! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

2021

25 november 2021

Sociale media ongeschikt voor kinderen

Sociale media zijn ongeschikt voor kinderen. Dat concludeert de Consumentenbond, die 8 social media-apps doorlichtte. De platforms houden te weinig rekening met de kwetsbaarheid van kinderen, schenden de privacy en hebben te weinig kindvriendelijke instellingen.

20 november 2021

Nog steeds veel fouten op kassabon supermarkt

In veel supermarkten wijken de prijzen op de kassabon af van de prijskaartjes bij het schap. Meestal zijn de fouten in het nadeel van consumenten. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

18 november 2021

Zorgverzekering niet voor iedere consument gesneden koek

Lang niet alle consumenten kennen de details van hun zorgverzekering, blijkt uit panelonderzoek van de Consumentenbond. Vooral het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage is voor veel consumenten onduidelijk.

13 november 2021

Zorgvergelijker Consumentenbond: stap over en steun de Hersenstichting

De Consumentenbond heeft zijn Zorgvergelijker voor 2022 gelanceerd. Nieuw is de samenwerking met de Hersenstichting. Die krijgt voor iedereen die naar een andere zorgverzekeraar overstapt €10 gedoneerd.

6 november 2021

Lousewies van der Laan nieuwe voorzitter Consumentenbond

Lousewies van der Laan is in de Bondsraad van de Consumentenbond gekozen tot voorzitter van de Raad van Toezicht. Hiermee is ze tevens voorzitter van de Consumentenbond. Van der Laan volgt Pieter Broertjes op.

1 november 2021

Veel misleidende claims bij supplementen en drankjes

Veel verkopers van supplementen en drankjes gebruiken verboden claims over de werking van hun producten. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De aanbieders misleiden met loze beloftes over extra weerstand of bescherming tegen ziektes.

29 oktober 2021

Software ook bij jonge auto’s steeds vaker oorzaak autopech

Softwareproblemen zijn steeds vaker de oorzaak van autopech. Ook bij relatief jonge auto’s. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek naar automankementen van de Consumentenbond.

27 oktober 2021

Webwinkels blijven klanten misleiden met niet-leverbare modellen

Webwinkels blijven klanten lokken met populaire producten die helemaal niet meer leverbaar zijn. Dat constateert de Consumentenbond, die voor de derde keer onderzoek deed naar dit soort misleiding. Met name bij verkopers van keukenapparatuur en witgoed gaat het mis.

26 oktober 2021

Hypotheekadviseurs: veelal gebakken lucht met abonnementen

De serviceabonnementen die veel hypotheekadviseurs bij het afsluiten van een hypotheek verkopen, stellen niets voor. Dat concluderen de Consumentenbond en Ikbenfrits na bestudering van 18 abonnementen.

25 oktober 2021

Webwinkels blijven notoire wanbetalers

Webwinkels blijven hardnekkig in het overtreden van de regels voor terugbetalen bij geretourneerde producten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 200 webwinkels. Ruim de helft (52%) betaalt te laat of te weinig terug.

20 oktober 2021

Energiebedrijven moeten stopzetting contracten terugdraaien

De Consumentenbond heeft DGB Energie en Enstroga gesommeerd om de eenzijdige stopzetting van energiecontracten terug te draaien. Het beëindigen van de vaste contracten is in strijd met de wet en de eigen algemene voorwaarden.

14 oktober 2021

Grote verschillen in gezondheid bij plantaardige ‘kazen’

Plantaardige alternatieven voor kaas verschillen onderling enorm in gezondheid, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De varianten op basis van noten zijn een stuk gezonder dan de producten met kokosvet.

11 oktober 2021

Reisaanbieders informeren onvoldoende over financiële risico’s - update 12 oktober 2021

Veel aanbieders van pakketreizen waarschuwen klanten niet over financiële risico’s wanneer zij vakanties boeken naar gebieden die op dat moment oranje gekleurd zijn.

2 oktober 2021

Honderden euro’s verschil in notaristarieven

De tarieven die notarissen hanteren voor het opstellen van een overeenkomst voor schenken op papier lopen flink uiteen. De Consumentenbond komt met stappenplannen en voorbeeldovereenkomsten om te besparen op notariskosten.

30 september 2021

Consumentenbond schort samenwerking met Stichting Reclame Code op

De Consumentenbond heeft de samenwerking met de Stichting Reclame Code opgeschort. Aanleiding is de onvrede van de Consumentenbond over de Reclamecode Online Kansspelen (ROK) en de onwil van de goksector om de code aan te passen.

28 september 2021

Veel te hoge doseringen in magnesiumsupplementen

Magnesiumsupplementen bevatten vaak veel meer magnesium dan het Europees vastgestelde maximum van 250 milligram. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ruim twee derde van de onderzochte middelen bevat te veel magnesium. Dat kan leiden tot diarree.

27 september 2021

Wetgeving tegen ongezonde kinderreclames nodig

De Europese Commissie moet met wetgeving komen om kinderen te beschermen tegen reclame voor ongezonde voeding. Daarvoor pleiten Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond.

24 september 2021

Structurele herziening energiebelastingen nodig

De Consumentenbond is blij dat het demissionaire kabinet komt met een Nationaal Isolatieprogramma. De eenmalige verlaging van de belasting op energie is namelijk onvoldoende.

13 september 2021

Woningisolatie moet sneller, slimmer en socialer

Het isoleren van woningen in Nederland moet sneller, slimmer en socialer. Dat stelt een coalitie van 3 politieke partijen en 7 maatschappelijke organisaties.

6 september 2021

Akkoord over compensatie te hoge rentes ABN AMRO

Klanten van ABN AMRO die in het verleden te veel rente betaalden over hun consumptief krediet, krijgen het te veel betaalde geld gecompenseerd. De Consumentenbond en ABN AMRO zijn het eens geworden over een compensatieregeling voor hen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in