icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Consumenten teveel betaald voor biertje

Nieuws
|
Consumenten hebben jarenlang teveel betaald voor een biertje, thuis en in het café. Dat blijkt beschikking van de Europese Commissie (EC). Zij heeft 3 Nederlandse bierbrouwers Heineken, Grolsch en Bavaria, een boete opgelegd, omdat zij jarenlang afspraken hebben gemaakt over de prijs en prijsverhogingen van een biertje.

   Gepubliceerd op:18 april 2007

De Consumentenbond gaat de Nederlandse bierbrouwers vragen voorstellen te doen om de schade aan consumenten te vergoeden. Consumenten hebben er recht op gecompenseerd te worden voor schade die zij geleden hebben.

Eisen collectieve schadevergoeding
Voor consumenten is het op dit moment te kostbaar, ingewikkeld en tijdrovend om een individueel schadevergoeding te eisen van de bierbrouwers en ook de Consumentenbond heeft op dit moment nog geen wettelijke mogelijkheden om dit namens consumenten collectief af te dwingen. De bond roept de EC op om snel te komen met voorstellen die het mogelijk maken om consumentenschade collectief te verhalen, zowel op het gebied van het mededingingsrecht als het consumentenrecht. De EC is al bezig met het onderzoeken van mogelijkheden op dit gebied.