icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2019

2 uur geleden

Ruim 50.000 steunbetuigingen tegen stiekeme locatieopslag Google

De Consumentenbond overhandigde maandag 21 januari 2019 een petitie aan Google met 50.090 steunbetuigingen van consumenten. Google laat weten de kritiek te zullen bestuderen.

18 januari 2019

Energierekening gemiddeld met €290 omhoog

De energierekening valt dit jaar gemiddeld €290 hoger uit dan in 2018, blijkt uit een peiling van de Consumentenbond.

14 januari 2019

Boots apotheken moeten contant geld accepteren

Boots apotheken mogen cash geld niet weigeren, vindt de Consumentenbond. Sinds 10 januari accepteren de 60 aangesloten apotheken alleen nog pinbetalingen.

14 januari 2019

No-show-rechtszaak Consumentenbond - KLM definitief

Het gesprek tussen KLM en de Consumentenbond over het schrappen van de no-show bepaling uit de algemene voorwaarden is op niets uitgelopen.

8 januari 2019

Standaardbeveiliging Android-telefoons werkt slecht

De standaardbeveiliging van Android beschermt telefoons slecht tegen foute apps en phishing. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek.

4 januari 2019

Consumentenbond laat nog 2700 nepwebshops verwijderen

Chinese nepwebwinkels blijven een plaag voor Nederlandse consumenten. Tot die conclusie komt de Consumentenbond, die nog eens 3100 nieuwe malafide webshops uit China vond en er 2709 offline liet halen.

3 januari 2019

Achmea ontvangt dagvaarding voor woekerpolissen

Vereniging Woekerpolis.nl en de Consumentenbond spannen een collectieve procedure aan tegen Achmea, omdat het bedrijf weigert een fatsoenlijke compensatieregeling te treffen voor woekerpolisgedupeerden.

3 januari 2019

Stedentrip met trein vaak goedkoper dan met vliegtuig

Met de trein naar een vakantiebestemming in Europa is vaak voordeliger dan met het vliegtuig. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

3 januari 2019

Gezichtsherkenning smartphones eenvoudig te omzeilen

Smartphones ontgrendelen met gezichtsherkenning is niet altijd veilig. Van de 110 toestellen die we testten, bleken 42 toestellen met een foto te ontgrendelen.

2018

24 december 2018

Consumentenbond blij met onderzoek naar openheid provisie

De Consumentenbond is blij met onderzoek naar of het wenselijk is om bemiddelaars van schadeverzekeringen te verplichten hun klanten actief te informeren over de provisie die zij ontvangen.

21 december 2018

Consumentenbond raadt twee babymatrasjes af

Babymatrassen Candide Sleep Safe en Mykko Angelcare scoren bijzonder slecht op veiligheid in de matrassentest van de Consumentenbond. Zij krijgen daarom het predicaat Afrader.

12 december 2018

Hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca makkelijk toegankelijk te houden.

10 december 2018

Consumentenbond dreigt KLM met rechtszaak

​​​​​​​KLM moet onmiddellijk stoppen met haar no-showbeleid, waarmee ze reizigers onrechtmatig op kosten jaagt. Dat schrijft de Consumentenbond in een brief aan de luchtvaartmaatschappij.

7 december 2018

Rectificatie 7 december 2018 - 2 producten verwisseld bij test speelgoedslijm

Het populaire kinderspeelgoed slijm is niet altijd veilig, zeker niet voor kinderen onder de zes. De Consumentenbond testte 10 producten en 3 daarvan bevatten veel meer van de schadelijke stof boor dan is toegestaan.

7 december 2018

Banken frustreren voordeel soepelere NHG regels

Banken ontmoedigen consumenten die een bestaande hypotheek willen omzetten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

5 december 2018

Ford krijgt toch gelijk in navigatiezaak

Het College van Beroep van de Stichting Reclame Code heeft de klacht van de Consumentenbond over Ford afgewezen. De Consumentenbond vindt dat de fabrikant consumenten onvoldoende informeert over oude kaarten in navigatiesystemen van nieuwe auto’s.

5 december 2018

Consumentenbond stapt naar toezichthouder om Ryanair

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat niet in op de eis van de Consumentenbond om reizigers wiens vlucht ernstig vertraagd of geannuleerd is, te compenseren.

4 december 2018

ACM-boete Volkswagen om sjoemeldiesel blijft overeind

Volkswagen moet tóch de boete betalen die het van de ACM kreeg wegens misleiding. Het gaat om de verkoop van zogenaamde ‘sjoemeldiesels’ die als milieuvriendelijk werden verkocht, maar het niet waren.

3 december 2018

Elk jaar meer gedupeerden door autohuur buitenland

Het aantal klachten dat de Consumentenbond krijgt over autohuur in het buitenland neemt elk jaar toe. Ook de aard van de klachten wordt steeds ernstiger.

1 december 2018

Oproep: boycot producten met schadelijke hoeveelheid vitamine B6

Er zijn nog steeds tientallen producten te koop met een schadelijke hoeveelheid vitamine B6. De Consumentenbond roept op tot een boycot van deze preparaten.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in