icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Consumentenbond groeit fors

Nieuws
|
Het ledenaantal van de Consumentenbond is in 2013 met 13.777 leden toegenomen tot een totaal van 486.491. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'dit is de grootste ledengroei in 14 jaar. We zijn daar natuurlijk ontzettend trots op en zien het als een bevestiging dat we op de goede weg zijn met onze nieuwe koers: meer diensten, meer service en meer voordeel voor consumenten.'

   Gepubliceerd op:9 januari 2014

Consumentenbond ledental groeit fors

In een tijd waarin mensen vaak minder binding hebben met maatschappelijke organisaties, is het moeilijker geworden om relevant voor hen te blijven. Bart Combée: 'Wij zijn nog actiever het overleg met consumenten gaan opzoeken en willen iedereen betrekken bij onze acties. Dat levert mooie onderzoeken, goede acties en duidelijke voordelen voor consumenten op.' Meer dan 55.000 consumenten steunden de actie #premiejagen, de Zorgvergelijker kreeg 30% meer overstappers dan in 2012 en het website bezoek bereikte met ruim 25 miljoen het hoogste aantal bezoekers ooit.

Financiering

De Consumentenbond is voor zijn bestaan geheel afhankelijk van de steun van leden. Zo biedt de Consumentenbond (digitale) abonnementen op de Consumentengids, Geldgids, Gezondgids, Digitaalgids, Reisgids, Miss Perfect en Beste Koop voor je Kind. Ook de boeken die de Consumentenbond uitgeeft vinden veel aftrek. De overstapservices voor zorg-, autoverzekering en de energieveiling en -vergelijker bieden consumenten duidelijke keuzes en voordelen en de Consumentenbond krijgt daarvoor een vergoeding van de aanbieders.