icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oproep aan EC: #STOPGEO-BLOCKING!

Nieuws
|
BEUC, de koepel van Europese consumentenorganisaties waar ook de Consumentenbond deel van uitmaakt, wil dat de Europese Commissie zo snel mogelijk een einde maakt aan 'geo-blocking'.

   Gepubliceerd op:5 april 2016

Vandaag heeft BEUC een video gelanceerd om deze oproep te ondersteunen. Daarmee wil zij de absurditeit aantonen van het dulden van bestaande praktijken, waarbij consumenten zonder rechtvaardiging ongelijk worden behandeld door aanbieders van diensten en producten, afhankelijk van het land waarin zij wonen.

Hogere prijs

Door geo-blocking betalen consumenten die iets bestellen dat wordt aangeboden in een land waar ze niet wonen, bijvoorbeeld een hogere prijs dan consumenten die wel in dat land wonen. Of consumenten kunnen online content, zoals films of sportevenementen, niet bekijken als ze in een ander land gevestigd zijn dan de eigenaar van de website die de content aanbiedt. Hierdoor kunnen consumenten niet profiteren van de voordelen van de interne markt van de Europese Unie. BEUC dringt er bij de Europese Commissie op aan om deze discriminerende praktijken te stoppen.

Bekijk ook: