene voorwaarden energieleveranciers

Per 1 april 2017 gelden nieuwe Algemene Voorwaarden voor de levering van energie. De voorwaarden, die in overleg met de Consumentenbond en VEH zijn gemaakt, zijn aangepast aan nieuwe consumentenwetgeving en behelzen een aantal verbeteringen voor consumenten.

31 maart 2017

UNICEF sluit zich aan bij Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding

De Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding verwelkomt UNICEF Nederland als nieuwe partner. Met deze aansluiting zal ook de kinderrechtenorganisatie zich inzetten om kinderen te beschermen tegen kindermarketing van suikerrijke en vette voedingsmiddelen.

30 maart 2017

Alliantie genomineerd voor Kinderrechten Award

De Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding is genomineerd voor de Kinderrechten Award 2017. Dit maakte Adriana van Dooijeweert, president van het College voor de Rechten van de Mens, woensdag 29 maart bekend tijdens de Kinderconferentie in Middelburg.

27 maart 2017

Nationale-Nederlanden gedaagd om woekerpolissen

Nationale-Nederlanden heeft honderdduizenden klanten met een woekerpolis nog steeds geen redelijke compensatie betaald. De Consumentenbond start daarom een rechtszaak tegen de verzekeraar.

24 maart 2017

Netbeheer Nederland belooft betere hulp consumenten

Consumenten die kampen met een voor hen onverklaarbaar hoog energieverbruik, worden niet langer van het kastje naar de muur gestuurd door energieleverancier en netbeheerder.

24 maart 2017

Veel klachten over Go White

Bij de Consumentenbond stromen de klachten binnen over onterechte rekeningen van Go White, een tandenbleekmiddel. De Consumentenbond raadt aan om niet te betalen.

24 maart 2017

BelastingTelefoon scoort 5,3

De kwaliteit van de BelastingTelefoon (0800-0543) scoort keer op keer een onvoldoende in de onderzoeken van de Consumentenbond. De hulplijn van de fiscus scoort dit jaar een 5,3.

22 maart 2017

Hypotheekadvies moet beter

Een steekproef van de Consumentenbond met mysteryshoppers laat zien dat hypotheekadviestrajecten gebreken vertonen.


|


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in