Doorbraak voor consumenten
Na 30 jaar strijd is het ons gelukt. De Tweede en Eerste Kamer hebben ingestemd met een wetsvoorstel dat collectieve schadevergoeding mogelijk maakt.
Van individueel naar collectief
Het wordt eindelijk mogelijk om in het belang van een grote groep mensen vergoeding te eisen voor massaschade. Gedupeerden hoeven straks niet meer individueel naar de rechter.
Einde aan een lange strijd
Wij pleiten al sinds 1988 vóór collectieve schadevergoeding. De nieuwe wet maakt mogelijk dat belangenorganisaties naar de rechter kunnen om namens een groep gedupeerden een schadevergoeding te claimen.
Doe mee!
De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel waar wij al jaren voor strijden unaniem aangenomen. Ook de Eerste Kamer heeft ermee ingestemd. De wet treedt binnenkort in werking. Samen hebben we een vuist gemaakt richting de politiek.
Hoe wij massaschade nu aanpakken
Woekerpolissen
Miljoenen Nederlanders hebben nog steeds geen eerlijke compensatie voor hun woekerpolis gekregen. Wij komen op voor jouw belang als gedupeerde.
Beeldbuisclaim
Beeldbuisproducenten hebben verboden prijsafspraken gemaakt. Tussen 1996 en 2006 betaalde je te veel voor een televisie en computermonitor met beeldbuis.
Boeterente
Banken moeten stoppen met berekenen van te hoge boeterentes en het te veel betaalde bedragen terugbetalen aan hun klanten. De Volksbank is al overstag.
Tot nu toe
-
Nieuws | 19 maart 2019
Collectief schadevergoeding eisen eindelijk mogelijk
De Consumentenbond is blij dat onafhankelijke belangenorganisaties eindelijk collectief schadevergoeding kunnen eisen voor groepen gedupeerde consumenten. De Eerste Kamer stemde dinsdag 19 maart 2019 in met een wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt. Lees verder.
-
Nieuws | 29 januari 2019
Doorbraak voor consumenten: Tweede Kamer akkoord met wet collectieve schadevergoeding
‘Een historisch moment voor Nederlandse consumenten’, zo noemt de Consumentenbond de instemming van de Tweede Kamer met het wetsvoorstel dat collectieve schadevergoeding mogelijk maakt. Lees verder.
-
Nieuws | 22 januari 2019
Consumentenorganisaties doen beroep op politiek om in te stemmen met wet collectieve schadevergoeding
De Tweede Kamer debatteert woensdag 23 januari eindelijk over de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie. ‘Een ongelooflijk belangrijk moment voor consumenten’, aldus de Consumentenbond die samen met de ANWB en de Vereniging Eigen Huis de politiek oproept om het wetsvoorstel ongewijzigd aan te nemen. Lees verder.
-
Nieuws | 16 november 2016
Collectieve schadevergoeding wordt realiteit
Representatieve belangenorganisaties, zoals de Consumentenbond, kunnen voortaan naar de rechter om namens een groep gedupeerden een collectieve schadevergoeding te eisen. Dit staat in een wetsvoorstel dat 16 november aan de Tweede Kamer werd gezonden. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de Consumentenbond in vervulling. Lees verder.
-
Nieuws | 8 juli 2014
Collectieve schadevergoeding eindelijk mogelijk
Belangenorganisaties zoals de Consumentenbond kunnen straks voor groepen gedupeerde consumenten een collectieve schadevergoeding eisen bij de rechter. Om dat mogelijk te maken heeft Minister Opstelten (Justitie) op 7 juli 2014 een wetsvoorstel ter consultatie openbaar gemaakt. Lees verder.
-
Nieuws | 11 juni 2013
Teleurstellend Europees voorstel collectief actierecht
De Europese Commissie (EC) beveelt aan dat alle Europese landen een stelsel invoeren dat het mogelijk maakt dat consumentenorganisaties schadevergoeding kunnen eisen bij de rechter namens groepen consumenten die gedupeerd zijn door dezelfde overtreding. Lees verder.
-
Nieuws | 7 december 2012
Beeldbuizenkartel moet consumentenschade vergoeden
Producenten die zich volgens de Europese Commissie schuldig hebben gemaakt aan verboden prijsafspraken in de beeldbuizenmarkt, moeten de schade voor consumenten vergoeden. De Consumentenbond roept hiertoe op en beraadt zich op juridische stappen richting de betrokken overtreders. Lees verder.
-
Actie gestart | 11 februari 1988
Van toen tot nu
Wij zetten ons al sinds 1988 in voor collectieve schadevergoedingen. Lees wat we nog meer gedaan hebben.
Jouw steun is hard nodig!
Vind je deze actie waardevol? Met jouw steun kunnen we bedrijven en overheid scherp blijven houden. Help jij ons met een donatie?