icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Predicaat zonnebrandcrème kinderen ingetrokken

Nieuws
|
Het Consumentenbond-magazine 'Beste koop voor je kind' publiceerde in september 2014 een test met zonnebrandcrèmes voor kinderen. Etos Suncare Kids lotion spray kreeg daarin het predicaat 'Beste uit de test'.

   Gepubliceerd op:28 mei 2015

Etos zonnecreme

Gebleken is dat dit predicaat ten onrechte is toegekend omdat de geteste spray van Etos parfum bevat, wat in het onderzoek over het hoofd is gezien.

Allergie

Parfum in zonnebrandcrèmes kan in combinatie met zon allergische reacties veroorzaken of zorgen voor ontwikkeling van allergieën op latere leeftijd. Zonnebrandcrèmes met parfum op de ingrediëntendeclaratie krijgen een lagere waardering in de test.

Etos

De drogisterijketen Etos verleent alle medewerking aan het verwijderen van uitingen waar 'Beste uit de test' op staat. Het kan echter voorkomen dat consumenten de claim nog tegenkomen in reeds gedrukte folders of magazines. De Etos Suncare Kids lotion spray die momenteel in de winkel staat, heeft een andere samenstelling dan het geteste middel uit 2014. Deze nieuwe versie, die overigens ook parfum bevat, is niet getest.