icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Collectieve schadevergoeding voor consumenten dichterbij

Nieuws
|
Slachtoffers van bijvoorbeeld prijsafspraken of overtreding van de mededingingswet moeten makkelijker gezamenlijk naar de rechter kunnen stappen om collectief schadevergoeding te eisen.

   Gepubliceerd op:7 maart 2007

De Eurocommissaris voor consumentenzaken, mevrouw Kuneva, presenteert op korte termijn concrete plannen om het eisen van collectieve schadevergoeding door consumenten uit de Europese Unie mogelijk te maken.

Voor consumenten en consumentenorganisaties kan dit een goede stap zijn om te komen tot meer mogelijkheden voor het eisen van collectieve schadevergoeding. De voorstellen van de Eurocommissaris voor consumentenzaken moeten consumenten meer vertrouwen geven om ook buiten de landsgrenzen, maar binnen de Europese Unie, (online) aankopen te doen.

Toegang tot rechter
De Consumentenbond zet zich al een aantal jaar in voor het verbeteren van toegang tot de rechter voor consumenten en de mogelijkheden tot het eisen van collectieve schadevergoeding door consumentenorganisaties. Op die manier kan voorkomen worden dat iedere consument individueel zijn recht moet gaan halen via ingewikkelde juridische procedures.