icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

75 tips en trucs in 75e Digitaalgids

Nieuws
|
Ter gelegenheid van zijn 75e editie verschijnt de Digitaalgids van de Consumentenbond met 8 pagina's met 25 gratis software tips en 50 andere slimme tips en trucs. De jubilerende, gerestylde Digitaalgids staat verder boordevol wetenswaardigheden, stappenplannen en achtergrondinformatie over onder andere een dubbel slot op de mailbox, wachtwoordmanagers, reparatie van elektronica en de problemen met het leasen van smartphones.

   Gepubliceerd op:4 juli 2014

Cover 75e Digitaalgids

Met dubbele authenticatie wordt het voor hackers veel moeilijker om een mailaccount te kraken. De Digitaalgids legt in heldere stappen uit hoe consumenten dit in kunnen stellen voor Google en Microsoft. Verder testte de Digitaalgids vijf wachtwoordmanagers en laat zien hoe het gratis KeePass werkt. In de Digitaalgids van juli/augustus komen ook mensen aan het woord die slechte ervaringen hebben met toestellease van KPN. KPN is inmiddels gestopt met deze constructie, waarbij consumenten hun toestel aan het eind van de contractperiode kunnen overnemen, maar de Consumentenbond krijgt hier nog veel klachten over.

Sinds 2001

Het eerste nummer van de Digitaalgids verscheen in 2001. inmiddels heeft deze uitgave van de Consumentenbond met 50.000 abonnees een hele schare trouwe lezers. De best gelezen rubriek is de nieuwsrubriek, op de voet gevolgd door Tips & trucs, die door 88% van de abonnees gelezen wordt. In 75 edities was deze rubriek al goed voor meer dan 1000 tips. De Digitaalgids verschijnt zes keer per jaar en is hét blad voor wie bij wil blijven op digitaal gebied, met tests, praktische gebruiksinformatie en achtergronden.